با وجود تاکید مسوولان ایرانی مبنی بر مقاوم بودن نیروگاه اتمی بوشهر در برابر زلزله، کشورهای حوزه خلیج فارس در نظر دارند تا روز یکشنبه نشست اضطراری را در ریاض به منظور بررسی پیامدهای زلزله اخیر در بوشهر و آن چه آن را احتمال نشست تشعشعات از نیروگاه بوشهر مطرح میکنند، برگزار کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)؟ یک دیپلمات بلندپایه عرب در گفتوگو با روزنامهی کویتی الوطن بیان کرد که این نشست روز یکشنبه و در بالاترین سطح برگزار و طی آن اقدامات شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در مقابله با حوادث زیست محیطی احتمالی ناشی از نشت مواد رادیو اکتیو از نیروگاه اتمی بوشهر و اجرای اقدامات فوری و ملی این کشورها بررسی خواهد شد.
او با بیان این که زلزله روز سهشنبه در بوشهر با نیروگاه بوشهر فاصله زیادی داشته است، گفت: ما میخواهیم برای این گونه احتمالات آماده باشیم. ما احتمالات زیادی پیش رو داریم، زلزله ادامه دارد و ما باید برای آن چه که در آینده اتفاق میافتد، آماده باشیم. ما باید اقدامات ممکن را انجام دهیم و طرح محکمی را برای تعامل با هرگونه احتمالی در اختیار داشته باشیم.
این دیپلمات عرب ادامه داد که مسوولان دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس کانالهایی را برای ارتباط با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص زلزله روز سهشنبه و میزان تاثیر آن بر نیروگاههای ایران باز کردند.
این در حالی است که فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران بعد از وقوع زلزله در بوشهر تاکید کرد که این زلزله هیچ اثری در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر نداشته است؛ چرا که نه فقط نیروگاه در حال تولید برق و اتصال به شبکه نبوده، بلکه در صورت کار هم، طراحی نیروگاه بوشهر به گونهای است که در برابر بیش از 8 ریشتر هم مقاومت دارد.
همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد: مرکز بینالمللی ایمنی زمینلرزه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس اطلاع داد که زمینلرزه در ساعت 11:53 در تاریخ 9 آوریل 2013 در 91 کیلومتری نیروگاه برق هستهیی بوشهر رخ داده است.
در این بیانیه آمده است، ایران به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس در این باره اطلاع و گزارش داد که هیچ صدمهای به نیروگاه برق هستهیی بوشهر وارد نشده و هیچگونه انتشار رادیواکتیو در این تاسیسات رخ نداده است.
آژانس در این بیانیه افزود: براساس این اطلاعات و تحلیل مرکز بینالمللی این زمینلرزه، مرکز حوادث و موقعیتهای ضروری آژانس که شدت زمینلرزه و دیگر پارامترهای زمینلرزه و نیز محل آن را بررسی میکند، در حال حاضر درخواست اطلاعات بیشتری از ایران ندارد.
همچنین خبرگزاری نووستی روز سهشنبه به نقل از مقامی در شرکت اتم استروی اکسپورت تاکید کرد که این زمینلرزه در نیروگاه بوشهر احساس شد اما هیچ تاثیری بر عملیاتهای آن نداشت.
بنابر گزارش رویترز، مقام یاد شده گفت: این زمینلرزه به هیچ وجه بر وضعیت عادی در راکتور تاثیری نداشت. پرسنل به شکل عادی به کار ادامه دادند و سطوح تشعشعات کاملا در چارچوب بود.
انتهای پیام