مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تولید سیدیهای صوتی قصهگویی و همچنین چاپ کتابهای قصه و متون بازنویسیشده برگزیده در شانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدصادق رضایی که در نشست این جشنواره در تبریز سخن میگفت، اظهار کرد: آثار برگزیده و راهیافته به مرحله نهایی جشنواره شانزدهم قصهگویی به صورت قصههای صوتی و همچنین چاپی در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از قصهگویی به عنوان یکی از عوامل مهم در توسعه کتابخوانی و علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخوانی یاد کرد و گفت: ما در پی این هستیم که با گسترش فرهنگ قصهگویی، کودکان و نوجوانان را با کتاب مأنوس کنیم تا به مطالعه عمیق و پایدار خو بگیرند.
او در ادامه با استناد به آموزههای دین اسلام و توجه و اهتمام به قصهگویی، از ضرورت و اهمیت این موضوع سخن گفت و متذکر شد: همانطور که خداوند در قرآن به زبان قصه مسائل را بیان میکند، ما نیز باید چنین رویکردی داشته باشیم و بتوانیم از رهگذر قصهگویی، بچهها را متوجه آسمان کنیم و به آنها بیاموزیم که هدایت را در آسمان و انسانهای آسمانی جستوجو کنند.
رضایی همچنین در ادامه به تلاش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در گسترش قصهگویی تأکید کرد و یادآور شد: هماکنون 10 عنوان کتاب با موضوع قصه و قصهگویی تدوین و چاپ شده است و ما در پی این هستیم که در ادامه تعداد کتابهای این حوزه را به 20 عنوان افزایش دهیم. ما نه تنها در زمینه قصهگویی به لحاظ تئوریک و نظری، با منابع محدودی روبهرو هستیم، بلکه در دیگر حوزههای فعالیت برای کودکان از جمله موسیقی، نمایش و مسائل دیگر هنری مربوط به بچهها با کمبود منابع تئوریک روبهروییم که این کمبودها باید برطرف شود.
در این نشست همچنین علی خانجانی، قصهگوی پیشکسوت، بر اهمیت و دامنه نفوذ گستره جشنواره قصهگویی ایران در کشورهای مختلف دنیا تأکید کرد و با بیان اینکه ایران خاستگاه قصههای جهان است، به شرح خاطراتی از دیدارهایش با قصهگوهای دیگر کشورها و علاقهشان به فرهنگ و ادبیات ایران پرداخت.
محمدباقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نیز در پاسخ به سؤالی درباره قصهگویی در کانون پرورش فکری، به ارائه آماری پرداخت و متذکر شد: در 9 ماهه گذشته در مراکز کانون 70 هزار بار قصه گفته شده است و بیش از یک میلیون و 100هزار نفر از بچههای ایران مخاطب این قصهها بودهاند.
انتهای پیام