"چغازنبیل" هم‌چنان بکر است

مدیر داخلی پایگاه چغازنبیل گفت: محوطه چغازنبیل به غیر از موارد خاص و جزیی به رغم دلیل دور بودن از سکونت‌گاه‌های شهری حالت یکپارچگی و بکر بودن خود را حفظ کرده است.

مدیر داخلی پایگاه چغازنبیل گفت: محوطه چغازنبیل به غیر از موارد خاص و جزیی به رغم دلیل دور بودن از سکونت‌گاه‌های شهری حالت یکپارچگی و بکر بودن خود را حفظ کرده است.

عبدالرحیم بنا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا)، منطقه خوزستان، خاطرنشان کرد: چغازنبیل در بین دو شهر شوش و شوشتر قرار گرفته و نسبت به این دو شهر مرکزیت دارد و هر ساله گردشگران زیادی که به خوزستان می‌آیند و از آن دیدن می‌کنند.

وی افزود: محوطه تاریخی چغازنبیل در بخش جنوب ‌شرقی شوش و روی بخشی از پهنه ساختاری زاگرس چین‌خورده (طاقدیس سردارآباد) واقع شده است. فاصله این محوطه از شوش در حدود 38 کیلومتر و از محوطه هفت تپه نیز 22 کیلومتر است.

مدیر داخلی پایگاه چغازنبیل ادامه داد: از جمله نکات قابل توجه استقرار و ساخت شهر مذهبی "دوراونتاش" (چغازنبیل) در نزدیکی رودخانه و بیشه‌زار طبیعی دز است.

وی بیان کرد: محوطه تاریخی چغازنبیل یا شهر دوراونتاش در قرن 13 پیش از میلاد توسط "اونتاش نپیریشا" پادشاه عیلامی ساخته شد. فضاهای این شهر را سه حصار متحدالمرکز تفکیک می‌کنند که در مرکز آنها یک معبد مطبق یا به اصطلاح باستانی "ذیقورات" جای دارد.

بنا گفت: در طراحی شهر، فضای بین حصارهای بیرونی و میانی عمدتاً به کاخ‌ها و خانه‌های شهر اختصاص داشته و سه کاخ در گوشه شرقی و در مجاورت دروازه شاهی بنا شده است.

او اظهار کرد: حدفاصل بین حصارهای میانی و درونی به محله مقدس معروف و برای معابد خدایان مختلف در نظر گرفته شده است. اکثر معابد نیز در این بخش واقع شده‌اند که در جنوب شرقی شوش و 15 کیلومتری آن قرار دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 91122214314
  • خبرنگار :