رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گردشگری در ایران را یک نوع زندگی عشایری دانست و گفت: بعد از ثبت زندگی عشایری در نمایشگاه بینالمللی تهران توسط رییسجمهور در مراسم افتتاح جشنوارهی «صدای عشایر» بازدید از مناطقی که عشایر در آنها زندگی میکنند، باید در بستههای گردشگری این معاونت قرار گیرد.
محمدشریف ملکزاده که میخواهد برنامهی کوچ عشایر را تا قبل از نوروز 92 به دیگر استانهای کشور هم ببرد، در حاشیهی برگزاری این کوچ نمادین که روز گذشته (جمعه، 13 بهمنماه) از میدان ونک تا مقابل سازمان صداوسیما در تهران برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در آغاز دههی فجر، زندگی، آداب و سنن و شرایط عشایر را در قالب یک کوچ زنده در تهران نشان دادیم تا شادی و نشاط را به میان مردم تهران بیاوریم.
او با تأکید بر اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در برنامهی خود برگزاری این جشنواره را در 30 استان کشور در دستور کار دارد، به همکاری نهادهایی مانند صداوسیما، پلیس پیشگیری ناجا، وزارت صنعت و معدن و بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور عشایری در این زمینه اشاره کرد و گفت: تعامل و همکاری دستگاههای مربوط، به اندازهای قوی بود که وظیفهی خود میدانیم اینگونه اجرای برنامهها را در اولویت کاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار دهیم.
وی برگزاری این جشنواره را عاملی دانست برای نشان دادن پویایی زندگی سیال و روان عشایر و افزود: قصد داریم در همهی شهرهای کشور این پویایی را با ترسیم زندگی عشایر نشان دهیم و کمک کنیم تا مردم از زندگی صنعتی و ماشینی جدا شوند و این نوع زندگی را برای خود جایگزین کنند.
ملکزاده در ادامه با اشاره به ثبت ملی زندگی عشایر و برنامهی آنها در مراسم «صدای عشایر» که امروز بعدازظهر در نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز میشود، گفت: بعد از این اقدام، باید زندگی عشایر در برنامهی رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای بازدید گردشگران قرار گیرد، در واقع باید آشنایی زندگی عشایری را در پکیجهای سفر در تورهای گردشگری بیاوریم. با این اتفاق مردم میتوانند برای سفرهای خود برنامهریزی کنند و به این ترتیب، زندگی عشایر بهعنوان یکی از مقاصد گردشگری توسط مردم انتخاب میشود.
وی با تأکید بر اینکه زندگی عشایر یک محصول واقعی تلقی میشود، ادامه داد: تورهای گردشگری با علایق ویژه باید دوباره از سر گرفته شود. اکنون مردم تهران نمیدانند اگر بخواهند از نزدیک با زندگی عشایر آشنا شوند باید به کجا بروند و به کدام آژانس خدمات مسافرتی سر بزنند؟ این جشنواره به همین منظور برپا شد تا مردم جذابیت و تنوع بیشتری در برنامههای سفر خود داشته باشند.
ملکزاده همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا دربارهی میزان ورود گردشگران خارجی به کشور در ششماه نخست امسال و دلیل اعلام نشدن آمار آنها از سوی معاونت گردشگری، گفت: این وظیفهی معاونت گردشگری است، آقای جهانیان موظف است این آمار را اعلام کند، از او بپرسید حتما جواب میدهد.
براساس این گزارش، در حاشیهی برنامهی کوچ نمادین عشایر، نمایندهی یکی از آژانسهای فعال در حوزهی ورود تورهای خارجی به ایران به ملکزاده گفت: توقع داشتیم دربارهی این جشنواره به آژانسهای گردشگری زودتر اطلاعرسانی میشد تا ما بتوانیم گردشگرهای خارجی را برای این برنامه دعوت کنیم.
او همچنین دربارهی قیمت بلیت آثار ثبت جهانی ایران پرسید: چرا یکباره قیمت بلیت موزهها گران شد، در صورتی که این اتفاق با پکیج آثار تاریخی موجود در کشور هماهنگ نیست؟
ملکزاده در پاسخ به او اظهار کرد: بلیت موزهها برای آژانسداران، مردم و گردشگران خارجی تعریف جداگانهای دارد، بهگونهای که در برخی روزها ورود به موزهها رایگان است. این قول را میتوانم بدهم که برای خدمات دفاتر مسافرتی رقم مناسبتری در نظر گرفته شود، هرچند اگر یک ایرانی بخواهد از یک موزهی خارجی دیدن کند هیچگاه دیدن آن موزه رایگان نخواهد بود و در برخی مواقع حتا باید هزینهی بیشتری برای بلیت خود بپردازد.
یکی از زنان عشایر نیز در صحبتی کوتاه با ملکزاده از او خواست پشتیبان عشایر باشد و در حوزهی گردشگری بیشتر به آنها رسیدگی کند.
انتهای پیام