ستاد برگزاری یادواره شهدا و رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم «شهیدچمران» طی بیانیهای از دستاندرکاران برگزاری این یادواره و رسانهها قدردانی کرد.
به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است: ستاد جنگهای نامنظم در روزهای ابتدایی دفاع مقدس به منظور مقابله با تجاوز دشمن بعثی صهیونیستی به میهن عزیزمان، توسط نمایندگان حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع، حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) و سردار پرافتخار سپاه اسلام، شهید دکتر مصطفی چمران تشکیل شد و توانست با آموزش، سازماندهی و بهکارگیری نیروهای داوطلب مردمی نقش بسیار موثری را در دفع تجاوز دشمن، زمینگیر کردن آن و بازپسگیری بخشهایی از سرزمین مقدسمان از اشغال دشمن ایفا کند.
با این حال در طی 31 سال گذشته، یعنی دوران دفاع پرافتخار و مقدس ایران اسلامی و پس از آن کمتر سخن و یادی از حماسههای پرافتخار این فرزندان عزیز ملت و شهدای آن در جامعه به میان نیامده است.
اولین یادواره شهدا و رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم «شهیدچمران» در روز چهارم بهمن ماه با حضور پرشکوه مردم ولایتمدار و همیشه در صحنه تهران به ویژه خانوادههای شهدا و رزمندگان دلاور ستاد جنگهای نامنظم برگزار شد.
حضور بیش از 4000 هزار نفری مردم تهران در این مراسم نشان داد که مردم به رغم عدم آشنایی مناسب با ستاد جنگهای نامنظم، بیش از پیش قدردان ایثارگریها و فداکاریهای فرزندان رزمنده و سلحشور خود در دفاع از انقلاب و کیان اسلامی آن هستند.
ستاد برگزاری توانست با این یادواره و برنامههای جانبی آن به طور نسبی به اکثر اهداف از پیش تعیین شده از جمله تکریم و ترویج تفکر و فرهنگ جهاد و شهادت و مقاومت اسلامی در جامعه، تجلیل از ایثار و مجاهدت رزمندگان و ایثارگران گمنام ستاد جنگهای نامنظم، بازخوانی کوتاهی از نقش موثر جنگهای نامنظم در دفاع مقدس و به ویژه تقویت انس، الفت، ارتباط و انسجام بیشتر پیشکسوتان جهاد و شهادت در جنگهای نامنظم و خانوادههای آنان در راه تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی دست یابد.
همچنین برای اولین بار به طور مبسوط، موضوع ستادجنگهای نامنظم و شهدای محوری آن در سطح رسانههای جمعی کشور و مراکز پژوهشی دفاع مقدس طرح و نسل امروز به طور هرچند سطحی با آن آشنا شد.
همچنین کار شناسایی و جمعآوری اطلاعات مربوط به رزمندگان و شهدای گمنام جنگهای نامنظم و نیز آثار مربوط به آنان از قبیل زندگینامه، وصیتنامه، خاطرات، تصاویر و... به جامعه آغاز و ستاد توانست برای اولین بار تعداد 52 نفر از این شهدای عزیز را در قالب کتابی تحت عنوان « ستارگان جنگهای نامنظم» به عموم معرفی کند.
ستاد یادواره توانست تعدادی از شهدای محوری اما مظلوم جنگهای نامنظم از جمله شهیدان ایرج رستمی،سیداحمد مقدمپور، محسن اللهداد، حسین معصومی خلجی، علیرضا ماهینی، مصطفی ابراهیمی مجد،رضا غلامی، محمد رجبی همدانی، محمدرضا طالقانی، رحیم شاهسوند، زنده یاد حجتالاسلام سیدعلی اکبر ابوترابی و کاظم اخوان را که به رغم نقش محوری آنان در دفاع مقدس، از حماسههای دلیرانه آنها سخنی به میان نیامده بود و یا بسیار کم از آن سخن رفته بود را به جامعه معرفی کند.
در این یادواره، اشک شوق رزمندگان دلاوری که پس از سه دهه همدیگر را دیده و به آغوش کشیدند و نیز لبخند رضایت خانوادههای شهدایی مشاهده شد که برای اولین بار به نام شهیدانشان گردهم آمدند و فرزندان آنان در جستجوی همرزمان پدر خود بودند.
طبیعی است که تأثیرگذاریها و فداکاریهای پرافتخار و بزرگ ستاد جنگهای نامنظم و از طرفی گستردگی موضوعات مربوطه میطلبد که بررسی، تبیین و انتقال نقش ستاد جنگهای نامنظم به نسلهای کنونی و آینده در طی سالهای آتی نیز با قوت دنبال شود. لذا ستاد در سال جاری توانست صرفا بخش کوچکی از این ارزشها را طرح و به جامعه عرضه کند. مسلما این ستاد به اجرای یادواره فوق اکتفا نخواهد کرد و در سالهای بعد با تقویت محتوا و توسعه کمی و کیفی برنامهها با همکاری ارگانها و سازمانهای مسئول، اینگونه برنامهها را ادامه خواهد داد و در این راستا از پیشنهادات و نظرات عموم استقبال میکند.
ستاد برگزاری اولین یادواره شهدا و رزمندگان جنگهای نامنظم برخود لازم میداند که از حضورعزتمند همه مردم شریف تهران، خانوادههای شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی به ویژه خانواده معظم شهدای گرانقدر، جانبازان، آزادگان و رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم و همچنین پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد از استانهای البرز، مازندران، سمنان، قم و همدان در این مراسم باشکوه که به نام امام شهیدان و شهیدان ستادجنگهای نامنظم برگزار شد، تشکر و قدردانی کند.
همچنین ستاد یادواره از برگزارکنندگان این مراسم یعنی مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد و بنیاد شهید چمران و همچنین نهادها و سازمانهایی از قبیل وزارت دفاع، فرماندهی ناجا،بسیج مستضعفین، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، شهرداری تهران و بنیاد شهید که در برگزاری این مراسم معنوی ما را یاری رساندند و نیز رسانههای جمعی و حوزه مجازی از جمله خبرگزاریهای فارس، «ایسنا»، تسنیم و روزنامههای جام جم، ایران،همشهری و جمهوری اسلامی و پایگاههای اطلاعرسانی سبکبالان عرش و صدا و سیما که در انتشار و معرفی شهدای والامقام،نقش جنگهای نامنظم در دفاع مقدس،اعلام برنامهها و اخبار و گزارشهای مراسم در سطح جامعه فعالیت کردند، کمال امتنان را دارد.
زنده و جاوید باد یاد شهیدان پرافتخار انقلاب اسلامی.
انتهای پیام