یک نماینده موافق استیضاح وزیر کار در نطق خود در صحن علنی روز یکشنبه مجلس خطاب به رییسجمهور به انتقاد شدید از عملکرد مرتضوی پرداخت.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمد قسیم عثمانی در نطق خود در جلسه علنی صبح روز یکشنبه با طرح این پرسش که «با توجه به شیوه کار مرتضوی در مسوولیت خود اصرار بر ماندن او چه هزینههایی میتواند در پی داشته باشد؟» و با اشاره به تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه، مدعی شد: علاوه بر پرونده کهریزک که سوابق آقای مرتضوی در آن کاملا مشخص است وی سوابق دیگری از جمله فروش سوالات کنکور دانشگاههای آزاد در سال های 82 و 83 و همچنین فروش سوالات آزمون دستیاری پزشکی سال 82 را هم در پرونده خود دارد که در آن زمان هم باعث تشویش اذهان شده بود. مرتضوی در دوره دادستانی تهران با خارج کردن پرونده مربوط به فروش سوالات و پاسخنامههای آزمون دانشگاه آزاد، منجر به تشویش اذهان شد.
وی معتقد است: در خواست از دانشگاه آزاد برای ادامه تحصیل 200 نفر از قضات دادستانی در مقطع فوق لیسانس دانشگاه آزاد منجر به تقویت شائبه مثلت مرتضوی، ملکزاده و دانشگاه آزاد شد. مفقود شدن پروندههای مربوط به فروش سوالات در سال 82 به اطاله دادرسی در دوره تصدی ایشان ،تغییر مکرر شعب و بازپرسهای پرونده تا قبل از تشکیل پرونده در کمیسیون اصل 90 عدم پیگیری پرونده در دادستانی و جابهجایی مکرر بازپرس توسط دادستان تهران در پرونده فروش سوالات انجام شد که در اواخر سالهای 70 تا سالهای 81 و 82 ادامه داشت و در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه به آنها پرداخته شد.
وی همچنین مدعی شد: پرونده مربوط به رانت در احداث پارکینگ طبقاتی در فرودگاه مهرآباد به یک شرکت خصوصی هم که ناظر بر حیف و میل حقوق بیتالمال بود در دوران دادستانی مرتضوی مطرح شد که در آن قرار منع تعقیب برای متخلفان صادر شد. در پرونده خودروهای معیوب ایرانخودرو با وجود اینکه ادله کافی و گزارشهای سازمان بازرسی مشخصکننده تخلفات بود باز هم قرار منع تعقیب صادر شد در حالی که 1900 دستگاه سالم به نام خودروی معیوب به دستگاههای دولتی داده شد و به جای آن 1350 خودرو معیوب به نام خودرو سالم به مردم داده شده بود.
وی با بیان اینکه «آنچه ارائه شده است خلاصهای از عملکرد آقای مرتضوی بوده است» خطاب به رییسجمهور با اشاره به اینکه «پیامبر(ص) میفرماید من از امت خود از فقر نمیترسم بلکه از سوءتدبیر میترسم» ابراز عقیده کرد: چرا با انتصاب مسالهدار به چالشآفرینی میپردازید. مردم به شما رای دادند برای تحکیم نظام نه اینکه خدشه به نظام. شما گفتهاید که نمایندگان نباید در امور اجرایی دخالت کنند و این حرف هم درست است. کار به جایی رسیده است در عزل و نصب فرمانداران و استانداران هم به نظر نمایندگان توجه نمیشود. باید به مدیران خود هم تذکر دهید که در زمان استیضاح نمایندگان را تحت فشار نگذارند. همه ما متقاضیان استیضاح در هفته گذشته مجبور به خاموش کردن تلفنهای خود شدیم تحت فشار کمتری از طرف مدیران شما باشیم. مرتضوی در دوره دادستانی خود لطمههای زیادی به نظام زده است. اما حالا اصرار شما به حضور وی در سمت مدیریت عامل بزرگترین بنگاه اقتصادی کشور چه معنی میتواند داشته باشد. این همه حمایت شما ممکن است این شبهه را ایجاد کند که این انتصاب در راستای حمایت سازمان تامین اجتماعی برای حضور در انتخابات آینده است و این اصلا به مصلحت نیست.
وی با اشاره به اینکه «شیخالاسلام یکی از اهداف خود را تخصصگرایی دانسته بود» گفت: آیا تخصصگرایی همین بود که یک قاضی معلق را در یک نهاد اقتصادی منتصب کنید. در حالی که تامین منافع اقتصادی و مدیریت سازمان عریض الطویل تامین اجتماعی نیاز به یک مدیر اقتصادی دارد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضع بیمه شدگان تامین اجتماعی، خطاب به رییسجمهور مدعی شد: شما یک بنگاه اقتصادی را تبدیل به یک بنگاه سیاسی کردهاید. برنامه ارتقاء پوشش بیمههای تامین اجتماعی که باید یک برنامه اقتصادی باشد تبدیل به یک برنامه صرفا سیاسی شده است. صرف نظر از شیوههای اجتماعی باید به این مساله توجه شود که چرا کسی به اقای نیکزاد ایرادی نمیگیرد. شما با وعده دولت پاک سر کار آمدید اما به جای آن به دور زدن قانون اصرار دارید؟ بحث امروز مجلس باید رفع بیکاری جوانان و حل مسائل اقتصادی باشد. تاکید باید بر تغییر مدیریت ناکارآمد بانک مرکزی باشد. چرا اصرار بر برکناری خانم دستجردی وجود داشت؟ آیا غیر از این بود که او پذیرش تصمیم غیرقانونی استنکاف میکرد؟ چرا آقای قربانی از مدیریت صندوق توسعه ملی حذف شد؟ آیا غیر از این بود که حاضر به پذیرش تصمیمات غیر قانونی نبود و حالا چرا اصرار بر حضور آقای مرتضوی است؟ آیا این عادلانه است که جوانان تحصیلکرده به خاطر کوچکترین اشتباهی از جانب مدیران شما محروم از کار میشوند اما یک قاضی معلق با این پرونده با دستور شما در بزرگترین بنگاه اقتصادی کشور منصوب میشود. بهتر است به جای منطق قدرت از قدرت منطق استفاده شود. چرا باید انرژی دولت و مجلس صرف حل مساله مرتضوی شود در حالی که رفع گرانی و بیکاری باید در دستور کار قرار میگرفت. این شیطان نفس عماره است.
عثمانی با اشاره به مناظرههای احمدینژاد در رقابتهای انتخاباتی دهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: مردم هنوز مناظرههای آتشین شما را به یاد دارند شما قرار بود در صف اول برخود با امثال مرتضویها قرار بگیرید نه حمایت از آنها.
همچنین نماینده مردم بوکان در مجلس در واکنش به بخشی از صحبتهای شیخالاسلامی، وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی در مورد این که به هیچ نمایندهای برای پس گرفتن امضای خود و یا لابی در این رابطه تماس نگرفته است گفت: من را زنگ باران کردهاند.
به گزارش ایسنا، عثمانی در حین صحبتهای شیخالاسلام در مورد این که به هیچ نمایندهای برای انصراف از استیضاحش تماس نگرفته است گفت: اینکه آقای وزیر میگوید به کسی زنگ نزده درست است، اما آقایان همراه ایشان که هماکنون نیز در صحن علنی هستند به من و سایر نمایندگان مدام زنگ زدهاند و ما را زنگ باران کردهاند.
وی افزود: آقای وزیر درست میگوید و به نمایندگان زنگ نزدهاند، اما زیرمجموعههای ایشان مدام به ما زنگ زدند و همچنان میزنند تا انصراف از استیضاح بدهیم؛ میتوانید پرینت موبایل من را بگیرید تا برایتان ثابت شود.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به این تذکر گفت: مطالب شما تذکر نیست؛ شما در واقع جواب آقای وزیر را میدهید که اگر صحبتی دارید میتوانید آن را در آخر جلسه مطرح کنید.
انتهای پیام