در گفت‌وگو با ایسنا

احمدزاده: برای به نتیجه رسیدن مذاکرات در سوریه باید گزینه نظامی حذف شود

یک کارشناس مسایل خاورمیانه گفت: عربستان با تجهیز معارضان سوری مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شده و به خاطر همین سیاست‌هایش هم باید جوابگوی افکار عمومی باشد.

یک کارشناس مسایل خاورمیانه گفت: عربستان با تجهیز معارضان سوری مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شده و به خاطر همین سیاست‌هایش هم باید جوابگوی افکار عمومی باشد.

داوود احمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به گفته‌های ولید معلم در خصوص مذاکره با مخالفان مسلح سوری عنوان کرد: وقایع سوریه برای مدتی به بن‌بست رسیده بود اما این پیشنهاد می‌تواند گشایشی در این زمینه حاصل کند.

وی افزود: پیش از این جبهه مخالفان که عمدتا سلفی‌ها و گروه‌های وابسته به القاعده هستند از گزینه نظامی استقبال کرده بودند اما امید می رود که پیشنهاد ولید معلم مبنی بر گفت‌وگو با آنها گزینه مثبتی باشد و سوریه علی‌رغم خشونت‌های اخیر و بمب‌گذاری ها که تاثیر بدی در افکار عمومی داشته شاهد کمی آرامش باشد.

احمدزاده بابیان اینکه بمب‌گذاری‌ها و ادامه خشونت‌ها در دمشق چهره مخالفان را به عنوان تروریست در جهان معرفی کرده است، گفت: اقدام آنها در بمب‌گذاری مقابل سفارت روسیه در دمشق به مخالفان دولت سوریه ماهیت تروریستی داده است.

وی خاطرنشان کرد: البته آمریکایی‌ها دو نوع تروریست را به جهان معرفی کرده‌اند، یکی تروریست بد که همان طالبان در افغانستان بوده و آن‌ها امکانات خود را برای از میان بردن و ریشه‌کن کردن آن‌ها به کار می گیرند و دیگری گروه‌های القاعده یعنی سلفی‌های تندرو که وابسته به عربستان هستند و قطر هم به نوعی پشتوانه رسانه‌یی خود را در اختیار این گروه‌های تروریست‌ قرار داده و علاوه بر این‌که از آنها به عنوان تروریست خوب یاد می‌شود آنها را تجهیز هم می‌کنند.

این کارشناس مسایل خاورمیانه ادامه داد: به رغم تلاش آمریکایی‌های برای فریب افکار عمومی واضح است که آنها در ظاهر جبهه النصره که گرایشی کاملا سلفی دارد را در لیست گروه‌های تروریستی قرار دادند ولی از سوی دیگر با چراغ سبز خود به موساد سازمان‌دهی این گروه‌های تکفیری را به این سازمان جاسوسی واگذار کردند و در این خصوص هم اسراییل به ظاهر سکوت کرد. ولی در قبال سوریه آمریکایی ها به صورت آشکار از گروهای معارض و تروریستی پشتیبانی اطلاعاتی و نظامی و حتی سازماندهی آنها در داخل را هم به عهده گرفته اند.

وی موضوع اصلی در مورد سوریه را اقدامات خشونت‌آمیز و تروریستی در این کشور دانست و گفت: پس از این حملات و کشتار امید می رود که سازمان ملل وحامیان برخی از جریان‌های محور ضدسوری که با اقدامات القاعده همراه شدند متوجه ماهیت این گروههای تروریستی شده باشند و رویکردی مثبت برای مذاکره و آغاز گفت‌وگو با دولت سوریه اتخاذ کنند.

احمدزاده افزود: ایده گفت و گو با معارضین سوری از سوی کشور روسیه به عنوان حامی نزدیک دمشق در سطح جهانی مطرح شده بود و ایران نیز از آغاز بحران سوریه در سطح منطقه ای از این راهکار حمایت می کرد.

او گفت: وقتی تمام تلاش‌ها برای سرنگونی نظام بشاراسد از طریق گزینه نظامی نتیجه نداده در چنین شرایطی معاذالخطیب به عنوان یک جریان میانه‌رو و وابسته به اخوان‌المسلمین که از سوی مصر هم به نوعی حمایت می‌شود اعلام آمادگی می‌کند که ما با دولت و نظام بشاراسد آماده گفت‌وگو هستیم و حتی در این میان معاذالخطیب دعوت کاخ کرملین را برای سفر به روسیه و مذاکره با دولتمردان آنها قبول می کند.

این کارشناس مسال خاورمیانه با اشاره به سفر وزیر امور خارجه ایران به قاهره گفت: در این سفر وزیر امور خارجه به نوعی روند گفت‌وگو میان مخالفان میانه‌رو با دولت سوریه را بوجود آورد وبه نظر می رسد علی رغم خشونت بی‌حدی که طیف وابسته به القاعده در تحولات سوریه انجام می‌دهد بارقه‌های امیدی برای حل و فصل بحران سوریه از طریق مذاکره و گفت‌وگو پیدا شده و حتی اخضرالابراهیمی هم این امر را پذیرفته چرا که گفت نظام بشاراسد نظامی بادوام و با ثبات است همچنین مخالفان هنوز به تفاهم نرسیده اند و دچار چند گانگی و اختلاف هستند تا حدی که هنوز نماینده قطعی برای خود انتخاب نکرده اند بنابراین برای به نتیجه رسیدن مذاکرات باید اول معارضین مشکلات بین خود را حل کنند تا بتوانند با دولت سوریه وارد گفت و گو شوند.

وی ادامه داد: معاذ الخطیب اعلام کرده آماده است حتی با معارضین مسلح سوری هم گفت‌وگو کند که این امر نشان‌دهنده این است که نظام سوریه این ظرفیت را دارد و اگر معارضین سلاح‌های خود را کنار بگذارند و قبول کنند در شرایطی برابر، بدون دخالت و پیشتیبانی‌های خارجی طی روندی مسالمت‌آمیز به گفت‌وگو بنشینند.

احمدزاده در خصوص بحث آتش‌بس در سوریه عنوان کرد: زمانی آتش‌بس در سوریه تحقق خواهد یافت که گروه‌های تندرو در این کشور از جنگ و اقدامات انتحاری و کشتار مردم دست بردارند و دخالت‌های خارجی در سوریه هم به نوعی قطع شود. البته ترکیه به نوعی با سیاست‌های ایران همراه شده و قبول کرده است که بحران سوریه باید از طریق مذاکره حل و فصل شود ولی عربستان تنها کشوری است که هنوز حامی تروریست‌ها بوده و از آنها حمایت می‌کند.

این کارشناس مسایل خاورمیانه در پایان با بیان اینکه برای تحقق آتش بس در سوریه باید هردو طرف (معارضین و دولت سوریه) از گزینه نظامی صرف نظر کنند خاطرنشان کرد: گروه‌های مسلح هم باید به اقدامات تروریستی در داخل سوریه خاتمه دهند و ایران هم قطعا از این امر پشتیبانی می کند چرا که لازمه صلح و ثبات در این کشور را دخالت نکردن قدرتهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در سوریه می‌دانند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91121207476
  • خبرنگار : 71405