بافت تاریخی بوشهر؛ دروازه‌ی آشنایی با مفاهیم معماری مدرن

یک عضو انجمن مفاخر ایران گفت: تفاوت شاخص بین معماری بوشهر با معماری دیگر بافت‌های تاریخی کشور، در ریشه و بن آن است که قابلیت تبدیل شدن به معماری مدرن را دارد.

یک عضو انجمن مفاخر ایران گفت: تفاوت شاخص بین معماری بوشهر با معماری دیگر بافت‌های تاریخی کشور، در ریشه و بن آن است که قابلیت تبدیل شدن به معماری مدرن را دارد.

بهروز مرباغی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: دوم اسفندماه امسال قرار است سمینار یک روزه‌ای در بوشهر درباره‌ی بن‌مایه‌ها و ارزش‌های معماری مدرن شهر برگزار و مسائلی درباره‌ی معماری این استان مطرح شود.

او ادامه داد: بافت معماری بوشهر تفاوت مشخصی با بافت‌های دیگر دارد و آن این است که ریشه‌ی تبدیل شدن به معماری مدرن را دارد. در واقع، معماری شهرهایی مانند یزد، کاشان و حتا اصفهان به دوره‌ی خاصی متعلق است که آن را به دوره‌ی دیگری نمی‌توان وصل کرد، ولی در بوشهر این‌طور نیست.

وی بیان کرد: معماری بوشهر متعلق به دوره‌ای است که مرز یک تمدن یا دروازه‌ی آشنایی با مفاهیم مدرن است و بده‌بستان‌های فرهنگی با دنیای خارج، در آن زمان انجام می‌شد. می‌توان گفت که معماری بوشهر باز است و امکان گسترش در آن وجود دارد. به همین دلیل قصد داریم در این سمینار، بحث درباره‌ی معماری ایران را از جایی که گسسته شده و گسستگی آن ادامه یافته است، یعنی از معماری بوشهر آغاز کنیم.

مرباغی افزود: در نظر داریم 25 بهمن‌ماه هم جلسه‌ای را برای بررسی ویژگی‌های معماری بوشهر در نوار ساحلی برگزار کنیم. در این جلسه علاوه بر ویژگی‌های معماری بوشهر، تشابه‌های آن با معماری‌ در دیگر کشورهای جهان بررسی می‌شود تا مشخص شود که مثلا معماری شهر «نیس» در فرانسه یا کشور «زنگبار» چگونه با معماری بوشهر خویشاوندی دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91112313741
  • خبرنگار : 71219