افسار طول عمر به پاهای کروموزوم است!

دانشمندان سراسر جهان با همکاری یکدیگر دریافته‌اند که می‌توان با ارزیابی طول رشته‌های DNA، میزان عمر باقی مانده را پیش بینی کرد.

دانشمندان سراسر جهان با همکاری یکدیگر دریافته‌اند که می‌توان با ارزیابی طول رشته‌های DNA، میزان عمر باقی مانده را پیش بینی کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محققان با بررسی 20 ساله بر روی بیش از سه هزار و پانصد نفر دریافتند که طول DNA با طول عمر مرتبط است.

پژوهشگران با ارزیابی طول رشته‌های DNA موجود در انتهای کروموزم (انتهای فیزیکی کروموزوم موسوم به تلومراست که کروموزوم را از آسیب مصون می‌دارد) گروهی از بیماران قلبی توانستند میزان بقای آنها را پیش‌بینی کنند؛ هرچه تلومرها بلندتر باشد، شانس بیشتری برای عمر طولانی‌تر وجود دارد.

تحقیقات پیشین نشان داده است که بلندی تلومر می‌تواند شاخصی برای تعیین سن و سال مورد استفاده قرار گیرد اما این تحقیق حاکی از آن است که تلومر نیز می‌تواند در تعیین میزان عمر باقی ماندۀ بیماران قلبی نیز کاربری داشته باشد.

به گفته دکتر "جان کارل کوئیست"، هنگامی که افراد پیر می‌شوند، تلومرهای آنان تا جایی کوتاه می‌شود که دیگر سلول قادر به تقسیم نیست. تلومرهای کوتاه شده با بیماری‌های مرتبط با سن نظیر مشکلات قلبی عروقی یا سرطان و همچنین شرایطی مانند آلودگی هوا، سیگار کشیدن و استرس که باعث شتاب فرآیند پیری می‌شود، در ارتباط است.

کوئیست در پایان می‌گوید: معتقدم که طول تلومر می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به عنوان راهی در ارزیابی تاثیر روش‌های درمانی بیماری‌های قلبی در نظر گرفته شود. ما پیش از این، با استفاده از آزمایش‌های کلسترول و فشار خون سودمندی درمان‌ها را بررسی می‌کردیم اما این یافته بینش جدیدی را درباره انواع درمان‌ها در اختیار ما قرار خواهد داد.

این پژوهش طی نشست علمی سالیانه کالج قلب و عروق آمریکا مطرح شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91122214568
  • خبرنگار :