با تاسیس بنیاد ملاله یوسف‌زی "می‌خواهم هر دختری حق آموزش داشته باشد"

ملاله یوسف‌زی، دختر پاکستانی ۱۵ ساله که به خاطر حق آموزش برای دختران هدف گلوله طالبان قرار گرفت، پس از بهبود نسبی در پیامی ویدیویی خبر از تاسیس بنیادی برای آموزش کودکان داد.

ملاله یوسف‌زی، دختر پاکستانی ۱۵ ساله که به خاطر حق آموزش برای دختران هدف گلوله طالبان قرار گرفت، پس از بهبود نسبی در پیامی ویدیویی خبر از تاسیس بنیادی برای آموزش کودکان داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گلوله‌ای که به سر ملاله یوسف‌زی اصابت کرد، او را از پای نیانداخت. او حالا می‌خواهد بنیادی را تاسیس کند تا هر کودکی از حق آموزش برخوردار باشد.

ملاله در این پیام ویدیویی می‌گوید: «امروز می‌بینید که من زند‌ه‌ام و می‌توانم صحبت کنم. شما را ببینم. روز به روز هم بهتر می‌شوم. همه این‌ها فقط به خاطر دعاهای مردم است. خیلی‌ها برای من دعا کردند. مردها، زن‌ها و بچه‌ها. به خاطر این دعاها بود که خدا زندگی دوباره‌ای به من بخشید. برای همین هم می‌خواهم کمی از این بخشش را با خدمت به مردم جبران کنم. می‌خواهم همه بچه‌ها، همه دخترها تحصیل کنند. برای همین هم بنیاد ملاله را تاسیس کردم.»

این‌ها بخشی از سخنان ملاله یوسف‌زی دو روز پیش از آخرین عمل جراحی که قرار بود روی او انجام شود. دختری ۱۵ ساله که تلاش‌ وی برای حق آموزش زنان و دختران پاکستانی، بهایی سنگین برایش داشت.

ملاله از 11 سالگی فعالیت خود را شروع کرد. او چهارسال پیش به طور ناشناس در وب‌سایت بی.بی.سی از زندگی زنان دره سوات پاکستان می‌نوشت؛ زندگی زیر سایه طالبان. آن‌زمان طالبان ۲۰۰ مدرسه را ویران کرده بود.

او نوشته بود: در راه مدرسه یک نفر هی می‌گفت می‌کشمت. مرد با موبایلش حرف می‌زد. شاید داشت کس دیگری را تهدید می‌کرد.

نامزد جایزه صلح نوبل

تهدیدهای طالبان پاییز گذشته به گلوله‌ای تبدیل شد که بر مغز ملاله نشست. طالبان به اتوبوس مدرسه‌ای حمله کرد که ملاله سوارش بود. گلوله از سر ملاله گذشت و در شانه‌اش گیر کرد. دولت پاکستان ملاله را برای معالجه به انگلیس منتقل کرد.

پزشکان بیمارستان کوئین الیزابت در شهر بیرمنگام در یک عمل جراحی طولانی و پیچیده توانستند ملاله را نجات دهند. در عمل جراحی اخیر پزشکان بخشی از جمجمه وی را با صفحه‌ای پیش‌ساخته شده، ترمیم کردند.

سوء‌قصد طالبان به جان ملاله نتیجه‌ای عکس به بار آورد. مردم در هر گوشه جهان با چهره‌ این دختر آشنا شدند. او حمایتی گسترده بدست ‌آورد. ملاله حالا به سمبل آموزش در جهان تبدیل شده است. قرار است او را نامزد جایزه صلح نوبل کنند.

ملاله انگلیسی را به خوبی حرف می‌زند. در ویدیویی که از او منتشر شد، به زبان اردو برای دختران سرزمین خود پیام فرستاده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91111911680
  • خبرنگار : 71402