اخبار مربوط به وخامت وضعیت دریاچه ارومیه تکذیب شد

سفیر جمهوری اسلامی ایران اخبار منشر در برخی رسانه‌های جمهوری آذربایجان مبنی بر وخیم بودن شرایط دریاچه ارومیه را تکذیب کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران اخبار منشر در برخی رسانه‌های جمهوری آذربایجان مبنی بر وخیم بودن شرایط دریاچه ارومیه را تکذیب کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محسن پاک‌آیین گفت: این دریاچه شناسنامه، هویت و سرمایه ایران اسلامی و ذخیره با ارزش حیاتی برای منطقه و کشور است و دولت با تمام توان و امکانات در صدد احیای آن است.

وی با اشاره به این‌که «برخی رسانه‌ها به دلیل عدم اطلاع، خشک شدن یا کوچک شدن دریاچه ارومیه را مطرح می‌نمایند» ادامه داد: این اخبار تکذیب می‌شود و نظام جمهوری اسلامی اهتمام ویژه‌ای برای حل این مشکل دارد و از توان لازم برای احیای تالاب و زیست بوم کم‌نظیر دریاچه ارومیه برخوردار است.

وی گفت: نه تنها دریاچه در حال خشک شدن نیست، بلکه در حال حاضر پهنه آبی این دریاچه دو هزار و 700 کیلو متر مربع بوده و دارای 102 جزیره کوچک و بزرگ است و 19 رودخانه به آن سرازیر می‌شود و به لحاظ درجه حفاظتی دریاچه ارومیه از عالی‌ترین درجه برخوردار است.

سفیر ایران در آذربایجان در عین حال خاطرنشان کرد: دلایل اصلی ایجاد مشکل در دریاچه ارومیه، کاهش 60 میلی متری بارش سالانه در 25 سال گذشته، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، کاهش ورود روان آب‌ها به میزان حداقل 1 /2 میلیارد مترمکعب در سال و افزایش یک و نیم درجه‌ای حرارت در 25 سال گذشته بوده است.

وی گقت: خبر مربوط به تخلیه 100 روستا نیز ارتباطی با دریاچه ارومیه ندارد و مربوط به شهرستان ماکو است که این روستاها در مسیر سیل قرار گرفته و تخلیه شده اند.

وی افزود: البته در حال حاضر 200 هزار هکتار از اراضی دریاچه ارومیه به سمت شوری می‌رود و ممکن است تعدادی از روستاهای این محدوده به علت مشکلات کشاورزی با بیکاری مواجه شوند که دولت در صدد است از این روند جلوگیری شود.

پاک‌آیین گفت: باتوجه به شرایط حاد محیط زیست دریاچه ارومیه که تقریباً از 15 سال گذشته شروع شده، سازمان حفاظت محیط زیست درقالب طرح بین المللی و ملی حفاظت از تالابهای ایران با همکاری دستگاه‌های مختلف دولتی در سطح ملی و استان‌های واقع در حوضه آبخیز دریاچه نسبت به تدوین برنامه مدیریت جامع دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت زیست بومی اقدام کرده است.

وی با تاکید بر این‌که «دولت برای حل بحران آبی دریاچه ارومیه ضمن تصویب طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ با اعتبارات کلان تخصیص داده و برای احیای این دریاچه پروژه‌های اضطراری کوتاه مدت و میان مدت تصویب کرده است» گفت: براساس این برنامه، ضمن توقف سدسازی و توسعه اراضی کشاورزی در حوضچه این پهنه آبی، از سال گذشته بیش از 10 میلیارد ریال برای لایروبی و انتقال آب رودخانه‌ها به دریاچه هزینه شده و ‌با اقدامات اولیه انجام گرفته در حوضه آبریز دریاچه، میزان آب ورودی در سال جاری به یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب افزایش یافته که با این اقدام به نحو قابل ملاحظه‌ای از کاهش ارتفاع آب دریاچه پیشگیری شده است.

وی افزود: اعطای تسهیلات بانکی برای ‌اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار و تحویل حجمی آب در 10 هزار هکتار از اراضی دشت زرینه رود میاندوآب را از دیگر طرح های در دست اجرا می‌باشد.

سفیر ایران در آذربایجان گفت: در همین رابطه اخیرا همایش بین‌المللی دریاچه ارومیه «چالش‌ها و راهکارها» با حضور بیش از 500 میهمان داخلی و خارجی و همچنین با حضور معاون اول رییس‌جمهوری در ارومیه برگزار شد و 10 نفر از محققان و اساتید دانشگاه‌های خارج از جمله کشورهای آلمان، روسیه، اوکراین، بلژیک، ترکیه، آمریکا، فنلاند و کرواسی راهکارهای خود را ارائه کرده‌اند

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91120603347
  • خبرنگار :