/لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست در مجلس/

کودک و نوجوان بی‌سرپرست برای سفرهای واجب نیازی به مجوز دادستان ندارد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که کودک یا نوجوان بی‌سرپرست یا بدسرپرست برای سفرهای واجب همچون سفر حج تمتع به مجوز دادستان نیاز ندارد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که کودک یا نوجوان بی‌سرپرست یا بدسرپرست برای سفرهای واجب همچون سفر حج تمتع به مجوز دادستان نیاز ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در دامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست، یک تبصره را به ماده 23 این لایحه با 151 رای موافق، شش رای مخالف و 24 رای ممتنع از مجموع 241 رای الحاق کردند.

در این تبصره آمده است: در صورتی که مسافرت کودک یا نوجوان به خارج بر وی واجب باشد مانند سفر حج تمتع؛ مفاد این ماده اجرا نخواهد شد، سرپرست یا سرپرستان در هر حال باید موضوع را به سازمان و دادستان اطلاع دهند.

گفتنی است در ماده 23 نیز آمده است صدور گذرنامه و خروج کودک یا نوجوان تحت سرپرستی از کشور، منوط به موافقت سرپرست منحصر یا سرپرستان یا دادستان است، دادستان بعد از جلب نظر کارشناسی سازمان با رعایت مصلحت اتخاذ تصمیم می‌کند.

همچنین در تبصره ذیل این ماده آمده بود اگر خروج از کشور در دوره آزمایشی باشد سرپرست منحصر یا سرپرستان باید تضمینی مناسب جهت بازگشت کودک یا نوجوان تا پایان دوره آزمایشی به دادستان بسپارد، ضمنا سازمان مکلف است به طرق اطمینان‌بخشی در مورد رعایت حقوق کودک یا نوجوان در خارج از کشور اقدام لازم را به عمل آورد.

حکم سرپرستی کودک یا نوجوان بی‌پرست بعد از اخذ نظر کارشناسی سازمان بهزیستی در مواردی فسخ می‌شود

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان با حذف ماده‌ای به دلیل تکرار آن بر لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در خصوص لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست ماده 24 این لایحه را با 142 رای موافق، 12 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 248 رای حذف کردند.

در این ماده آمده بود که کلیه قوانین و مقررات مربوط به احوال شخصیه ایرانیان غیرمسلمان معتقد به یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص فرزندخواندگی همچنان معتبر خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در زمان طرح این ماده نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه با استناد به اصل 13 قانون در اخطاری گفت: طبق قانون ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی تنها اقلیت‌های دینی هستند که می‌توانند در حدود قانون در انجام وظایف دینی و احوال شخصی خود عمل کنند که در صورت موافقت مجلس با حذف این ماده، قانون نقض می‌شود.

همچنین در مخالفت با این ماده، سیامک مره‌صدق نماینده مردم کلیمیان گفت که اگر حذف این ماده به معنای اجرا نشدن مواد قانون اساسی باشد آنگاه حق قانونی اقلیت‌های دینی از بین می‌رود، طبیعتا فرزندخواندگی و مسائلی از این دست نیز جزء احوال شخصیه اقلیت‌های دینی به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات در موافقت با حذف این ماده، گفت که چون در یکی دیگر از تبصره‌های این لایحه چنین موضوعی قید شده بود، تکرار آن زاید است و صرفا حذف با این دیدگاه انجام می‌شود.

بعد از اعلام موافقت دولت و کمیسیون با حذف این ماده، رییس مجلس شورای اسلامی نیز گفت که این حذف به معنای نفی حقوق اقلیت‌های دینی نیست و صرفا چون در این لایحه تکرار شده و زاید به شمار می‌آید حذف می‌شود.

به گزارش ایسنا، نمایندگان بعد از موافقت با حذف ماده 24 برای تامین نظر شورای نگهبان، ماده 26 این لایحه را نیز با 147 رای موافق، 9 رای مخالف و 17 رای ممتنع از مجموع 241 رای اصلاح کردند.

بر این اساس با این اصلاحیه مجلس، حکم سرپرستی پس از اخذ نظر کارشناسی سازمان بهزیستی در مواردی فسخ می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91112917515
  • خبرنگار : 71234