میرجلال‌الدین کزازی از زبان مادری می‌گوید

میرجلال‌الدین کزازی گفت: اگر بگوییم زبان مادری، زبانی است که آینده هر شخص را از همان نخستین روزهای زندگانی وی رقم می‌زند، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.

میرجلال‌الدین کزازی گفت: اگر بگوییم زبان مادری، زبانی است که آینده هر شخص را از همان نخستین روزهای زندگانی وی رقم می‌زند، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.

این استاد زبان و ادبیات فارسی به‌مناسبت روز جهانی زبان مادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کرمانشاه، اظهار کرد: زبان مادری به زبانی گفته می‌شود که مادر آن را در سخن گفتن با کودک خویش از نخستین روزهای زندگی وی، به کار می‌گیرد.

او ادامه داد: نخستین آشنایی فرهنگی و اجتماعی کودک با جهان به یاری این زبان انجام می‌گیرد.

به گفته‌ی این پژوهشگر، زبان نیرومندترین و کارسازترین هنجار فرهنگی است.

کزازی اظهار کرد: زبان شالوده چیستی آدمی را می‌ریزد و از همین‌روست که در هر سال روزی را برای گرامی‌داشت زبان مادری در نظر گرفته‌اند.

او افزود: در کشورهایی مانند ایران که گویش‌ها و زبان‌های بومی نیز کارآیی و روایی دارند، می‌توان گفت که با دو گونه زبان مادری روبه‌روییم.

به گفته‌ی این استاد زبان و ادبیات فارسی، یکی از این زبان‌ها زبان بومی مادری است که در یک شهر و یا استان روایی دارد و دیگر زبان مادری فراگیر و همگانی است که همه ایرانیان در گفت‌وگوی خویش آن را به کار می‌گیرند و در ایران کنونی زبان پارسی نامیده می‌شود.

کزازی خاطرنشان کرد: این دو گویش چیستی ایرانی را پدید می‌آورد؛ یکی چیستی بومی و دیگر چیستی فراگیر ایرانی.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91120301776
  • خبرنگار :