یک روانشناس گفت: شیطنت زیاد کودکان دلیلی بر بیشفعالی نیست.
«عباس عزیزخانی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی زنجان، اظهار کرد: بسیاری از والدین و اولیای مدارس برای سلب مسوولیت از خود، کودکان پر انرژی را بیشفعال میدانند و به روانپزشک ارجاع میدهند. این افراد باید توجه داشته باشند که با وجود سریعالوصول بودن روانپزشک و مصرف دارو این داروهای آرامبخش تبعات فراوانی برای کودک دارد.
وی با اشاره به وجود یک شاخص برای تشخیص بیشفعالی کودکان، گفت: وقتی اهالی خانواده از دست شیطنتهای کودک عاصی و زندگی مختل میشود، میتوان گفت، کودک بیشفعال است و هر نوع شیطنتی را نباید دلیلی بر بیشفعالی کودکان دانست، چون به طور طبیعی کودکان و بهویژه پسربچهها انرژی زیادی دارند.
این روانشناس، خاطرنشان کرد: یک راه برای آرام کردن کودکان این است که اولیا انرژی خود را همپای کودکان افزایش دهند و برای تخلیهی انرژی کودک در پارکها همراه وی بازی کنند.
عزیزخانی اظهار کرد: روانشناسان به اولیا توصیه میکنند که هیچگاه به کودکان گفته نشود که آنها بیشفعال هستند، چون در این صورت به سختی میتوان کودک را تغییر داد.
وی افزود: والدین علایق کودک خود را بشناسند تا بتوانند کودک را به راحتی کنترل کنند. به طور مثال کودکی که با توپ بازی در اتاق باعث شکستن پنجره و وسایل گرانقیمت خانه میشود، اما به کارتون علاقه دارد نباید با گرفتن توپش وی را مجبور به نشستن کرد، بلکه باید با پخش کارتون مورد علاقهاش انرژیاش را تخلیه کند.
این روانشناس با اشاره به وجود سطوح مختلف بیشفعالی در کودکان تصریح کرد: بیش فعالی در سطح پایین به مراجعه به روانپزشک و مصرف دارو نیازی ندارد و با مشاورههای روانشناسی قابل درمان است، البته باید به این نکته داشت که در سطوح بالا مراجعه به روانپزشک باید همراه با مشاورههای روانشناسی باشد.
عزیزخانی با بیان اینکه هیچ دلیلی برای نگرانی اولیایی با کودکان بیشفعال نیست، ادامه داد: بیشفعالی درمان قطعی دارد.
وی افزود: این کودکان بهتدریج و با بزرگ شدن خود به خود آرام میشوند، و نباید خانوادهها حساسیت بیجا نسبت به بیشفعالی کودکانشان داشته باشند.
این روانشناس با بیان اینکه در مقابل کودکان بیشفعال، کودکان بیش از اندازه آرام هستند، افزود: این موضوع که کودکان آرام در آینده و بزرگسالی شخصیتهایی خواهند شد که شیطنت دارند یک نگاه عامیانه است و چون اولیا از آرام بودن کودکان خود راضی هستند باید دقت کرد که آرام بودن آنها به حد افسردگی نرسد، چون با توجه به مطالعات انجام شده کودکان آرام آینده درخشانی دارند.
انتهای پیام