در پی انتشار کارنامه 71 صفحه‌ای از پرش‌ها

پرش مافوق صوت چترباز جسور اتریشی از رکورد ثبتی عبور کرد

در گزارش رسمی 71 صفحه ای از مأموریت پرش مافوق صوت چترباز اتریشی، جزئیات دقیقی از جمله سرعت، مدت سقوط آزاد و رکوردهای به ثبت رسیده منتشر شده است.

در گزارش رسمی 71 صفحه ای از مأموریت پرش مافوق صوت چترباز اتریشی، جزئیات دقیقی از جمله سرعت، مدت سقوط آزاد و رکوردهای به ثبت رسیده منتشر شده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با گذشت حدود چهار ماه از انجام این مأموریت، گزارش 71 صفحه ای شامل جزئیات دقیق پرش مافوق صوت روز دوشنبه چهارم فوریه 2013 (16 بهمن) از سوی مسؤولان ثبت رکوردها منتشر شد که نشان می‌دهد بیش از 52 میلیون نفر در سراسر جهان این پرش را بصورت زنده مشاهده کرده‌اند.

«فلیکس باومگاتنر» چترباز جسور اتریشی پس از پنج سال تمرینات فشرده در تاریخ 14 اکتبر 2012 میلادی (23 مهر) با پرش از ارتفاع حدود 39 کلیومتری بالای زمین، چندین رکورد مختلف از جمله پرش مافوق صوت و شکستن دیوار صوت خارج از هواپیما را به نام خود ثبت کرد.

همزمان با اجرای مأموریت پرش مافوق صوت و چند روز پس از این برنامه جزئیات مختلفی ارائه شد که نشان می داد، سرعت چترباز در زمان شکستن دیوار صوتی بالغ بر یک هزار و 342 کیلومتر در ساعت یا 1.24 ماخ بوده است؛ اما در گزارش 71 صفحه‌ای منتشر شده مشخص شد سرعت نهایی چترباز اتریشی 1.25 ماخ، معادل یک هزار و 357 کیلومتر در ساعت یا 1.25 برابر سرعت صوت اعلام شده است.

«برایان اتلی» مسؤول ثبت رکوردها تأکید می‌کند: در مدت 34 ثانیه سرعت «باومگارتنر» به سرعت مافوق صوت رسید و به عنوان نخستین انسان خارج از هواپیما، موفق به شکستن دیوار صوتی شد.

ارتفاع نهایی پرش نیز 127 هزار و 852 پایی معادل 38.969 کیلومتر اعلام شد که منطقه استراتوسفریک محسوب می‌شود؛ سقوط آزاد نیز چهار دقیقه و 20 ثانیه بطول انجامید.

این جزئیات با استفاده از داده‌های لحظه ای حسگرهای تعبیه شده روی لباس مخصوص پرش و تصاویر ویدئویی محاسبه شده است که می‌تواند برای توسعه برنامه‌های گردشگری فضایی مورد استفاده قرار گیرد.

«فلیکس باومگارتنر» چترباز 43 ساله اتریشی طی دو دهه گذشته بیش از دو هزارو 500 پرش از هواپیما و آسمانخراش های مختلف در کارنامه خود ثبت کرده است که از جمله مشهورترین آنها می‌توان به پرش از فراز مجسمه مسیح در ریودوژانیرو به ارتفاع 710 متر، برج 110 طبقه تایپه، برج‌های دو قلوی پتروناس مالزی به ارتفاع 450 متر و غار Mamet در کرواسی اشاره کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91111811037
  • خبرنگار : 71452