رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علومپزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه امسال حدود 20 طرح تحقیقاتی در مرکز پایان یافت، گفت: مطالعات اصلی و بیشترین حجم مقالات مرکز در زمینه آنتیاکسیدانها و رادیکالهای آزاد است که در ایجاد حدود 100 بیماری مختلف نقش دارند.
دکتر حسین سیاهپوش درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان با اشاره به اینکه در هر مرکز تحقیقات سه نوع کار شامل مطالعات In Vitro (آزمایشگاهی) ، In Vivo(بر روی حیوانات آزمایشگاهی) و بالینی(بر روی انسان) انجام میشود که به ترتیب بیشترین حجم مطالعات در فازIn Vitro و کمترین آن در مرحله بالینی است، خاطرنشان کرد: درحال حاضر این سه نوع کار تحقیقاتی در مرکز انجام میشود اما اینکه تمام مطالعات به تولید محصول یا داروی مؤثر در درمان منتهی شود، به سادگی امکانپذیر نیست.
وی با یادآوری تولید محصولی از هسته انگور طی مطالعات این مرکز تصریح کرد: کارهای بالینی و اخذ مجوزهای لازم از وزارتخانه برای عرضه این محصول در بازار در حال انجام است؛ این دارو در درمان ناراحتیهای دژنراتیو مانند فیبروز ریوی، بیماریهای قلبی عروقی و آلزایمر مؤثر است. محصول دیگری که مراحل تحقیقاتی آن تقریبا به اتمام رسیده است، در درمان اگزما نتایج بسیار خوبی نشان داده که کارهای لازم برای ورود این محصول به بازار در حال انجام است. همچنین مطالعات بالینی روی پارکینسون و بیماریهای پوستی مانند جوش صورت و آکنه بهطور مرتب در حال انجام است اما تا تبدیلشدن به محصول و ورود به بازار به زمان نیاز داریم.
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: سالانه حدود 20 تا 30 طرح تحقیقاتی به مرکز ارائه میشود که این طرحها برای تأیید یا رد مورد بررسی قرار میگیرد اما قسمت اعظم طرحهای ارائه شده، پایاننامههای دانشجویی است که از طریق معاونت پژوهشی به مرکز منتقل میشود.
سیاهپوش اولویتهای دوم تحقیقاتی مرکز را مطالعات روی بهبوددهندههای زخم پوستی، مطالعات آنتیباکتریال و بررسی اثرات ضد سرطانی گیاهان عنوان و اظهارکرد: در فاز In Vitro بیشتر کارهایی روی فیبروز ریوی، التهام و درد و در فاز بالینی در زمینه بیماریهای پوستی (اگزما، آکنه و...)، بیماریهای اعصاب و روان(درمان اسکیزوفرنی، وسواس)، فرآوردههای ترک اعتیاد، بیماریهای نوروپاتی محیطی و نفروپاتی(کلیوی)مطالعاتی در حال انجام است.
انتهای پیام