رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای کرمانشاه:

مخالفت با استقلال کانون‌های وکلا، مخالفت با دموکراسی است

رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام گفت: مخالفت با استقلال کانون‌های وکلا، مخالفت با دموکراسی و توسعه است.

رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام گفت: مخالفت با استقلال کانون‌های وکلا، مخالفت با دموکراسی و توسعه است.

شهاب تجری در گفت و گو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، با تبریک هفتم اسفند روز وکیل مدافع به جامعه وکالت ایران، اظهارکرد: استقلال کانون‌های وکلا در اغلب کشورهای دنیا، امری بدیهی و پذیرفته شده است.

وی ادامه داد: استقلال کانون وکلا در کنار استقلال قوه قضاییه به عنوان یک ضرورت برای توسعه و دموکراسی دیده شده است.

این وکیل پایه یک دادگستری افزود: یکی از اصلی‌ترین مکانیزم‌های دموکراسی نظارت مردم بر قدرت است که یکی از این راه‌های نظارت وجود نهادهای مدنی غیردولتی همچون کانون‌های وکلاست.

تجری تاکید کرد: کانون وکلا به عنوان یک نهاد مدنی غیر دولتی به دفاع از حق شهروندان می‌پردازد.

رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام، خاطرنشان کرد: استقلال کانون‌های وکلا از دولت به معنای عام و از قوه قضاییه به معنای خاص کاملا ضروری است.

وی تصریح کرد: فلسفه بنیادی استقلال کانون‌های وکلا، حفظ قدرت نظارت مردم بر عملکرد قوه قضاییه است.

این وکیل پایه یک دادگستری اظهارکرد: اگر چنانچه لایحه جامع وکالت رسمی به تصویب رسد، کانون‌های وکلا به عنوان سازمانی زیر نظر و تحت فرمان قوه قضاییه در می‌آیند و از آن پس وکلا هرگز قادر نخواهند بود که بتوانند آزادانه از حقوق موکلین خود دفاع کنند.

تجری خاطرنشان کرد: هم‌چنین داشتن استقلال کانون‌های وکلا در رسیدن قوه قضاییه به عدالت کمک چشمگیری می کند.

وی یادآور شد: متاسفانه هنوز جایگاه نهاد وکالت در جامعه و بدنه دولت به خوبی شناسانده نشده است.

رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان های کرمانشاه و ایلام، خاطرنشان کرد: هیچ کشور مدرن و امروزی را نمی بینیم که کانون‌های وکلایشان از استقلال لازم برخوردار نباشد.

تجری با بیان اینکه متاسفانه تبلیغات در رسانه های عمومی ایران در راستای کمک به وکالت نیست، افزود: رسانه ملی ایران در باب توسعه دموکراسی در جامعه حرکت نمی کند و در چند دهه اخیر اغلب برنامه های خود را بر علیه وکلا و کانون‌های وکالت طراحی و تنظیم کرده است.

این وکیل پایه یک دادگستری تاکید کرد: رسانه ملی به شکلی جهت دار کانون‌های وکلا را مورد تخریب قرار می دهد.

تجری در پایان تاکید کرد: مخالفت با استقلال کانون‌های وکلا، مخالفت با دموکراسی و توسعه در سطح جامعه است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91120804941
  • خبرنگار :