پس از اولتیماتوم وزارت نفت به معرفی شرکتهای هواپیمایی بدهکار به مراجع ذیصلاح، رییس انجمن شرکتهای هواپیمایی کشور اعلام کرد: "هفته آینده ایرلاینهای بدهکار و مسئولان وزرات نفت برای بررسی و حل این مشکل جلسهای تشکیل میدهند."
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بدهی ایرلاینها بابت سوخت هواپیما به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی موضوع دیرینهای است که طی ماههای اخیر با افزایش نرخ سوخت به لیتری 700 تومان، رنگ تازهای به خود گرفت تا آنجاکه 18 دی ماه امسال سوخت به صورت غیر نقدی به هواپیماها داده نشد و بسیاری از پروازهای این روز لغو و مردم در فرودگاهها سرگردان شدند.
امروز هم وزرات نفت طی یک خبر که آن را "آخرین اخطار به شرکتهای هواپیمایی" نامیده است، اعلام کرد: بدهی شرکتهای هواپیمایی که علاقهای به پرداخت هزینه سوخت دریافتی ندارند، از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری میشود.
در این زمینه عبدالرضا موسوی - رییس انجمن شرکتهای هواپیمایی - به خبرنگار ایسنا گفت: روز گذشته مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نسبت به عدم پرداخت بدهی سوخت برخی از شرکتهای هواپیمایی ابراز گله کرد.
وی در مورد اقدام انجمن شرکتهای هواپیمایی در برابر آخرین اخطار وزارت نفت برای پرداخت بدهی ایرلاینها، گفت: قبل از موضعگیری در این مورد باید با مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفتوگو کنیم لذا مقرر شد هفته آینده جلسهای با حضور مسئولان وزارت نفت و شرکتهای هواپیمایی بدهکار برگزار شود.
امروز علیرضا ضیغمی - مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی - مجموع بدهی ایرلاینها را 600 تا 700 میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: با وجود این بدهی هنگفت، وزارت نفت سوخت مورد نیاز این شرکتها را در اختیارشان قرار داده است اما اگر شرکتهای هواپیمایی علاقهای به پرداخت بدهی سوخت دریافتی خود ندارند، از طریق مراجع ذیصلاح این موضوع پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه سوخت همچنان به ایرلاینها تحویل داده میشود، تصریح کرد: در صورتیکه این بدهیها مشمول مرور زمان شود، شرکتهای هواپیمایی ملزم به بازپرداخت بدهی به اضافه سود آن هستند.
آسمان بزرگترین بدهکار وزارت نفت
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه شرکت هواپیمایی آسمان با حدود 120 میلیارد تومان بدهی، بزرگترین بدهکار وزارت نفت است، گفت: با وجود تاکید وزارت نفت بر فروش نقدی سوخت، نمایندگان این شرکت نه تنها مقید به پرداخت بدهیهای خود نیستند بلکه از حضور در جلسات نیز خودداری میکنند.
ضیغمی تصریح کرد: شرکت هواپیمایی آسمان، یکی از بد قولترین ایرلاینها بوده که حتی علاقهای به پرداخت هزینه سوخت دریافتی نشان نمیدهد لذا اگر این شرکت به پرداخت بدهی خود اقدام نکند، موضوع از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری میشود.
ماهان و هما بدهکاران بعدی وزارت نفت
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، بزرگترین بدهکاران سوخت هواپیما را پس از شرکت آسمان، ایرلانهای ماهان و هما خواند و افزود: این دو شرکت هواپیمایی نیز بدهیهای هنگفت بابت سوخت دریافتی دارند اما با حضور در جلسات، قول واریز این مبالغ را دادهاند.
ضیغمی با تقدیر از ایرلاینهایی که بدهیهای خود را پرداخت کرده و خریدهای خود را نقدی انجام میدهند، گفت: با ابلاغیه جدید وزارت راه و شهرسازی، از این پس شرکتهای هواپیمایی ملزم به پرداخت نقدی هزینه سوخت دریافتی هستند.
وی با تاکید بر اینکه ستاد هدفمندی یارانهها، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و سیستم مالیاتی کشور نیاز به نقدینگی حاصل از فروش سوخت هوایی دارند، از شرکتهای هواپیمایی درخواست کرد از طریق اداره بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اقدام کرده و هر چه سریعتر بدهی خود را بپردازند.
انتهای پیام