تولید هواپیماهای بدون سرنشین مسلح از انحصار آمریکا خارج شده است و کشورهای زیادی برای ساختن و تملک این پرندههای مرگ میکوشند اما کارشناسان نگران هدف قرار گرفتن پهپادها به وسیله هکرها هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رسمی کره شمالی اخیرا گزارش داد که کیم جونگ اون، رهبر این کشور شخصا دستور حمله آزمایشی هواپیماهای مسلح بدون خلبان را در یک مانور نظامی صادر کرده است.
هنوز روشن نیست که ادعای کره شمالی واقعی است یا خیر اما یک نکته روشن است: کمتر کشوری که مایل است خود را به لحاظ نظامی قدرتمند نشان دهد، میتواند از دستیابی به پرندههای مرگ خودداری کند. بهویژه کشورهای درآستانهی صنعتی شدن رقابت شدیدی برای توسعه و تولید هواپیماهای بدون خلبان قادر به حمل موشک آغاز کردهاند.
شکست انحصار آمریکا
در شرایطی که کشورهای زیادی هواپیماهای بدون سرنشین غیرمسلح در اختیار دارند، مالکیت پهپادهای مسلح (پرداتور و ریپر) تاکنون در انحصار ایالات متحده آمریکا بوده است. گذشته از آمریکا، بر اساس گزارشهای غیر رسمی امکان مسلح کردن پهپادهای "هرون" اسرائیل هم البته وجود دارد.
کشورهایی که عضو ناتو نیستند، تاکنون به ندرت شانس دستیابی به پهپادهای مسلح را داشتهاند اما بیتردید این نوع هواپیماها در آیندهی نزدیک نقشی کلیدی در زرادخانههای جهان خواهند یافت.
براساس گزارش "اشپیگل آنلاین" در حال حاضر کشورهای زیادی روی تولید هواپیماهای بدون سرنشین مسلح کار میکنند: جمهوری خلق چین، در سال ۲۰۱۲ هواپیمای بدون خلبان "وینگ لونگ" را ارائه داد که کپی جمعوجور ریپر آمریکایی است و بسیار ارزانتر از آن. شرکت آویک به عنوان سازندهی این پهپاد اعلام کرد که خریدار بینالمللی هم برای آن یافته است.
شرکتهای آلیت و آ.اس.ان چین هم ساخت هواپیماهای بدون سرنشین مسلح سی اچ ۳ و سی اچ چهار را آغاز کردهاند.
تولید پهپاد در امارات متحده، ترکیه، هند و پاکستان
در ماه فوریه امسال، شرکت آدکوم در "امارات متحده عربی" با معرفی پهپاد "یونایتد ۴۰" توجه جهانیان را به خود جلب کرد. این پهپاد ظاهرا توانایی پرتاب موشکهای نمرود (ساخت شرکت آدکوم)، "هلفایر" و "ساید ویندر" آمریکا را دارد. به گفته رئیس آدکوم این شرکت تصمیم دارد در آینده در آمریکا و روسیه نیز هواپیماهای بدون سرنشین جنگی بسازد.
ترکیه، هند، پاکستان و آفریقای جنوبی از کشورهایی هستند که در مسابقه تولید این هواپیماهای مسلح شرکت دارند. پهپادهای ساخت چین، هند، امارات، ترکیه و آفریقای جنوبی قیمتی بسیار پائینتر از پهپادهای آمریکایی خواهند داشت.
خطر هکرها برای پهپادهای ارزان
کارشناسان غربی نگران هستند که در آینده نزدیک پهپادهای مسلح ارزان بازار را پرکنند و احتمالا به دست گروههای خطرناک هم بیافتند. یک نماینده شرکت آلیت چین در گفتوگو با "اشپیگلآنلاین" به صراحت گفته است که هواپیماهای ساخت این شرکت در آسیا و آفریقا هم مشتری دارند.
تهدید بزرگتر به نظر کارشناسان این است که با افزایش تعداد هواپیماهای بدون خلبان ارزان، هکرها بتوانند آنها را هک کنند و در مسیر هدفهایی خطرناک به کار اندازند. یکی از کارشناسان گفته است: «هرچه هواپیماهای بدون سرنشین ارزانتر باشند، امکان تولید نرمافزارهای استاندارد قابل نفوذ آنها نیز بیشتر خواهد شد.»
پهپادهای مدرن به شدت آسیبپذیر هستند. سیستمهای آنها دارای اجزای الکترونیک بیشمار و میلیونها کدهای برنامهریزی متفاوت هستند. بنابراین تضمین امنیت چنین سیستمهایی تقریبا غیرممکن است.
انتهای پیام