یک وکیل دادگستری با تاکید بر اهمیت وظایف قوه قضاییه در نظارت بر حسن اجرای قوانین گفت: قوه قضاییه باید قبل از به ثمر رسیدن تخلفات با مرتکبین برخورد کند.
قهرمان شجاعی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به وظایف دستگاه قضایی در انتخابات، اظهار کرد: قوه قضاییه به طور کلی وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین را بر عهده دارد و در این مورد هم تکلیف کلی برعهده داشته و هم به موجب قانون خاص میتواند نظارت داشته باشد و به تخلفات رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه «جرایم انتخاباتی به دو دسته تقسیم میشوند» ادامه داد: نخست تبلیغات پیش از موعد که اکنون بعضا انجام میشود که همگی تخلف به شمار میرود. در حقیقت زمانی که کاندیدایی ثبتنام نکرده و صلاحیتش احراز نشده، حق تبلیغات ندارد و این مصداق تبلیغات پیش از موعد است.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: پس از انتخابات نیز ممکن است تخلفاتی محرز شود و مسایلی مانند رای دادن بیش از یک بار، بر هم زدن نظم حوزه انتخابیه و ... اتفاق بیفتد که با این موارد نیز باید برخورد شود.
شجاعی با اشاره به اظهارات رییس قوه قضاییه مبنی بر اینکه برخورد با جرایم و پیشگیری از تخلفات انتخاباتی وظیفه قوه قضاییه است، تاکید کرد: نظارت بر حسن اجرای قوانین به عهده قوه قضاییه است و آنچه را آیتالله آملی لاریجانی در مقام ریاست قوه قضاییه بیان کرده، کاملا صحیح، قانونی و متکی به مسوولیتی است که بر عهده قوه قضاییه است.
وی یادآور شد: تخلف انتخاباتی ممکن است به ابطال آرای صندوقی خاص منجر شود و در جایی که مداخله مجری یا ناظر اثرگذار باشد امکان ابطال آرای یک صندوق، یک محل یا یک منطقه خاص نیز وجود دارد.
این وکیل دادگستری اظهار کرد: قاطعیت و نظارت دستگاه قضایی میتواند موجب ارتقای اعتماد عمومی شود؛ یعنی مردم احساس کنند انتخابات به سلامت برگزار میشود و اگر در جایی تخلفی صورت گیرد قوه قضاییه با قاطعیت با آن برخورد میکند.
وی درباره رسیدگی سریع به تخلفات احتمالی انتخاباتی، گفت: نظارتی که قوه قضاییه داعیه آن را دارد و به درستی هم، چنین است، مستلزم رسیدگی به تخلفات به صورت فوقالعاده است. این امر بدان معناست که باید طوری رسیدگی صورت گیرد که اگر تخلفاتی سبب اثرگذاری بر روی یک منطقه یا یک شهر شده باشد قبل از موعد یعنی قبل از اینکه تخلفات به ثمر برسد به آنها به طور سریع رسیدگی شود.
انتهای پیام