یکی از مدیران ارشد فیس‌بوک مطرح کرد:

دلیل عقب ماندن زنان از موقعیت‌های کلیدی

شریل سندبرگ، از مدیران ارشد فیس‌بوک در کتاب جنجالی‌اش می‌گوید دلیل عقب ماندن زنان از موقعیت‌های کلیدی این است که شجاعت رسیدن به خواست‌های‌شان را ندارند و زود پای‌شان را از روی گاز برمی‌دارند.

شریل سندبرگ، از مدیران ارشد فیس‌بوک در کتاب جنجالی‌اش می‌گوید دلیل عقب ماندن زنان از موقعیت‌های کلیدی این است که شجاعت رسیدن به خواست‌های‌شان را ندارند و زود پای‌شان را از روی گاز برمی‌دارند.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کتاب شریل سندبرگ در کوتاه‌ترین زمان، از پرفروش‌ترین‌ها در بازار کتاب آمریکا شده است. کتابی با عنوان "پا به میدان گذارید، زنان و اراده ‌آن‌ها برای موفق شدن" که برخی آن را مانیفست جدید مبارزه زنان می‌دانند.

او معتقد است این خود زنان هستند که با کم‌رو بودن و نداشتن اعتماد به نفس برای خود پشت‌پا می‌گیرند.

شریل سندبرگ می‌پرسد چرا زنان در مدرسه و دانشگاه با مردان رقابتی تنگاتنگ می‌کنند، ولی به محض ورود به دنیای کار، از رقابت بر سر موقعیت‌های بالای شغلی عقب می‌نشینند.

او پاسخی آماده دارد و می‌گوید دلیل این عقب نشینی این است که از بچه‌گی یاد می‌گیرند خشن نباشند و از خودگذشتگی را برازنده زن بدانند. تربیتی که باعث می‌شود نتوانند مثل یک مرد بر سر حقوق خود چانه بزنند.

شریل سندبرگ یک مثال قابل تعمق می‌زند: تقریبا هر پسربچه آمریکایی یک بار به این فکر می‌افتد که رئیس جمهوری آمریکا شود. فکری که به ذهن کم‌تر دختربچه‌ای می‌رسد. چون به زن‌ها از همان بچگی یاد می‌دهند که نقش معینی داشته باشد: مهربان، باگذشت، خوددار و خوشگل، فرمانبردار و نه فرمانده.

فهرست ایرادها و پرسش‌های این زن موفق آمریکایی از زنان طولانی است. این که چرا کم‌تر در بحث‌ها شرکت می‌کنند، کم‌تر دخالت‌گرند. چرا همیشه عذاب وجدان دارند که به شوهر و بچه به اندازه کافی نرسید‌ه‌اند و اصلا چرا قبل از هرچیز به بچه و خانواده فکر می‌کنند، آن‌هم زمانی که نه از اولی و نه از دومی خبری هست.

او به زنان ایراد می‌گیرد که می‌خواهند «لطیف‌» باشند و می‌ترسند که اگر برای موفقیت کاری سرسختی نشان دهند، دیگر موجودی دوست داشتنی نباشند.

بر اساس گزارش دویچه وله، شریل سندبرگ در هاروارد، یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان درس خوانده است. شش سال و نیم با شرکت گوگل کار ‌کرد و یکی از کسانی است که این شرکت را به یک غول اینترنتی تبدیل کرد. او حالا 43 ساله‌است و دست راست مارک زاکربرگ، پایه‌گذار فیس بوک. او در کنار همه درخشش‌های کاری، مادر دو فرزند هم هست.

با اتکاء به همین کارنامه‌است که او به خود اجازه می‌دهد بپرسد که چرا تلاش یک زن برای رسیدن به قدرت و ریاست، دل‌پسند جامعه نیست. یک مدیر زن موفق خیلی راحت بی‌احساس‌ یا سنگ‌دل تلقی می‌شود. در حالی ‌که یک مدیر مرد موفق به خاطر توان مدیریت‌اش مورد تمجید و تحسین قرار می‌گیرد. سندبرگ می‌گوید این رفتار اجتماعی باعث می‌شود که ما زنان فتیله انتظارات‌مان را پایین بکشیم.

خلاصه کلام شریل سندبرگ این است که زنان برای این که بفهمند کجای کار می‌لنگد، اول به خود نگاهی بیاندازند.

انتقادات خانم سندبرگ به زنان فهرستی طولانی دارد. شعار او این است که "ما انقلاب‌مان را نیمه‌کاره گذاشته‌ایم و حالا باید آن را ادامه دهیم."

از قضا این فعالان زن هستند که بیشترین انتقاد را به شریل سندبرگ می‌کنند. آن‌ها می‌گویند خانم سندبرگ خود را با امکانات وسیعی که از همان ابتدا در اختیارش بوده، با زنانی مقایسه می‌کند که با هزار و یک مشکل، محدودیت و ناکامی باید دست و پنجه نرم کنند تا یک قدم در زندگی جلوتر بیایند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 92012508528
  • خبرنگار : 71144