یک دیپلمات عالی‌رتبه غربی: مذاکرات آلماتی سازنده‌تر و مثبت‌تر از قبل بود

یک دیپلمات عالی‌رتبه غربی گفت که مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 نسبت به گذشته سازنده‌تر و مثبت‌تر بود، ولی آمادگی ایران برای مذاکرات جدی تا نشست ماه آوریل (اردیبهشت‌ماه 92) روشن نخواهد شد.

یک دیپلمات عالی‌رتبه غربی گفت که مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 نسبت به گذشته سازنده‌تر و مثبت‌تر بود، ولی آمادگی ایران برای مذاکرات جدی تا نشست ماه آوریل (اردیبهشت‌ماه 92) روشن نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دیپلمات غربی با ابراز خوشبینی نسبت به مذاکرات هسته‌یی در قزاقستان به طور تلویحی گفت که احتمال دستیابی به پیشرفت دیپلماتیک برای حل موضوع هسته‌یی ایران وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گفت: این نشست نسبت به نشست‌های قبلی سازنده‌تر و مثبت‌تر بود، زیرا آن‌ها واقعا روی پیشنهادی که روی میز قرار داشت تمرکز کردند.

به گزارش رویترز، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران نیز لحن خوشبینانه‌ای را درباره مذاکرات اتخاذ کرد و گفت که آن‌ها به یک "نقطه عطف" رسیدند و احتمال دستیابی به یک راه حل وجود دارد.

صالحی در سفرش به وین برای شرکت در یک کنفرانس سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی اتریشی ORF گفت: من این را یک نقطه عطف در مذاکرات می‌خوانم. ما به دنبال اهدافی هستیم که برای هر دو طرف قابل قبول باشد. من بسیار خوشبین و امیدوارم.

دو طرف توافق کردند در 18 ماه مارس در سطح کارشناسان در استانبول با یکدیگر دیدار کنند و در تاریخ 5 و 6 آوریل برای گفت‌وگوهای سیاسی به آلماتی بازگردند.

دیپلمات عالی‌رتبه غربی گفت که نشست ماه مارس فرصتی در اختیار کارشناسان قرار می‌دهد تا جزئیات پیشنهاد گروه 1+5 را توضیح بدهند و افزود که نشست ماه آوریل کلیدی است.

وی گفت: این نشست مهم خواهد بود و ما خواهیم دید که آیا آن‌ها تمایلی به گفت‌وگوی جدی درباره بسته پیشنهادی دارند یا خیر.

مقامات غربی گفتند که پیشنهاد گروه 1+5 رفع ممنوعیت تجارت طلا و دیگر فلزات گرانبها و کاهش ممنوعیت واردات کلاهای نفتی ایران بود.

یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی گفت که ایران در ازای آن باید غنی‌سازی اورانیوم با غنای 20 درصد را در سایت فردو متوقف کند و ترتیبی دهد که نتواند این فعالیت را به سرعت از سر بگیرد.

ایران در مذاکرات مسکو گفته بود که تنها در ازای لغو کلیه تحریم‌های شورای امنیت حاضر به تعلیق غنی‌سازی 20 درصدی است.

دیپلمات عالی‌رتبه غربی گفت که یک رویکرد گام به گام وجود دارد و پیشنهادات گروه 1+5 دورنمای گام‌های بیش‌تر در آینده را در ازای اقداماتی فراتر از گام اولیه اعتمادساز از جانب ایران داده است.

وی بدون این که به جزییات اشاره کند، گفت: یک سلسله مراتب مشخص باید وجود داشته باشد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91121107056
  • خبرنگار :