ارتقای نمونه اولیه بینی الکترونیکی

نمونه ‏اولیه بینی الکترونیکی برای تشخیص مقادیر جزئی مواد خطرناک موجود در هوا ‏تولید شد.

نمونه ‏اولیه بینی الکترونیکی برای تشخیص مقادیر جزئی مواد خطرناک موجود در هوا ‏تولید شد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، شرکت «کاربردهای نانومهندسی شده» (‏Nano Engineered Applications‏)‏‎ ‎نمونه ‏اولیه بینی الکترونیکی را بر اساس تحقیقات دکتر «نوسانگ میونگ» استاد دانشکده فنی بورنز ‏دانشگاه کالیفرنیا ارتقاء داده که قادر به تشخیص مقادیر جزئی مواد خطرناک موجود در هوا ‏است.

آرایه نانوحسگری که توسط «میونگ» توسعه داده شده، جزء اصلی نمونه اولیه است. این نمونه با بهره‌گیری از نانولوله‌های کربنی عامل‌دار، سموم موجود در هوا را تا مقادیر ‏ppb‏ (ذره در میلیارد) تشخیص می‌دهد. ‏این دستگاه همچنین شامل حسگرهای رطوبت و دما، پورت ‏USB‏ و یک تراشه کامپیوتری است. ‏همچنین «نسخه 2» این نمونه شامل یک واحد بلوتوث و یک دستگاه ‏GPS‏ برای هماهنگ‌سازی با تلفن‌های هوشمند خواهد بود. تیم توسعه در حال ارزیابی این موضوع است که آیا اضافه کردن قابلیت ‏Wi-Fi‏ بر ‏ارزش آن خواهد افزود.

این نمونه طوری مهندسی می‌شود که در سه سیستم اساسی، یعنی تلفن هوشمند، یک دستگاه پوشیدنی و ‏یک دستگاه دستی بکار رود. سیستم‌های مختلفی بر اساس نوع کاربرد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شرکت «کاربردهای نانو مهندسی شده» به طور انحصاری مجوز مالکیت فکری مربوطه را از دانشگاه کالیفرنیا ‏دریافت کرد.‏‎ ‎این نمونه اولیه در تشخیص نشر آلاینده‌های گازهای احتراق و نشت گاز در محل‌های صنعتی، ‏میزان آفت‌کش‌ها در کشاورزی، مواد شیمیایی جنگی و برای کاربرد در امنیت ملی به عنوان سیستم هشداردهنده زیست تروریسم نویدبخش است.‏‎ ‎این شرکت در نظر دارد این محصول را در ظرف یک سال به نمایش ‏بگذارد‎.‎

«استیو ابوت»، رئیس شرکت «کاربردهای نانو مهندسی شده» اظهار کرد که این شرکت در حال کار بر روی ‏کاهش اندازه دستگاه و نوشتن نرم افزار برای آن است‎. ‎اندازه فعلی دستگاه در حدود 4 تا 7 اینچ است.‏‎ ‎هدف ‏این است که اندازه این دستگاه به اندازه کارت اعتباری شود.‏‎ ‎در این اندازه، یک حسگر چند کاناله ممکن ‏است تا هشت نوع سم را شناسایی کند. دستگاه حسگر تک کاناله ممکن است به اندازه یک ناخن باشد.‏

شرکت «کاربردهای نانومهندسی شده» به دنبال شرکایی است که بتوانند این نسخه تولید شده را تجاری‌سازی کنند. «ابوت» می‌گوید که انتظار می‌رود این دستگاه در ابتدا برای پایش سموم، نشت گاز و نشر آلاینده‌ها در صنایع وارد بازار شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۰:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91122214255
  • خبرنگار :