دانشمندان دانشگاه دوک موفق به ساخت یک پروتز عصبی شدند که به موشها توانایی شناسایی نور مادون قرمزی را ارائه میکند که معمولا برای پستانداران قابل مشاهده نیست.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان پس از آموزش گروهی از موشهای آزمایشگاهی برای ورود به مناطق دارای جایزه، درون یک محفظه آزمایش، در زمان روشن شدن الایدیهای آن مناطق، مجموعه ای از الکترودهای محرک ریز را در بخش احساس لمس مغز هر موش کاشتند.
این الکترودها به یک حسگر مادون قرمز متصل بودند که محققان با عمل جراحی به پیشانی موشها چسبانده بودند.
پس از معرفی مجدد این موشهای سایبورگی به محفظه آزمایش، محققان چراغهای الایدی مناطق جایزه را با منابع نوری مادون قرمز تعویض کردند. در ابتدا هنگامی که این چراغها روشن میشدند، موشها توقف کرده و صورت خود را میخاراندند، به نشانه این که نورونهای لمسی کار خود را انجام داده و چیز خاصی سبیل موشها را لمس کرده است.
اما پس از یک ماه این موجودات به نورهای مادون قرمز به شیوه مشابه نورهای الایدی واکنش نشان دادند.
پژوهش این دانشمندان نشان داد که بسیاری ازسلولهای مختلف بدن میتوانند برای یک کارکرد جدید و بدون نیاز به مداخلات اپتوژنتیکی با یکدیگر همکاری کنند.
به گفته محققان در آینده این شکل پروتزهای عصبی قشری میتوانند برای ارائه قابلیت مشاهده هر طیف الکترومغناطیسی و حتی میدانهای مغناطیسی مورد استفاده قرار بگیرند.
انتهای پیام