دکتر صادق ملک شهمیرزادی اظهار کرد: عرصهای که برای محوطهی تاریخی سیلک تعیین شده، مناسب است و این محوطهی تاریخی را به جهانی شدن نزدیک میکند.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اوایل آذرماه امسال بحثهایی دربارهی بازنگری دوباره در عرصه و حریم سیلک مطرح شد، حتا دهم آذرماه محسن مصلحی - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان - از رسیدن مراحل پایانی پیگیریها برای طرح بازنگری در عرصه و حریم سیلک براساس مطالعات دقیق باستانشناسی و دادههای ماهوارهیی خبر داد، اما بسیاری از باستانشناسان از جمله جلیل گلشن و ناصر نوروززاده چگینی و حتا دکتر صادق ملک شهمیرزادی این اتفاق را برای محوطهی تاریخی سیلک ناگوار و اشتباه دانستند؛ اما حالا بعد از گذشت حدود چهارماه، دکتر ملک که پنج فصل کاوش در تپهی سیلک انجام داده، معتقد است که عرصهی تعیینشده برای این محوطه مناسب است.
این باستانشناس پیشکسوت به خبرنگار ایسنا گفت: با تعیین عرصهای که مدتی پیش برای محوطهی تاریخی سیلک انجام شد، موافقم. عرصهی سیلک برای نخستینبار در سال 1362 تعیین شد که مورد موافقت هیچیک از باستانشناسان نبود. بنابراین عرصهی دیگری را برای آن تعیین کردند تا اینکه مدتی پیش، معاون میراث فرهنگی ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری کاشان، عرصهای جدید را برای محوطهی تاریخی سیلک تعیین کرد. با توجه به مواردی که در این عرصه مد نظر قرار گرفته است، این عرصه را قبول دارم و حتا موافقت خود را به معاون میراث فرهنگی کشور نیز اعلام کردم.
وی ادامه داد: باید در عرصهی جدید محوطهی تاریخی سیلک، گمانههایی زده شود و به اعتقاد من، تنها کسی که حتا بهتر از من میتواند برای این عرصهی تاریخی حریم مشخص کند، جبرییل نوکنده - باستانشناس- است که موضوع پایاننامهی دکتری او «محوطهی تاریخی سیلک» است. نوکنده اطلاعات کامل و جامعی دربارهی این محوطهی تاریخی دارد.
او با بیان اینکه در عرصهی جدید محوطه، به همهی چیزهایی که باید حفاظت شود مانند گورستان «الف» و «ب» توجه شده است، گفت: امیدوارم معاون میراث فرهنگی کشور هرچه زودتر عرصهی جدید را امضا و تصویب کند تا سیلک برای همیشه حفاظت شود. بعد از آن حتا بهعنوان یک اثر ماندگار در سطح جهانی نیز مطرح شود.
این باستانشناس که پنج فصل کاوش در محوطهی تاریخی سیلک انجام داده است، بیان کرد: جبرییل نوکنده برای حریم منظری محوطهی سیلک نیز مواردی را در نظر گرفته که آنها برای اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کاشان و استان اصفهان هم مطرح شده حتا حریم منظری محوطهی سیلک مشخص شده است. با تعیین حریم محوطه، دیگر مشکلی برای جهانی شدن محوطهی تاریخی سیلک نداریم.
ملک تأکید کرد: حریمهای قبلی که برای محوطهی سیلک مشخص شده بودند، میتوانند باقی بمانند، چون آن حریمها منطقه را بسیار خوب محصور کردهاند، فقط حریم منظری در چهار کریدور خیابان امیرکبیر، بلوار امیرالمومنین، بلوار حاجیآباد و بلوار الغدیر که توسط نوکنده در اطراف محوطهی تعیین شده است، باید مشخص شود.
انتهای پیام