ابداع اسپکولوم چهارسو مجهز به کیت تشخیصی توسط محقق ایرانی

مخترع ایرانی برای نخستین بار در دنیا موفق به ساخت اسپکولوم یک بار مصرف دو و چهارسو مجهز به نور مستقیم و کیت‌های تشخیصی شد.

مخترع ایرانی برای نخستین بار در دنیا موفق به ساخت اسپکولوم یک بار مصرف دو و چهارسو مجهز به نور مستقیم و کیت‌های تشخیصی شد.

علی‌رضا سالکی در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: اسپکولوم وسیله‌ای کمکی در تشخیص و درمان بیماری‌های زنان و بیماری‌های گوارشی و حلق و دهان است. یکی از مشکلات استفاده از اسپکولوم در معاینه و درمان دسترسی به نور مستقیم است چون با توجه به فاصله موضع معاینه و منبع نور خارجی و ایجاد سایه استفاده از منبع نور خارجی محدودیت‌های زیادی را در دید پزشک یا ماما ایجاد می‌کند، برای رفع این مشکل در اسپکولوم یک بار مصرف ابداعی، منبع نور مستقیما روی دستگاه نصب شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، اسپکولوم ابداعی به کیت تشخیص pH مجهز است که کمک موثری در تشخیص نوع عفونت دهانه رحم است.

سالکی با اشاره به آغاز تولید انبوه اسپکولوم یک بار مصرف نور مستقیم از فروردین ماه سال آینده خاطرنشان کرد: این محصول در 9 ورژن مختلف عرضه می‌شود که در هر ورژن شکل وکاربرد و نحوه تقسیم فشار وارد بر اهرم در اسپکولوم بهبود می‌یابد به طوری که در ورژن هشتم قابلیت گرفتن تست پاپ اسمیر برای تشخیص سرطان به دستگاه افزوده می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات استفاده از اسپکولوم‌های دو سوی رایج در اعمال مامایی نظیر کرایو و فریز کردن گفت: با توجه به این که اسپکولوم‌های موجود تنها دو سمت بالا و پایین دهانه واژن را مهار می‌کنند پهلوهای راست و چپ حین اعمال ترمیم زخم دهانه رحم با دستگاه‌ها برخورد کرده و دچار زخم و درد شدید می‌شود، لذا اقدام به ساخت اسپکولوم چهار سو کرده‌ام که هر چهار طرف عضلات واژن را کنار می‌زند و اعمال مامایی و زنان بدون آسیب به عضلات واژن به راحتی انجام می‌شود.

سالکی با بیان این که کارایی اسپکولوم ابداعی روی 350 نفر با موفقیت تست شده و نتایج بررسی‌های آن در قالب یک مقاله ISI ارائه شده است، اظهار کرد: این طرح در نمایشگاه ITX مالزی با کسب بالاترین امتیاز در زمینه طرح‌های مداخله‌یی (تکمیل طرح‌های موجود) و تجاری سازی موفق به کسب مدال طلا شده است.

این مخترع کرمانشاهی با بیان این که 29 اختراع، سه مقاله ISI و حدود 30 مقاله در نشریات علمی داخلی دارد، تصریح کرد: از ویژگی‌های اسپکولوم یک بار مصرف ابداعی قیمت تمام شده پایین آن است که حدود هزار تومان برآورد شده است که در مقایسه با نمونه‌های خارجی که قابلیت‌های این اسپکولوم را نیز ندارند ارزان‌تر است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91122516107
  • خبرنگار :