مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلالایران گفت: استریل برخی از سرنگهای چینی دچار نقص است و عوارضی همچون حساسیت، خونمردگی و سوزش پس از ترزیق را برای بیمار ایجاد میکند.
به گزارش سرویس «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدی خادمعلیزاده گفت: متاسفانه چند سالی است که کشور چین بسیاری از کشورهای جهان را درگیر بازار اقتصادی خود کرده و ایران هم شامل حال این موضوع شده. برخی از تجهیزات پزشکی از جمله سرنگ چینی با کیفیتی پایین و به تبع هزینه بالا روانه بازارایران شد که شکستن زود هنگام سوزن، حساسیتهای پوستی پس از تزریق و... از عوارض این سوزن است.
وی با بیان اینکه ایران از سالهای ۷۱ توانسته است سرنگهای ۲ و ۵ را در شرکتهای مختلفی تولید کند، گفت: شرکت تجهیزات پزشکی هلالایران از جمله شرکتهای قدیمی است که برای اولین بار توانست سرنگهایی با انواع مختلف را وارد بازار ایران کند.
علیزاده با اشاره به اینکه در سال حدود ۸۰۰ میلیون تن در کشور به سرنگ نیاز دارند، گفت: اکنون سها در سال۵۰۰ میلیون سرنگ تولید میکند که میزان باقی مانده نیاز کشور یعنی ۳۰۰ میلیون دیگر را هم میتواند تولید کند اما از آنجا که سها رقیبهای بسیار دارد، نمیخواهیم شرکتهای دیگر دچار مشکل شوند.
وی با بیان اینکه ما با وارادت این نوع محصول در کشور مخالفیم گفت:این گونه وارداتها علیرغم آسیبها و عوارضی که برای مردم دارد، بازار تولیدکنندگان این محصول را بر هم میزند که متاسفانه برای ورود این واردات اقدام جدی انجام نمیشود.
مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلالایران عنوانکرد: کیفیت سرنگ وارداتی از جمله کشورهای پاکستان، هند و چین به غیر از سرنگهایی که از کشورهای اروپایی وارد میشود، پایین است و هزینه بالایی دارد که «سها یک» با این شرکتها رقابت میکند.
نگران استریل برخی از سرنگهای وارداتی هستیم
وی با بیان اینکه ما نگران استریل برخی از سرنگهای وارداتی هستیم، تصریحکرد: نمونهای از سرنگهای وارداتی را مورد آزمایش قرار دادیم. استریل آن دچار نقص بود به گونهای که مقداری از گاز اتیلناکساید (گازی که با آن سرنگ را استریل میکنند) در محفظه سرنگ باقی مانده بود که متاسفانه با وجود چنین گازی، بدن بیمار به هنگام تزریق دچار حساسیت میشود.
عوارض سرنگهای چینی
وی گفت: مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که سرنگ چینی عارضه بسیاری دارد و باعث خونمردگی و سوزش پس از ترزیق خواهد شد. به همین دلیل باید نظارتهای بسیاری روی سرنگهای تزریقی انجام شود.
علیزاده همچنین گفت: سرنگهای تولید شده کشورهای اروپایی نیز برای ایجاد کیفیت سرنگهای تولیدی مورد بررسی قرار میگیرد.
انتهای پیام