سفیر ایران در باکو گفت: مناسبات ایجاد شده بین استان آذربایجان شرقی و ارمنستان مبتنی بر مناسبات معمول اقتصادی است، آذریهای ایران به ایجاد مناسبات خوب با جمهوری آذربایجان نیز علاقمند هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن پاکآیین در پاسخ به سوال خبرگزاری آپا در مورد علت افزایش تعاملات بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی با ارمنستان اظهار کرد: متاسفانه جمهوری آذربایجان شرایط لازم برای آذربایجانیهای ایران را فراهم نمیکند، در حالی که ارمنستان شرایط مناسبی را برای ایرانیها بهخصوص در زمینه تجارت و تسهیل در رفت و آمد ایجاد کرده است. تجار ایرانی و بهویژه آذریها تمایل دارند که روابط تجاری بسیار خوبی با جمهوری آذربایجان برقرار کنند. ولی مسایلی از قبیل مشکلات صدور روادید و طولانی شدن ثبت شرکتها وجود دارد. این مشکلات باعث می شود که ایرانیها بهخصوص اهالی آذربایجان شرقی در ارمنستان یا ترکیه سرمایهگذاری کنند. چنانچه شرایط لازم ایجاد شود، بازرگانان ایرانی مایلند در وهله نخست با آذربایجان رابطه برقرار کنند.
وی در مورد علت برگزاری مراسم هفته وحدت در باکو هم گفت: دین اسلام همواره در راستای ایجاد اختلاف بین مسلمانان هدف قرار گرفته است. امام خمینی ( ره) رهبر دینی ایران 12 تا 17 ماه ربیع الاول را به منظور اتحاد مسلمانان هفته وحدت اعلام کرد. اهل سنت 12 ربیعالاول و اهل تشیع 17 ربیع الاول را روز میلاد حضرت محمد ( ص) میدانند. به همین دلیل نیز این مدت به عنوان «هفته وحدت» نامگذاری شده است. هفته وحدت هفته مناسبی برای تحکیم وحدت بین مسلمانان، اتکا به پیوندهای مشترک و دوری از تخریبات بین مسلمانان است. بهطور کلی اعلام هفته وحدت به ابتکار امام خمینی (ره) با استقبال کشورهای مسلمان همراه شد و در همه کشورهای مسلمان در ارتباط با هفته وحدت مراسم، کنفرانسها و سمینارهایی برگزار شد.
پاکآیین ادامه داد: در همین چارچوب نیز کنفرانسی با شرکت نمایندگان همه مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی و علمای اسلام از سوی اداره مسلمانان قفقاز در باکو برگزار شده است. معتقدیم که دشمنان اسلام و بهویژه برخی از کشورهای غربی یک جنگ نرم علیه اسلام پیش می برند و این نیز خود را معمولا در دو شکل نشان میدهد. آنها نخست بین مسلمانان تفرقه میاندازند. مثلا با توسل به این بهانه که «ایران قصد تبلیغ انقلاب خود را دارد» در صدد ایجاد تخریب روابط ایران و آذربایجان هستند. یا با استفاده از ابزارهای گوناگون میخواهند بین پاکستان و افغانستان، سوریه و ترکیه، ترکیه و عراق و حتی بین گروههای داخل فلسطین یعنی فتح و حماس اختلاف ایجاد بکنند.
وی با بیان این که غربیها با مسلح کردن تروریستها در سوریه سعی در براندازی دولت قانونی بشار اسد را دارند، خاطرنشان کرد: در عین حال آنها به بهانه مبارزه با تروریسم، کشور مالی را مورد تهاجم قرار می دهند. از یک سو در سوریه تروریستها را مسلح میکنند. حتی در مناسبات ایران و آذربایجان نیز بارها شاهد اظهارات مقامات دو کشور در مورد تلاش نیروهای سوم برای برهم زدن مناسبات بودهایم. ولی رهبران دو کشور از این ترفندها آگاهند و همواره با دوراندیشی خواستار تحکیم مناسبات شدهاند.
سفیر ایران در باکو اضافه کرد: دومین سیاست غرب این است که در داخل امت اسلامی یعنی مذاهب اسلامی از جمله شیعه و سنی اختلاف ایجاد کنند. واقعیت این است که وجوه اشتراکی بین شیعه و سنی بیشتر از وجه اختلاف آنهاست. همه مسلمانان به یک خدا و یک پیامبر اعتقاد دارند. به یک قبله سجده میکنند، به مسجد میروند، نماز میخوانند، روزه میگیرند و از نظر اصول فرقی با یکدیگر ندارند. از اینرو، مسلمانان باید در برابر دشمنان اسلام متحد باشند و کشورهای مسلمان باید مناسبات دوستانهتری داشته باشند. نباید به دام سیاستهای خرابکارانه افتاد و فریب این جنگ نرم را خورد. پیام اصلی هفته وحدت نیز همین است.
انتهای پیام