وزیر جهاد کشاورزی در مجلس از آغاز پرداخت بخشی از مطالبات چایکاران از بعد از ظهر امروز خبر داد و افزود: قیمت خرید تضمینی چای درجه یک و درجه دو را برای سال آینده افزایش دادهایم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، صادق خلیلیان صبح امروز در جلسه علنی مجلس که برای بررسی سوال ایرج ندیمی در خصوص اقدامات سازمان چای در بخش بازرگانی پرسیده بود، گفت: برای سازماندهی امور چای از دولت مصوبه گرفتیم، وقتی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک و دو تعیین شد سازمان چای شرایط خرید برگ سبز و تحویل به کارخانجات را بر اساس مصوبه دولت ابلاغ کرده و کارخانجات اقدام به خرید برگ سبز میکنند؛ دولت در این مرحله یارانه پرداخت میکند و کارخانجات چایسازی با صنایع بازرگانی قرارداد بسته و ادامه کار انجام میشود.
وی افزود: چای در مراحل تولید و فرآوری مشکلاتی دارد که با منحل شدن سازمان چای بر این مشکلات افزوده شد البته اقداماتی لازم بود تا این سازمان احیا شود.
وی با بیان این که مشکلات بین کارخانجات چای خشککنی و چایکاران را مدیریت کردهایم، از آغاز پرداخت بخشی از بدهیهای کارخانجات چای سازی به چایکاران از بعد از ظهر امروز خبر داد و افزود: حدود 14 هزار چایکار از بعد از ظهر امروز میتوانند بخشی از مطالباتشان را وصول و بقیه مطالبات خود را تا پایان بهمن ماه دریافت کنند.
وی از پرداخت کامل مطالبات چایکاران تا پایان بهمنماه خبر داد و افزود: قیمت چای سبز با توجه به گرانی نهادهها باید افزایش مییافت؛ به همین دلیل در مصوبه هیات وزیران تصویب شد که قیمت برگ سبز چای درجه یک و درجه دو از 900 و 500 تومان به 1200 و 700 تومان افزایش یابد که امیدواریم این کار اقدام مثبتی در جهت افزایش انگیزه چایکاران برای تولید چای با کیفیت باشد.
خلیلیان تاکید کرد: قیمت خرید تضمینی برگ سبز درجه یک و درجه دو به گونهای تعیین شده است تا خرید، کیفی باشد؛ بدین ترتیب سهم خرید درجه یک از حدود 20 درصد فعلی به 30 درصد افزایش مییابد، سیاست ما کار بر روی کیفی سازی برگ سبز چای است.
وی با تایید در انبار ماندن حجم زیادی چایهای سنواتی گفت: برای چایهای سنواتی از دولت مصوبه گرفتم تا این چایها متناسب با کیفیت، فرآوری شود، چرا که بخش زیادی از این چای دیگر قابلیت شرب ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی سخنان ندیمی را دلسوزانه و دارای اشتراک نظر با خود دانست و افزود: بنده نیز با آقای ندیمی بر وجود مشکل در بخش چای هم نظرم و معتقدم باید برای رفع مشکلات به یکدیگر کمک کنیم.
وی با تاکید بر این که در بخشهای تولید فرآوری و بازرگانی چای با مشکلات متعددی روبرو هستیم گفت: چای ایرانی یکی از کیفیترین چایهای دنیاست که باید فرآوری شود تا ذائقه پسندی آن در همه جای جهان حفظ شود، در این خصوص از سرمایهگذاران در قالب طرح توسعه کشاورزی و سایر سیاستهای وزارتخانه حمایت میکنیم و سهمیهی استانهای مازندران و گیلان را در اولویت قرار دادهایم.
خلیلیان از راهاندازی چندین کارخانه فرآوری برگ سبز چای خبر داد و افزود: تا قبل از این چای فرآوری شده بیشتر از ژاپن و سایر کشورها به ایران وارد میشد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش بازرگانی خارجی چای گفت: حدود یک سوم نیاز داخلی به چای از تولید داخل تامین میشود و دو سوم دیگر از خارج وارد میشود که به ازای هر دو و نیم کیلو واردات چای تجار باید یک کیلو چای داخلی را از چایکاران خریداری کند، البته واردات را باید متناسب با کیفی سازی چای کاهش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی، ساماندهی تعاونیهای چایکاران را از دیگر اولویتهای کاریاش برشمرد و افزود: 41 تعاونی را با 32 هزار چایکار در قالب 10 اتحادیه سازماندهی کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت ، معدن و جهاد کشاورزی را بر بخش کشاورزی به ویژه چای کشور بسیار تاثیرگذار دانست و با تشکر از نمایندگان در اولویت دادن به این طرح، گفت: کلیه مشکلات بخش چای کشور را قبول دارم و در جهت حل آنها اقدام میکنم، البته باید یکدیگر را کمک کنیم تا مشکلات بخش کشاورزی حل شود.
انتهای پیام