از سوی مدیرعامل بورس انرژی تشریح شد:

جزییات اولین معامله در بورس انرژی

مدیر عامل بورس انرژی از آغاز به کار معاملات رسمی بورس انرژی با سه محصول برق، ذغال سنگ و قطران در ساعت 11 امروز خبر داد.

مدیر عامل بورس انرژی از آغاز به کار معاملات رسمی بورس انرژی با سه محصول برق، ذغال سنگ و قطران در ساعت 11 امروز خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر شاپور محمدی مدیر عامل بورس انرژی در مراسم آغاز به کار رسمی بورس انرژی گفت: معاملات بورس انرژی در ساعت 11 امروز با سه محصول برق،زغال سنگ و قطران آغاز به کار می کند.

وی ادامه داد: در روزهای آینده ساعت معامله بورس انرژی از ساعت 9 آغاز شده و از ساعت 9:30 معاملات پیوسته آغاز می‌شود و برای محصولاتی مانند برق، زغال سنگ و قطران مرحله پیش گشایش 12 دقیقه ای و مزنه یابی شش دقیقه‌ای صورت گرفته و سپس مرحله رقابت و نظارت و تایید معاملات انجام می‌شود.

محمدی با بیان این‌که در اولین معامله تندیسی به اولین معامله گر و اولین کارگزار خریدار و فروشنده ارائه می شود عنوان کرد: واحد پولی معاملات برق ریال بوده و اندازه تغییر مجاز قیمت 10 ریال است. این درحالی است که دامنه نوسان برای برق در نظر گرفته نشده و تنها سقفی که وزارت نیرو سالانه انتخاب می‌کند در سیستم اعمال شده است.

مدیر عامل بورس انرژی افزود: نوسانات قیمت برق به اندازه کافی جا برای رقابت خواهد داشت زیرا نیروگاه‌ها اعداد مختلفی می توانند برای برق داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: نمادی که امروز در معاملات برق باز می‌شود تا 27 روز یعنی 19 فروردین ماه سال 92 امکان معامله خواهد داشت و سه روز به زمان تحویل معامله متوقف خواهد شد.

محمدی با بیان این‌که نمادهای یکی پس از دیگری در روزهای آینده بازگشایی می شوند عنوان کرد:‌نمادهای هفتگی وماهانه امکان بازگشایی دارند ولی تا زمانی که معامله شروع شده ونقدینگی کافی وجود داشته باشد معامله هفتگی و ماهانه متوقف نگه داشته می‌شود.

وی عنوان کرد:‌در مرحله اول سه هزار و 752 مگاوات برق ازنیروگاه‌های پرند، قم، خوی، سمنان، کاشان، ارومیه، یزد و نیشابور عرضه شده و در آینده تعداد این نیروگاه‌ها افزایش می یابد.

وی همچنین به نحوه معامله محصول ذغال سنگ و قطران اشاره کرد و گفت: 400 تن زغال سنگ کرمان به صورت جامد و فله با قیمت پایه هزار ریال و 600 تن قطران با قیمت پایه پنج هزار ریال در بورس انرژی عرضه می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91121912297
  • خبرنگار :