افتتاح خانه باستان‌شناسی ایران / ملک‌زاده: سه ماه برای اطلس باستان‌شناسی فرصت دارید

خانه باستان‌شناسی ایران با تاخیر هفت روزه امروز 2 اسفندماه با حضور تعداد کمی از باستان‌شناسان افتتاح شد.

خانه باستان‌شناسی ایران با تاخیر هفت روزه امروز 2 اسفندماه با حضور تعداد کمی از باستان‌شناسان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم افتتاح این خانه اظهار کرد: زمانی که یک موضوع را محقق می‌کنیم پیش از آن باید زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: به معاون میراث فرهنگی سازمان گفتم که دستورالعملی درباره اداره خانه تهیه کند و در این دستورالعمل این خانه را از حالت دولتی خارج کرده تا به صورت صد در صد علمی و غیرسیاسی اداره شود. ما نیز از هر نظر، خانه باستان‌شناسان را حمایت می‌کنیم.

محمد شریف ملک‌زاده، باستان‌شناسان ایران را انسان‌های گمنامی دانست که باعث فخر کشور هستند و افزود: به این افراد تاکنون از بعد علمی نگاه نشده است بنابراین از این پس باید نوع نگاه به باستان‌شناسان تغییر کند.

وی در ادامه خطاب به رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: سه ماه فرصت دارید اطلس باستان‌شناسی کشور را محقق کنید. تهیه و تدوین این اطلس از سال‌های پیش دغدغه باستان‌شناسان و مردم بوده است.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر لزوم استفاده از تجربیات همه باستان‌شناسان ادامه داد: باید کلیه کارهای تخصصی و علمی به صورت درست با انجمن باستان‌شناسان ایران و این خانه هماهنگ باشد. بسیاری از باستان‌شناسان گمنام هستند و یافته‌های علمی و پژوهشی زیادی دارند که در خانه‌هایشان خاک می‌خورد این یک مشکل و معضل است که در واقع تهدیدی برای باستان‌شناسی کشور نیز محسوب می‌شود.

او در ادامه از پریسا محمدی رییس پژوهشگاه خواست در طول یک ماه آینده همه یافته‌های باستان‌شناسان کشور را به کتب علمی تبدیل کند.

وی افزود: خانه باستان‌شناسان ایران با همکاری پژوهشگاه باید یک کمیته علمی و تحقیقاتی ایجاد کرده و ریاست آن باید بر عهده پیشکسوتان این حوزه باشد تا طرح‌های تحقیقاتی توسط این کمیته اجرایی و عملیاتی شود. پژوهشگاه نیز موظف است نیازهای مالی و معنوی این کمیته را برآورده کند.

معاون رییس جمهور ادامه داد: بسیاری از باستان‌شناسان علاوه بر اینکه یافته‌های باستانی زیادی را برای نشر در اختیار دارند، خاطرات مهمی نیز دارند که هر کدام از آن‌ها خود یک کتاب علمی و پژوهشی محسوب می‌شود. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دارای یک پژوهشگاه کاملا تخصصی است که وظیفه این پژوهشگاه محقق کردن این گونه موضوعات است.

ملک‌زاده تاکید کرد: ما باید از کارهای بوروکراسی و تشریفات اداری بیرون بیاییم تا در کمترین فرصت‌ها بتوانیم نوآوری‌های زیادی را داشته باشیم.

او گفت: از همه باستان‌شناسان کشور دعوت می‌کنم به خانه خودشان بیایند.

وی همچنین خطاب به علویان صدر معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: از فردا نباید این خانه فقط با سلایق بعضی از افراد اداره شود. اینجا هر سلیقه و ایده‌ای در حوزه‌های علمی و پژوهشی باید به کار گرفته شود و از تحقیقات همه باستان‌شناسان استفاده شود.

او افزود: به معاون میراث فرهنگی و رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور پیشنهاد می‌کنم با توجه به اینکه در طول 34 سال عمر انقلاب اسلامی هیچ نمایشگاهی تحت عنوان یافته‌های باستان‌شناسی نداشته‌ایم و کسی این خط سیر را مشخص نکرده است، نخستین نمایشگاه ملی باستان‌شناسی کشور را در حوزه‌های کتاب،‌عکس، نوشتاری و تصویری در اختیار مردم قرار دهیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: باستان‌شناسان گمنامند ولی بیشترین خدمات را به مردم ایران و به کل کشور ارائه کرده‌اند. آن‌ها این کار را برای شناخت هویت علمی کشور انجام داده‌اند. من به عنوان یک انسان دانشگاهی و علمی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به همراه معاونانم آن نگاه علمی و خاص را به حوزه‌های علمی میراث می‌سپاریم.

ملک‌زاده در ادامه همچنین با اشاره به نبود یک خبرنامه علمی در حوزه باستان‌شناسی کشور اظهار کرد: وجود چنین خبرنامه‌ای می‌تواند باعث تعامل و تشریک مساعی بیشتر میان باستان‌شناسان باشد. این کار را باید بخش خصوصی بر عهده بگیرد. به اعتقاد من اگر سازمان میراث فرهنگی و پژوهشگاه می‌خواهند موفق باشند باید دست خود را در دست باستان‌شناسی کشور بگذارند و با آنها همکاری کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۷:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91120201609
  • خبرنگار : 71191