تسهیلات برای باغ‌های رها شده و چایکاران بدهکار

درحالی‌که سازمان چای آمادگی خود را برای ارائه تسهیلات به‌زراعی ارزان قیمت به چایکاران اعلام کرده است، چایکاران باید منتظر پرداخت مطالباتشان باشند چراکه یکی از شرایط دریافت این تسهیلات نداشتن بدهی است اما تقریبا همه آن‌ها بدهکارند.

درحالی‌که سازمان چای آمادگی خود را برای ارائه تسهیلات به‌زراعی ارزان قیمت به چایکاران اعلام کرده است، چایکاران باید منتظر پرداخت مطالباتشان باشند چراکه یکی از شرایط دریافت این تسهیلات نداشتن بدهی است اما تقریبا همه آن‌ها بدهکارند.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) معاون سازمان چای هفته گذشته از ارائه تسهیلات به‌زراعی به باغات چای خبرداده و گفته بود برای هرس کف‌بر چهار میلیون تومان، هرس بوته چای یک میلیون و 775 هزار تومان و برای تغذیه و نگهداری باغات چای 600 هزار تومان در نظر گرفته شده است لذا از چایکاران خواسته می‌شود برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند اما دریغ از اینکه آن‌ها هنوز بدهکارند و نمی‌توانند تسهیلاتی از بانک بگیرند.

نعمت یاورزاده - مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای - دراین‌باره به ایسنا گفت: اخیرا تسهیلات چهار درصدی به‌زراعی با اعتبار 20 میلیارد تومانی از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده است اما با توجه به بدهکار‌ نبودن دریافت‌کنندگان به عنوان یکی از شرایط دریافت این تسهیلات، هیچ کدام از چایکاران نمی‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

وی درباره وضعیت باغ‌های چای شمال کشور افزود: تقریبا همه باغ‌ها برای آماده‌سازی در سال زراعی پیش‌ رو باید در فصل زمستان نوسازی، هرس و زهکشی شوند؛ همانگونه که در سال‌های گذشته همواره آرایش بوته، آمایش خاک، زهکشی، محصور‌ کردن برای جلوگیری از ورود حیوانات انجام می‌شد و به صورت تقسیطی و بدون بهره هر 15 روز یکبار از محل پرداخت بهای برگ سبز از چایکاران دریافت می‌شد.

به گفته مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال همه باغات کشور نیاز به بازسازی در فصل زمستان دارند و 75 درصد بوته‌ها نیز باید کف‌بر شوند تا بتوانند دوباره برای فصل جدید زراعی احیاء شوند.

ایرج هوسمی با بیان این‌که باغات چای در صورت رسیدگی سالیان سال در وضعیت مطلوبی قرار خواهند داشت گفت: 95 درصد باغات بزرگ کشور که معمولا بیش از پنج هکتار وسعت دارند رها شده و صرفه اقتصادی ندارند که می‌توان با بازسازی و صرف هزینه مجدد آن‌ها را دوباره احیاء کرد.

وی درباره‌ی تسهیلات به‌زراعی اعلام شده عنوان کرد: گرچه ابلاغیه رسمی هنوز اعلام نشده اما چند نفری که برای دریافت آن اقدام کرده‌اند هنوز به آنها مبلغی پرداخت نشده است. از سوی دیگر با توجه به اینکه بخش‌ اعظمی از چایکاران بدهکار هستند، نمی‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91111307395
  • خبرنگار : 71214