معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از پایان یافتن مرمت «کاروانسرای کوهیار» و «حمام کوهیار» بعد از حدود 19 سال خبر داد.
رحیم دادینژاد در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: دو بنای مهم و شاخص بافت تاریخی دهدشت که در کنار دروازههای اصلی و ورودی بافت به سمت مجموعهی بازار و امامزاده قرار دارند، در اطراف میدانی ساخته شدهاند که همهی بافت حول آن میدان قرار دارد. تا کنون علاوه بر مرمت این دو بنا، محوطهی بیرونی این مجموعه نیز ساماندهی شده و اکنون قابل بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه کاوش و مرمت «کاروانسرای کوهیار» از سال 1372 توسط مهندس مهریار آغاز شد، گفت: کارشناسان حوزهی معاونت میراث فرهنگی استان کار را ادامه دادند، تا امسال که کاوش و مرمت این بنا با سرجمع اعتبارات ملی و استانی حدود 700میلیون تومان به پایان رسید.
او با اشاره به آغاز مرمت و کاوش «حمام کوهیار» در این بافت تاریخی، افزود: این پروژه از سال 1380 آغاز شد و با اعتباری حدود 200میلیون تومان امسال به پایان رسید.
وی بافت تاریخی دهدشت را از نظر فرهنگی، اقتصادی و مذهبی بافتی تأثیرگذار در این منطقه در دوران صفوی دانست و بیان کرد: براساس برنامهریزیهای انجامشده برای احیای این بافت، ساماندهی و باززندهسازی کل مجموعهی این بافت که شامل بخشهای شمالی و جنوبی است، در دستور قرار دارد.
دادینژاد با تأکید بر مستمر بودن کاوش و مرمت در بافت تاریخی دهدشت، ادامه داد: این بافت، بناهای شاخص دیگری را نیز دارد که مرمت آنها از سالهای گذشته آغاز شده است.
معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آغاز کاوش و مرمت بناهای بافت تاریخی دهدشت بهصورت مستمر از سال 1369، اضافه کرد: با آغاز سفرهای رییسجمهور، ادامهدار بودن مرمت و احیای این بافت جزو مصوبات این سفرها قرار گرفت.
انتهای پیام