مجروحیت 500 تن در اثر انفجار یک دنباله‌دار در روسیه + تصاویر

استاد نجوم دانشگاه شریف: انفجار شهاب‌سنگی روسیه ارتباطی با گذر سیارک در شامگاه امروز ندارد

استاد نجوم دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که انفجار شهاب سنگی و بروز آتش‌گوی از پدیده های کاملا معمول نجومی است تاکید کرد: انفجار شهاب سنگی امروز در روسیه ارتباطی با گذر یک سیارک از نزدیکی زمین در شامگاه امشب ندارد.

استاد نجوم دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که انفجار شهاب سنگی و بروز آتش‌گوی از پدیده های کاملا معمول نجومی است تاکید کرد: انفجار شهاب سنگی امروز در روسیه ارتباطی با گذر یک سیارک از نزدیکی زمین در شامگاه امشب ندارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، یک دنباله‌دار که صبح امروز(جمعه) در آسمان روسیه منفجر شده بود، توپ‌های آتشین را به سوی زمین روانه کرده و منجر به شکسته شدن شیشه‌های خانه‌ها، به صدا درآمدن دزدگیر خودروها و آسیب به حدود 500 تن از ساکنان شهر چلیابینسک در 1500 کیلومتری مسکو شد.

همزمانی این پدیده با گذر سیارک عظیم «2012DA14» که در حدود ساعت 22:54 امشب (به وقت تهران) بدون ایجاد خطر خاصی در فاصله‌ای نزدیک‌تر از ماهواره‌ها به زمین عبور خواهد کرد گمانه زنی‌هایی را مبنی بر احتمال ارتباط این دو پدیده در پی داشت.

پدیده انفجار آتشگوی در روسیه

دکتر رضا منصوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا با رد هرگونه ارتباط بین انفجار شهاب سنگی بامداد امروز روسیه و گذر سیارک «2012DA14» از نزدیک زمین همزمانی آنها را امری تصادفی دانست و تاکید کرد: با توجه به ابعاد و مسیر کاملا متفاوت شهاب سنگ منفجر شده و سیارکی که امشب از نزدیک زمین عبور می کند ارتباطی بین آنها وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد پدیده ای که صبح جمعه در روسیه مشاهده شده انفجار شهاب سنگی از نوع آتش گوی بوده که در ارتفاع بالای جو صورت گرفته و موج ناشی از انفجار آن به شکسته شدن شیشه ها و مجروحیت تعدادی از شهروندان روسیه منجر شده است البته طبق گزارش های اولیه حداقل یک قطعه از بقایای شهاب سنگی در زمین مشاهده شده است.

استاد رضا منصوری

استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این سوال که آیا نباید چنین برخورد شهاب سنگی از قبل پیش بینی می شد، گفت: این طور پدیده ها پیش بینی نمی شوند چون ابعاد این شهاب سنگ ها بسیار ریز است و در طول سال بارها اتفاق می افتند به طوری که بسیاری از مواردی که هر ساله به عنوان یوفو(اشیاء پرنده ناشناس) گزارش می شوند مربوط به همین آتش گوی هاست که مشابه آن را در مقیاس کوچکتر حدود 10 سال پیش در استان گیلان شاهد بودیم.

پدیده انفجار آتشگوی در روسیه

وی تصریح کرد: درشت تر بودن نسبی شهاب سنگ منفجر شده امروز که باعث شده منطقه بزرگتری را در زمین تحت تاثیر قرار دهد و همزمانی آن با عبور سیارک «2012DA14» در شامگاه جمعه باعث توجه بیش از حد رسانه ها به این پدیده شده است.

دکتر منصوری در پایان انفجار شهاب سنگی تونگوتسکا در سال 1908 که باعث سوختن یک جنگل در شمال روسیه شد را از بزرگترین سوانح ناشی از انفجار شهاب سنگ‌ها عنوان کرد که ابعاد آن بسیار وسیع تر از انفجار شهاب سنگی روز جمعه روسیه بوده است.

به گزارش ایسنا، در پدیده انفجار شهاب سنگی روز جمعه در روسیه یک دنباله بلند از دود سفید که تا فاصله 200 کیلومتری قابل مشاهده بود، برجای ماند. در اثر این انفجار آسیبهای جزئی به ساختمانها وارد شد و تلفنهای همراه نیز با قطعی متناوب همراه بودند.

بنابر اعلام وزارت امور اضطراری روسیه 150 تن آسیب دیدند که بیشتر آنها در اثر شیشه‌های شکسته شده بوده است. برخی منابع خبری تعداد مجروحان را تا 500 نفر گزارش کرده اند.

پدیده انفجار آتشگوی در روسیه

وزارت امور اضطراری روسیه این رویداد را یک بارش شهاب سنگ به شکل توپهای آتشین توصیف کرد و سطوح تابشی پیش‌زمینه را عادی خواند. این سازمان همچنین خواستار آرامش ساکنان شده است.

مقامات شهر از مردم خواسته‌اند که در خانه‌ها مانده و جز برای موارد ضروری خانه را ترک نکنند. به گفته آنها، صدای انفجار از ارتفاعی در حدود 10 هزار متر شنیده شده که به نظر می رسد در اثر ورود شهاب سنگ به جو زمین رخ داده است.

انفجار دنباله‌دار در روسیه

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91112716541
  • خبرنگار :