برگ مصنوعی با بهرهگیری از عناصر فرایند فتوسنتز و با تقلید عملکرد برگ طبیعی، قادر به تولید انرژی از نور خورشید و آب است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برگ مصنوعی در حقیقت یک ویفر سیلیکونی با پوشش کاتالیستی ساده است؛ زمانی که دستگاه درون آب یا در معرض نور خورشید قرار میگیرد، کاتالیست ها اقدام به شکستن آب با ترکیبات هیدروژن و اکسیژن میکنند که این حباب ها جمع آوری شده و برای تولید برق در سلول های سوختی استفاده میشوند.
«دانیل نوسرا» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه هاروارد تأکید میکند: برگ مصنوعی دستگاهی است که با استفاده از ترکیبات کاتالیستی متصل به سیلیکون، آب را به حبابهای هیدورژن و اکسیژن تبدیل میکند.
هیدروژن تولید شده از نخستین دستگاه برگ مصنوعی میتواند برای تولید برق در سلولهای سوخت در شارژ تلفن همراه یا دستگاه های برقی کوچک مورد استفاده قرار بگیرد.
«نوسرا» خاطر نشان می کند: پیشرفت های اخیر در حوزه کاتالیست ها باعث شده است که بتوان علاوه بر آب آشامیدنی، از آب های غیر تصفیه شده نیز برای تولید انرژی با برگ مصنوعی استفاده کرد.
حدود 100 گالن آب می تواند 100 وات برق در مدت 24 ساعت شبانه روز تولید کند که این دستگاه را به جایگزین مناسبی برای مناطق دور از شبکه برق تبدیل می کند، اما این فناوری فاصله زیادی برای جایگزین شدن با روش های سنتی تولید برق دارد.
این پروژه با حمایت مالی بنیاد ملی علوم، وزارت انرژی و مرکز تحقیقات علمی نیروی هوایی آمریکا انجام شده و نتایج آن هشتم آوریل (نوزدهم فروردین) در کنفرانس ملی انجمن شیمی آمریکا در نیواورلئان ارائه شد.
انتهای پیام