مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر در نامگذاری سالها همواره به مباحث اقتصادی و توجه به تولیدات داخلی تاکید داشتهاند، ایشان در اولین روز سال 92 نیز علاوه بر توجه دادن مردم بر ضرورت «حماسه اقتصادی» بر ضرورت «حماسه سیاسی» نیز تاکید و در همین راستا از انتخابات در کشورمان به عنوان مظهر حماسه سیاسی یاد کردهاند.
خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در ایام تعطیلات نوروز در گفتوگوهایی با فعالان سیاسی دیدگاه های ایشان را درباره راهکارهای «تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» جویا شده است که مشروح آن را در زیر میخوانید.
میرتاجالدینی: حضور سلایق گوناگون سیاسی و حداکثری مردم در انتخابات حماسهآفرین خواهد بود
معاون رییسجمهور در اجرای قانون اساسی به ایسنا گفت: رهبر فرزانه و حکیم انقلاب همیشه با نگاه بلند، جامع و فراگیر خود و همچنین آیندهنگری و با تحلیل مسائل دقیق داخلی و خارجی نامگذاریهایی را انجام میدهند که امسال نیز با توجه به شرایط با عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری کردهاند.
حجتالاسلام و المسلمین میرتاجالدینی با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی، اظهار کرد: وقتی از بیان حماسه سیاسی و اقتصادی استفاده میشود برای تحقق آن باید اتفاقات و تلاشهایی در این دو عرصه رخ بدهد که در مقیاس بالاتر از سالهای گذشته باشد که بتوان اسم آن را حماسه گذاشت و در واقع این با کارهای روزمره و عادی تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه «ما در عرصه سیاسی و اقتصادی به کارهای بزرگ، تاثیرگذار، سرنوشتساز و تاریخی نیاز داریم»، به حماسه سیاسی اشاره کرد و گفت: مصداق و تجلی این حماسه را میتوان در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو دید و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند همه سلایق سیاسی که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی قرار دارند و فعالیت میکنند باید در این عرصه حضور داشته باشند و رای مردم نیز تعیینکننده است و در واقع این سخن امام را به گونهای دیگر بیان کردند که ایشان میفرمودند میزان رای مردم است.
وی با بیان اینکه «با حضور سلایق گوناگون سیاسی و حضور حداکثری مردم در انتخابات ما شاهد یک حماسه خواهیم بود»، گفت: حضور باشکوه مردم در عرصه انتخابات علاوه بر اینکه یک حماسه است آثار سیاسی و بینالمللی نیز دارا میباشد؛ چراکه مردم تصمیم نهایی را میگیرند و در سرنوشت خود مشارکت میکنند.
این عضو هیات دولت با تاکید بر اینکه «ملت ما ملتی حماسهآفرین و تاریخساز است و کارهای بزرگ و حماسی نیز از سوی ملتهایی حماسی که دارای عزم و اراده هستند صورت میگیرد»، ادامه داد: ملت بزرگ ایران این توانمندی و استعداد را دارد که در عرصههای سیاسی مختلف از جمله انتخابات حماسه بیافریند و انشاءالله تمام دنیا شاهد خواهد بود که مردم ایران با حضور باشکوه خود در انتخابات یک حماسه بزرگ سیاسی را ایجاد خواهند کرد و مردم با حضور باشکوه خود تداوم انقلاب را تضمین میکنند و بار دیگر بر آرمانهای خود تاکید میکنند.
وی به حماسه اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: دولت و ملت برای ایجاد حماسه و انجام کارهای بزرگ و تحولآفرین در عرصه اقتصادی نیز آماده هستند و دولت نیز با برنامهریزیهایی که انجام داده به صورت جدیتر در این عرصه فعالیت خواهد کرد و از طرف دیگر ملتی که از فشار تحریمها عبور کرده آب دیده شده و برای این تحولات آماده است.
وی با بیان اینکه «در این عرصه طی سالهای گذشته تجربیات خوب و مفیدی حاصل شده و میتوان از این تجربیات برای پیشبرد این موضوع استفاده کرد» گفت: کشور ما دارای ظرفیتهای خوبی در زمینه کشاورزی، معادن، نیروی انسانی متخصص و ... است و اینها کمک میکند که انشاءالله ما در عرصه اقتصادی تحول رو به جلویی داشته باشیم به نحوی که هم معیشت و رفاه مردم ارتقا پیدا کند و در عرصههای مختلف نیز شاهد توسعه و پیشرفت و تحقق عدالت باشیم.
علوی: بین حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، رابطه علت و معلولی وجود دارد
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان نیز در گفت وگو با ایسنا تاکید کرد: مقام معظم رهبری با شناختی که از مردم دارند، حضور بالنده آنها در انتخابات را پیشبینی کرده و از آن به عنوان حماسه یاد کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی با اشاره به اینکه «در سال جاری علاوه به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا، در بعضی از حوزه انتخابیه، انتخاباتهای میان دورهای مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان رهبری را پیش رو داریم»، گفت: انجام این انتخاباتها توسط مردم، حماسهای است که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است.
وی افزود: مردم باید با تجربههایی که دارند، در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو فرد عاقل و با تدبیری انتخاب کنند. مردم باید فردی را انتخاب کنند که بتواند کشور را همراه با مقام معظم رهبری و در مسیر رشد و بالندگی قرار دهد. مردم باید در یک حماسه سیاسی فردی را به عنوان رییسجمهور انتخاب بکنند که برنامهاش دست یافتن به حماسه اقتصادی مورد نظر مقام معظم رهبری باشد.
وی با بیان اینکه «بین حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، رابطه علت و معلولی برقرار است»، خاطر نشان کرد: طبیعی است هنگامی که مردم با حضور پرشور خود در انتخابات و خلق یک «حماسه سیاسی» یک فرد عاقل و با تدبیر را به عنوان رییسجمهور انتخاب میکنند، او نیز با توجه به مشکلات موجود، سامان دادن این مسائل اقتصادی را در اولویت کاری خود قرار میدهد و ان شاءالله مشاهده خواهیم کرد که با برنامهریزی صحیح وی، حمایت رهبری و همراهی مردم، «حماسه اقتصادی» بزرگی به وقوع میپیوندد.
این عضو مجلس خبرگان در پایان با بیان اینکه «عناوین انتخاب شده توسط مقام معظم رهبری در چند سال اخیر، دارای یک بعد اقتصادی است»، تصریح کرد: مسائل اقتصادی در بلندمدت نتیجه میدهند و باید با برنامهریزیهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به این نتیجه مطلوب برسیم.
مقام معظم رهبری نیز با توجه به این مسائل، در چند سال اخیر سال را با یک عنوان اقتصادی نامگذاری کردهاند تا با یک حرکت مستمر و برنامهریزی شده بتوانیم کشور را به اهداف اقتصادی پویا رسانده و درواقع یک حماسه اقتصادی را رقم زنیم.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران:مسوولین شرایط جامعه را درک کنند
همچنین یک عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران تاکید کرد: مقام معظم رهبری با نامگذاری هر سال، به انرژیهای موجود در جامعه جهت میدهند.
مجتبی شاکری با بیان این مطلب به خبرنگار سیاسی ایسنا، افزود: جامعه و مردم همواره دارای انرژیهایی هستند، باید برای این انرژیها برنامه ریزی کرد که این برنامهریزی در ابتدای هر سال و توسط مقام معظم ر هبری انجام میگیرد.
وی افزود: مقام معظم رهبری با نامگذاری هر سال یک نوع جهتدهی به انرژی جامعه میدهند. ایشان هر ساله به مهمترین مسائل مطرح در جامعه توجه کرده و با درایت خویش نامی مناسب برای سال انتخاب میکنند.
وی با یادآوری اینکه «مقام معظم رهبری امسال را «سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» نامگذاری کردهاند»، گفت: رهبری با توجه به اینکه در سال جدید، انتخابات قوه مجریه که 95 درصد خدمات نظام از طریق این قوه انجام میگیرد، را در پیش داریم و همچنین در سالی که گذشت شاهد افزایش تحریمها از سوی نظام سلطه بودیم، شعار «حماسه سیاسی؛ حماسه اقتصادی» را به عنوان مسیری برای نظام قرار دادند.
این فعال سیاسی با اشاره به اقتصادی بودن عناوین سالهای اخیر، افزود: رهبر معظم انقلاب با انتخاب یک عنوان اقتصادی برای سالهای اخیر، به جامعه این نکته را یادآوری میکنند که پرداختن به بحث اقتصاد، نیاز جامعه است. ایشان امسال نیز از زاویهای دیگر به این موضوع پرداختند.
وی گفت: با توجه به شعار «حماسه اقتصادی» و همچنین بحث «اقتصاد مقاومتی» که هر دو از سوی مقام معظم رهبری مطرح شدهاند، در سال جدید باید برای مقابله با شرایط احتمالی که دشمن برای ما پیش بینی کرده، خود را آماده کنیم و به نحوی برنامه ریزی کنیم که از این میدان، پیروز خارج شویم.
این عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با تاکید بر اینکه «علت تحقق نیافتن شعار سالهای گذشته، کمکاری بعضی از مسوولان نظام بوده است»، اظهار کرد: در طی این سالها مسوولین به طور کامل به منویات رهبری نپرداختند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند، در مواردی پازل دشمن را تکمیل کردهاند.
وی ادامه داد: اگر مسوولین با برنامهریزیهای صحیح اقتصاد ما را به سمت جدا شدن از نفت میبردند و اقتصاد ما به فروش نفت وابسته نبود، قطعا امروزه دچار این مشکلات اقتصادی نمیشدیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه «مسوولین باید به خود بیایند و شرایط جامعه را درک کنند» گفت: قطعا با برنامهریزیهای صحیح مسوولین و فرهنگسازی از طریق رسانه ملی و همدلی و مشارکت مردم، شعار «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» محقق خواهد شد.
آرین منش: کشور برای رسیدن به اهداف اقتصادی پیش بینی شده، به یک جهش نیاز دارد
نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز تدوین طرح اقتصاد مقاومتی و همچنین مشارکت جدی مردم در انتخابات های پیش رو را از راهکارهای عملی شدن شعار «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» دانست.
جواد آرین منش با بیان اینکه «شرایط اقتصادی کشور، شرایط ویژهای است» به ایسنا گفت: طی 34 سالی که از عمر انقلاب میگذرد، میتوان گفت که در مقطع کنونی کشور در شرایط ویژه و حساسی قرار دارد؛ چراکه از یک سو در دهه چهارم انقلاب و دهه پیشرفت و عدالت قرار داریم و باید به اهداف پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه و همچنین چشم اندازهای اقتصادی برسیم و از سوی دیگر برای رسیدن به این اهداف، با موانع سختی که ناشی از تحریمهای اقتصادی و فشارهای دشمن است، روبرو هستیم.
وی اظهار کرد: در شرایط عادی کشور نمیتواند به اهداف پیش بینی شده خود برسد. برای رسیدن به این اهداف باید یک جهش بزرگ در اقتصاد کشور ایجاد شود که مقام معظم رهبری از آن به عنوان «حماسه اقتصادی» یاد کردهاند.
وی با اشاره به اینکه «در سال جدید دو انتخابات مهم را در پیش داریم»، خاطرنشان کرد: سال 92 سال سرنوشت سازی است؛ چراکه دو انتخابات مهم ریاست جمهوری و انتخابات شورای شهر و روستا را در پیش داریم و برای اولین بار است که این دو انتخابات سرنوشت ساز، بطور همزمان برگزار میشوند.
آرینمنش گفت: همانطور که در قانون اساسی آمده، رییسجمهور بعد از رهبری، عالیترین مقام کشور است و انتخاب این فرد نیز کار بسیار مهمی است که به یک حماسه حضور نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه «امسال اولین انتخابات بعد از فتنه 88 بر گزار میشود» تصریح کرد: این انتخابات به هوشمندی مجدد مردم نیاز دارد. این انتخابات مشارکت تمام عیار شخصیتها و جریانهای سیاسی و آحاد مردم را میطلبد.
نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم باید در انتخابات پیش رو با خلق یک حماسه سیاسی گذشته را نداشته باشد، بلکه نقاط قوت تمام دولتهای گذشته در آن دولت جمع شده باشد.
آرین منش در پایان به تبیین راهکارهای تحقق بخشیدن شعار «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» پرداخت و گفت: تدوین طرح اقتصاد مقاومتی و اجرای مفاد اقتصادی قانون برنامه پنجم توسعه کشور در عرصهی اقتصادی و مشارکت جدی مردم و حضور سلایق مختلف سیاسی در انتخابات پیش رو از راهکارهایی هستند که به عملی شدن شعار سال میانجامند.
نواب: مقام معظم رهبری همواره به دنبال نشاط سیاسی مردم بودهاند
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: مردم باید با حضور فعال خود در انتخابات شعار «حماسه سیاسی» را تحقق ببخشند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری از قبل و بعد از انقلاب همواره به دنبال حضور و نشاط جوانان و مردم در عرصه سیاسی کشور بودهاند.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر خلاف خواست دیگران همواره خواستار حضور فعال، پررنگ و با نشاط مرد در صحنه هستند. در نظر ایشان حضور پررنگ مردم و نشاط سیاسی که امسال به «حماسه سیاسی» آن را تعبیر کردهاند، بر همه امور برتری دارد.
وی با اشاره به اینکه «در سال جاری دو انتخابات در پیش داریم» گفت: مقام معظم رهبری تلاش میکنند که مردم حضوری پررنگ و فعال در صحنه سیاسی کشور داشته باشند و این حضور خود را به یک حماسه سیاسی تبدیل کنند. ایشان حضور پرنشاط مردم در صحنه سیاسی کشور را باعث بیمه شدن کشور میدانند و معتقدند که این حضور، همه مشکلات را حل میکند.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه «بخش دوم شعار سال یعنی «حماسه اقتصادی» در امتداد شعار سال گذشته – تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی – است» اظهار کرد: «حماسه اقتصادی» یعنی ایرانی آنقدر کار کند که کار خود را به حماسه تبدیل کند و این حماسه نیز باید خودکفایی کشور را به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه «علت محقق نشدن شعارهای سالهای گذشته تحریمها و یکسری کوتاهیهای داخلی بوده است» گفت: شاید دلیل محقق شدن شعار سالهای گذشته، نبود اراده کافی بود.
وی با تاکید بر اینکه «حضور پررونق مردم در انتخابات شعار «حماسه سیاسی» را محقق خواهد کرد» افزود: فعال کردن اقتصاد و افزایش صادرات غیرنفتی و همچنین تبدیل تهدیدهای اقتصادی به فرصت از راهکارهایی است که موجب تحقق شعار «حماسه اقتصادی» میشود.
سیدرضا اکرمی: حماسه سیاسی در انتخابات متبلور میشود/موانع خلق حماسه اقتصادی برطرف شود
همچنین یک عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی به ایسنا گفت: برای تحقق چنین حماسهای باید چندین کار کلیدی و اساسی انجام داد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، درباره راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی به خبرنگار سیاسی ایسنا اظهار کرد: باید در ابتدا موجودی جامعه و کشور چه از نظر معادن، منابع و امکانات مالی مورد ارزیابی و شناسایی قرار گیرد، مثلا مشخص شود چند نوع معدن در کشور داریم و چرا از برخی از آنها استفاده حداکثری نمیشود یا از 430 هزار میلیارد تومان نقدینگی که در کشور وجود دارد چگونه باید استفاده کنیم.
وی ادامه داد: باید مشخص شود که از نیروی انسانی متخصص کشور به چه میزان استفاده یا از شهرکهای صنعتی عظیمی که در کشور وجود دارد به چه میزان بهرهبرداری شده است. در واقع راهکار اول این است که بدانیم موجودی جامعه از نظر امکانات و منابع چقدر است و از طرف دیگر بررسی شود که از این موجودی چقدر استفاده شده است؟ چرا استفاده جامع از آنها صورت نگرفته است؟ آیا اراده و مدیریتی وجود نداشته یا موانع دیگری وجود داشته است؟
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه "اگر موانعی در این راستا وجود دارد باید شناسایی و برطرف شود"، به اهمیت مدیریت در عرصه اقتصاد اشاره کرد و گفت: اگر کار در این راستا به دست اهل و افراد کاردان سپرده شود یک نوع جواب میدهد و اگر به اهلش سپرده نشود به نحو دیگری نتیجه خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه «باید مشکلاتی مدیریتی در عرصه اقتصاد را برطرف کنیم»، به اهمیت تقویت بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: باید بخش خصوصی را تقویت کنیم و در عین حال بر آن نظارت داشته باشیم.
اکرمی همچنین به حماسه سیاسی اشاره کرد و با بیان اینکه «تبلور این حماسه در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود»، اظهار کرد: در این عرصه باید کسانی حضور پیدا کنند که واقعا شرایط لازم برای تصدی ریاست قوه مجریه را داشته باشند.
این عضو جامعه روحانیت با تاکید بر اینکه «کسانی که در این عرصه حضور پیدا میکنند باید از قبل دارای برنامه باشند»، گفت: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید دقیقا بدانند که موقع حضور در پاستور چه چیزی را تحویل میگیرند. آنها باید نیازهای جامعه را تشخیص و برای آن راهحل داشته باشند و برای حل مشکلات برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت داشته باشند.
وی با تاکید بر ضرورت تعیین تیم و گروه از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری تصریح کرد: کار در جامعه ما توسط یک یا چند نفر عملیاتی نمیشود بلکه باید کاندیداها دارای تیم متشکل از افراد متخصص در عرصههای مختلف باشند به نحوی که این تیم بتواند برای حل مشکلات موجود در جامعه برنامهریزی و آنها را رفع کند، تنشها در جامعه را به حداقل برساند و برای پیشبرد امور در کشور برنامهریزیهای متناسب انجام دهد.
رئوفیان: توجه به سیاست و اقتصاد، نیاز کشور است
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین تاکید کرد: مقام معظم رهبری با نامگذاری امسال به نام سال «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» به دو موضوع حیاتی و مورد نیاز کشور، تاکید و توجه ویژهای داشتهاند.
ابوالقاسم رئوفیان به ایسنا گفت: مقام معظم رهبری همواره در نامگذاری سالها، بر اساس اقتضائات و نیاز کشور عمل میکنند، ایشان در نامگذاری سالها مباحثی را انتخاب میکنند که هم در داخل و هم در منطقه و عرصه بینالمللی مورد توجه باشند.
وی افزود: ایشان به خاطر در پیش داشتن انتخابات ریاست جمهوری و همچنین ضرورت برنامهریزی در راستای تحولی بنیادین در عرصه اقتصادی کشور، این سال را به نام سال «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» نامگذاری کردند و با عنایت به این نامگذاری، توجه مردم و مسوولین را به دو مهم جلب کردند.
این فعال سیاسی، بکارگیری همتی مضاعف در راستای برگزاری یک انتخابات باشکوه را عامل تحقق «حماسه سیاسی» دانست و گفت: مواجههی منطقی با تحریمها و همچنین پرداختن به حل مشکلات معیشتی مردم و ارتقای سطح زندگی آنان نیز از عوامل تحقق یافتن شعار «حماسه اقتصادی» است.
وی با بیان اینکه «شاه بیت قسمت دوم شعار سال، توجه به تولید و کار و سرمایه ایرانی است» تاکید کرد: در ماههای پایانی سال گذشته سیاستهای کلی در خصوص تولید و کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری اعلام شد که چنانچه به این سیاستها توجه لازم نشود، اقتصاد کشور شکوفا نخواهد شد، چرا که شکوفایی اقتصادی ما مرهون توجه به مساله تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.
وی «همدلی بین قوا و نهادهای فرا قوهای» را از راهکارهای تحقق «حماسه سیاسی» دانست و گفت: مردم باید با حضور پرشور و حداکثری خود در انتخابات، توطئههای دشمن را خنثی سازند و یک حماسه دیگر بیافرینند.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین در پایان گفت: با توجه به مبانی اقتصاد اسلامی و مشورت با متخصصین و همچنین بکارگیری کسانی که میتوانند برنامههای خوب اقتصادی را به نحو شایسته به مرحلهای اجرا بگذارند میتواند به شعار «حماسه اقتصادی» تحقق بخشید.
راهچمنی: انتخاب شعار «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» اقدام حساب شدهای بود
دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی نیز به ایسنا گفت: با توجه به انتخاباتهای پیشرو در سال جاری و همچنین مشکلات اقتصادی موجود، مقام معظم رهبری بهترین عنوان را برای سال 92 انتخاب کردند.
محمدرضا راهچمنی در این زمینه، اظهار کرد: انتخاب شعار «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» توسط مقام معظم رهبری، اقدام شایسته و حساب شدهای بود که در بهترین زمان انجام گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را پیش داریم، شعار «حماسه سیاسی» به مسوولین برگزاری انتخابات این جهت را میدهد که باید تمام همت خود را برای ترغیب و تشویق مردم برای حضور گسترده در انتخابات و مشارکت حداکثری به کار گیرند.
وی با اشاره به اینکه «مردم از سلایق سیاسی مختلفی برخوردارند»، گفت: مسوولان انتخابات باید به نحوی برنامهریزی کنند که زمینه حضور همه سلایق در انتخابات فراهم شود و همگان بتوانند با حضور در این انتخابات یک «حماسه سیاسی» را رقم بزنند.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه شعار «حماسه اقتصادی» در امتداد شعار سال گذشته است، تصریح کرد: سال گذشته آنطور که انتظار میرفت، مسوولان نتوانستند شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» را به خوبی تحقق بخشند.
وی افزود: مقام معظم رهبری با انتخاب شعار«حماسه اقتصادی» قصد دارند به مسوولان این جهت را بدهند که علاوه بر اینکه باید در جهت رقم زدن یک «حماسه سیاسی» برنامهریزی کنند، باید در جهت رفع نیازها و مشکلات اقتصادی مردم نیز برنامههایی داشته باشند.
وی در پایان با بیان اینکه «مردم نیز مثل مسوولان باید برای تحقق شعال سال برنامهریزی بکنند»، ادامه داد: در سال جدید باید به گونهای برنامهریزی شود که علاوه بر کاهش تاثیرات تحریمها، در جهت مقابله با تحریمهای احتمالی تلاش کنیم و بتوانیم اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری را تحقق بخشیم.
عسگری: همه امسال باید یک دفاع مقدس در حوزه اقتصادی داشته باشند
نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نامگذاری سال جدید با عنوان «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» را نتیجه تدبیر و دوراندیشی رهبر معظم انقلاب دانست.
حجتالاسلام والمسلمین علی عسگری در این زمینه به خبرنگار سیاسی ایسنا ابراز کرد: عناوینی که هر ساله توسط مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال انتخاب میشود برگرفته از الزامات، شرایطها و اولویتهای اساسی کشور است.
عسگری افزود: در ابتدای هر سال، سیاستهای کلی نظام از سوی رهبری مشخص میشود که این سیاستگذاریها باید توسط مردم و مسوولین مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه «کشور سالهای اقتصادی سختی را پشت سر گذاشته است و تحریمهای انجام گرفته توسط دشمن با هدف فلج کردن نظام بوده است»، گفت: جمهوری اسلامی ایران سالهاست که با دشمنان در جنگ اقتصادی قرار دارد و این جنگ و تقابل دشمن با نظام و انقلاب هنوز هم ادامه دارد، در سال جدید نیز همگان باید تلاش کنند در این جنگ تلاش مجدانهای از نوع دفاع مقدس و آن هم در حوزه اقتصاد و با انگیزه تحقق یافتن اهداف اقتصاد مقاومتی داشته باشند و یک «حماسه اقتصادی» را رقم بزنند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه «در سال جاری انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم»، تاکید کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری هم فراخوان دادند، در این انتخابات همه دلسوزان نظام و گرایشات و سلایق مختلف سیاسی باید با همدلی در کنار هم حضور داشته باشند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب، با این فراخوان ملی، همگان را برای آفرینش یک «حماسه سیاسی» و یک حماسه حضور دیگر دعوت کردند و همچون امام خمینی این اطمینان را به آنها دادند که "میزان رای ملت است."
عسگری با اشاره به اینکه «عدم توجه مسوولین به منویات رهبری، عامل محقق نشدن شعار سالهای اخیر است»، اظهار کرد: اشکال در رهبری و مردم نیست، چرا که رهبری ما یک رهبری بینظیری است و مردم نیز همواره پشتیبان دولت و نظام بودهاند، اشکال در حوزه اجرایی و مدیریت میانه است، ما شاهد هستیم که اکثر مسوولین در عملی کردن استراتژیهای مطرح شده توسط مقام معظم رهبری در آغاز هر سال یا ناتوانند و یا اینکه با رفتارهای سلیقهای خود به درستی نمیتوانند این منویات را پوشش دهند.
نماینده پیشین مردم مشهد در پایان ضمن تاکید بر اینکه "عزم ملی و عزم مسوولان، یکی از راهکارهای تحقق شعار «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» است، تصریح کرد: مردم باید با خلق یک حماسه سیاسی، رییسجمهور کارآمد و با تدبیری انتخاب کنند که بتوانند با تیم اجرایی خود، بر چشماندازها و سیاستهای اعلامی از سوی رهبری عمل کرده و بتواند شرایط کشور را از وضع فعلی عبور دهد.
ابطحی: حماسه سیاسی و اقتصادی لازم و ملزوم هستند
یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: با تدبیر، امید دادن به مردم، بیان صادقانه مسائل، نظارت دقیق، پیشگیری از تخلفات و فتنهها میتوانیم انتخابات پرشوری را مثل گذشته رقم بزنیم و دشمن را مایوس کنیم.
محمدجواد ابطحی در این باره ابراز عقیده کرد: نمادهایی که مقام معظم رهبری در آغاز سال مطرح میکنند برای یک سال نیست، بلکه راهکاری است که مسوولان نظام و مردم باید آن را تعقیب کنند تا به اهداف نظام و انقلاب برسیم.
وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» افزود: نامگذاری سال در راستای نامگذاریهای گذشته نشان دهنده نیاز جامعه به تحرک و تلاش مضاعف است.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه «دشمن سعی دارد ایران را در صحنه بینالمللی منزوی کند» خاطرنشان کرد: تلاشهای دشمنان با هوشیاری و آگاهی مردم و راهنماییهای رهبر فرزانه انقلاب تا به حال نتیجه نداده است.
وی با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری گفت: دشمنان با توجه به اتفاقات سال 88 معتقدند میتوان از انتخابات به عنوان ابزاری علیه نظام استفاده کرد و شیوه اعتراض را سازماندهی کرد، بنابراین تلاش دارند انتخابات با حضور حداقلی برگزار شود.
ابطحی با اشاره به افزایش فشار تحریمها تصریح کرد: دشمنان به دنبال افزایش فشار تحریمها و با تاکید بر عنصر اقتصاد از جمله گرانی، تورم و کاهش ارزش پول ملی، میخواهند مردم را دلسرد کنند تا در انتخابات حاضر نشوند یا اعتراضی وارد شوند.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری با توجه به اشرافی که به مسائل دارند میگویند باید حماسه سیاسی آفرید که با بیانات ایشان نباید جای تردیدی در بین مسوولان و مردم باقی بماند و باید تلاش مضاعف داشته باشند که حتی رکورد مشارکت 85 درصدی دوره پیش انتخابات ریاست جمهوری را هم بشکنند.
ابطحی تصریح کرد: اگر در سال 88 ابهت حضور پرشور مردم در انتخابات شکسته نمیشد، همان زمان آمریکا به دست بوسی ایران میآمد، چون تصمیم جدی داشت که در رفتار خود تجدیدنظر کند، اما اتفاقات سال 88 به آمریکا امید داد که فتنه در ایران پاگیر شده است.
وی افزود: در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، آمریکا ناچار است که دستهای خود را به عنوان تسلیم بالا ببرد و حماسه سیاسی چنین رقم میخورد که انقلاب به پشتوانه عنایت الهی، اتکای مردم به خداوند و وحدت امت و امام خدشه ناپذیر میشود و روز به روز اقتدار ایران اسلامی در جهان بیشتر میشود.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه «حماسه اقتصادی و سیاسی لازم و ملزوم هستند» گفت: اگر بخواهیم حماسه سیاسی رقم بخورد مردم باید بپذیرند در تنگناهایی که دشمان ایجاد میکند شعار "هیهات من الذله" را فراموش نکنند.
ابطحی با بیان اینکه «باید سطح توقعات را پایین آورد، از اسراف جلوگیری کرد و الگوی مصرف درست را پیاده کرد» گفت: فشار در حوزه اقتصاد با بصیرت مردم بینتیجه خواهد ماند و حماسه اقتصادی با حضور مردم در صحنه تولید تحقق مییابد چون با بالا رفتن تولید ملی وابستگی به بودجه نفت کاهش پیدا میکند و میتوانیم بدون اثرگذاری نفت در صحنه معادلات اقتصادی روی پای خود بایستیم و ایران را به عنوان الگوی جهان معرفی کنیم.
قربانی: نتیجه انتخابات پیش رو میتواند در کشور حماسه ایجاد کند
یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز به ایسنا گفت: ملت ایران با انتخاب فرد عملگرا، قانونمند، اهل اعتدال در گفتوگو با سایر قوا و کشورها و البته دارای ویژگیهای مثبت گذشتگان میتوانند یک حماسه سیاسی رقم بزنند.
حجتالاسلام والمسلمین موسی قربانی در با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات شوراها و ریاست جمهوری یازدهم به عنوان یک امر سیاسی اظهار کرد: اهمیت انتخابات شوراها در امور داخلی است چراکه شوراها با تصمیمات خوب در اداره شهرها و روستاها میتوانند نتیجه مثبت به بار آورند.
وی با اشاره به اینکه «انتخابات ریاست جمهوری برد داخلی و بینالمللی دارد» افزود: رییس جمهور میتواند در ایجاد فضای محبت و برادری و همکاری در کشور موثر واقع شود یعنی رییسجمهور هم میتواند دواگر باشد هم میتواند فضای اخوت در کشور ایجاد کند. و البته میتواند در خارج از کشور با بیان منطقی و به موقع و پرهیز از حرفهای نابجا در عرصه بینالمللی در مورد ارتباطات ایران با کشورهای خارجی موثر واقع شود.
قربانی اظهار کرد: اگر هر دو انتخابات پیش رو به درستی انجام شود و رییسجمهوری روی کار آید که به فرموده مقام معظم رهبری ویژگیهای مثبت قبلیها را داشته باشد و از تجربه آنها درس بگیرد و ویژگیهای منفیشان را کنار گذارد، نتیجه انتخابات میتواند حماسهیی بزرگ باشد که آفرینندهی آن ملت ایران هستند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: امسال با عنوان حماسه سیاسی نامگذاری شده است چون میتواند نتیجه انتخابات در شوراها و ریاست جمهوری به گونهای باشد که در کشور حماسه ایجاد کند.
قربانی تصریح کرد: اگر حماسه سیاسی رخ دهد قطعا در عرصه اقتصادی هم تاثیرگذار است.
وی با اشاره به وجود بداخلاقیها، قانونگریزی و دعوا در کشور گفت: اگر مسوولان وقتی را که صرف نزاع و رفع نزاع میکنند برای مطالعه جهت حل مشکلات مردم صرف کنند، وضعیت بهتری خواهیم داشت.
قربانی با اشاره به اینکه «در حال حاضر به لحاظ اقتصادی جایگاه هفدهم در دنیا را داریم» خاطرنشان کرد: اگر رییس جمهوری از حماسه سیاسی برخیزد که ویژگیهای مثبت دیگران را منهای ویژگیهای منفی داشته باشد حتما در عرصه اقتصاد هم حماسه اتفاق میافتد تا مشکلات مردم رفع شود، تورم مهار شود که در سایهی همدلی با سایر قوا با وجود منابع غنی ایران حتما چنین امری امکان پذیر است.
سیداحمد خاتمی: قطع وابستگی ما به نفت، قله حماسه اقتصادی است
یک عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی گفت: نامگذاری که توسط ایشان سالهاست در حال صورت گرفتن است ابتکاری ستودنی است و یک موضوع تشریفاتی نیست.
آیتالله سیداحمد خاتمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایسنا، با بیان اینکه "این نامگذاریها نشأت گرفته از یک نگاه نیازشناسانه برای اداره کشور و حل مشکلات است"، ادامه داد: با توجه به این نامگذاریها باید مسئولان و مردم در این جهت همسو با یکدیگر حرکت کنند تا به اهداف بایسته برسیم.
وی ادامه داد: یک معنای نامگذاری سال جدید به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی این است که به حمدالله مردم از گردنههای سخت و مشکل عبور کردهاند و به یاری خداوند در مسیر دستیابی به سوی قله هستند که البته این دستیابی نیاز به شور و نشاط مجدد دارد و مقام معظم رهبری آن را به حماسه سیاسی و اقتصادی تعبیر کردهاند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به مسایل اقتصادی اظهار کرد: در عرصه حماسه اقتصادی باید از اقتصاد متکی به نفت عبور کنیم و در واقع در این عرصه، قله آنجاست که اقتصاد ما وابسته به نفت نباشد و به گونهای اقتصاد کشور را سامان دهیم که اگر روزی اراده کردیم برای تنبیه دشمنان شیرهای نفت کشورمان را ببندیم بتوانیم این کار را انجام دهیم؛ البته در این ارتباط باید در راستای حمایت از تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیز تلاش کرد و رسیدن به آن قله از این مسیر عبور میکند.
این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین به موضوع حماسه سیاسی اشاره کرد و گفت: مردم ما در طول این 34 سالی که از انقلاب اسلامی میگذرد و اکنون در سال سیوپنجم آن هستیم، همواره حضوری حماسی در راهپیماییها، انتخابات و دیگر عرصههایی که حضور همگان لازم بوده، داشتهاند و حماسه سیاسی دیگری که ملت ایران در انتخابات در سال 92 پیش رو دارد، انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضور باشکوه مردم در انتخابات ریاست جمهوری مظهر حماسه سیاسی، اراده عمومی، اقتدار ملت و در نهایت استقلال همهجانبه کشور خواهد بود.
فلاحتپیشه: امسال گذر دیپلماتیک از بحرانها در دستور کار قرار گیرد
یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: ایران سال جدید را سالی پرکار در زمینه دیپلماسی برای خود بداند و گذر دیپلماتیک از بحرانها را در دستور کار خود قرار دهد.
حشمتالله فلاحتپیشه ، با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی"، خاطرنشان کرد: امیدواریم همهچیز صرفا ختم به یک نامگذاری محدود نشود و مسئولان آن را تبدیل به یک راهبرد کنند؛ راهبردهای سالیانهای که بر اساس آن هم مدیریتها شکل گیرد و هم منابع تخصیص یابد.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری وارد سال 2014 میلادی خواهیم شد، افزود: بسیاری از تحولات منطقهای و جهانی در این یک سال در منطقهای که ما در قلب آن قرار داریم شکل می گیرد که بخش عمدهای از این تحولات هم مربوط و معطوف به ایران است. ایران کشوری است که برای اولینبار به طور جدی تحریمها آثارش را در اقتصادش گذاشته است. از سوی دیگر کشوری است که پس از هشت سال، با انتخابات پیش رو، انتظار تغییر جدی در عرصه اجراییاش را میکشد؛ در عین حال کشوری است که باید بخش دیگری از راه چشمانداز بیست سالهاش را به دشواری در حوزه اقتصادی و توسعهای سپری کند. اینها شرایط خاصی است که ما در سال جاری با آن مواجه هستیم.
فلاحتپیشه همچنین با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 در فروردین ماه امسال ادامه داد: اولین موضوعی که مواجهه با آن به صورت جدی شکل میگیرد مسائل سیاست خارجی ماست، چراکه به صورت رسمی اعلام کردند که در 16 فروردین در مذاکرات آلماتی بین ایران و 1+5 به سمت توافق پیش میروند اما این توافق بدون پشتیبانی سیاسی و اقتصادی در داخل کشور حتما به ضرر ایران تمام میشود.
این نماینده پیشین مجلس توضیح داد: طرف غربی بر روی دو موضوع کار کرده است، که یکی از آنها، تفرقه میان سیاستمدران در داخل ایران و دیگری، ناامیدی مردم در عرصههای مربوط به اقتصاد. مردم ایران دین خود را به جا آوردهاند همان طور که در راهپیمایی 22 بهمن شاهد آن بودیم. پس از آن هم در انتخاباتی که پیش رو است، حتما این موضوع به عنوان یکی از عوامل موثر در توان چانهزنی ایران موثر خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال جاری گفت: فضای انتخابای فضایی است که می تواند تبدیل به یک حماسه سیاسی شود اما در عین حال برخی تلاش میکنند آن را تبدیل به نقطه ضعف سیاسی برای ایران کنند. تجربه انتخابات 88 هم یکی از تجربههای منفی است که در این باره شکل گرفته است.
فلاحتپیشه ادامه داد: وظیفه مردم این است که حضور گسترده توام با مشارکت عقلانی داشته باشند و از رفتارهای احساسی پشیمانکننده خودداری کنند و انتخاب عاقلانهای داشته باشند. مسئولان هم باید فضای انتخابات را بهگونهای شکل دهند که مردم در آن احساس کنند رقابت سیاسی سالم در حال شکلگیری است و فضا به صورت تخریبی شکل نمیگیرد. حماسه سیاسی در ایران زمانی رخ میدهد که وحدت بین نخبگان و حضور عقلانی مردم در انتخابات را شاهد باشیم که نتیجه آن را در میز سیاست خارجیمان و در تقویت توان چانهزنی کشورمان خواهیم داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در زمینه اقتصادی نیز که بیشتر وظیفه مسئولان است و به صورت جدی با کاهش بیش از یکصد هزار میلیارد تومانی بودجه نفتی کشور مواجه هستند، باید به گونهای عمل کنند که بودجه را به صورت حداقلی و انقباضی اجرا کنند، بیانظباطیهای گذشته را تکرار نکنند و مانع شوند که ناامیدی در زمینه اقتصادی به سراغ مردم بیاید. سال جاری سال توام با تقابل با خارجیها نیست.
وی اضافه کرد: معتقدم یکی از شاخصههای قوت یک کشور، توان انطباق و توافق با خارج است. در سال جاری هم اگر کشور بتواند به صورت عقلانی برخورد کند حتما میتواند بسیاری از مشکلاتش را با خارج حل کند. ایران باید امسال را سالی پر کار در زمینه دیپلماسی برای خود بداند و گذر دیپلماتیک از بحرانها را در دستور کار خود قرار دهد.
بخش دیگری از این گفتوگوها که با نمایندگان مجلس انجام شده است نیز متعاقبا ارسال خواهد شد.
انتهای پیام