رییس مرکز پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خبرداد:

کمبود 318 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور/بررسی لایحه اجباری شدن مشاوره ژنتیک "فردا" در دولت

رییس مرکز توسعه پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با بیان اینکه استاندارد دسترسی به مراکز مشاوره ژنتیک برای هر 150 هزار نفر، یک مرکز است، گفت: با توجه به جمعیت 75 میلیون نفری کشور، باید 500 مرکز ژنتیک در سطح کشور موجود باشد که هم‌اکنون 318 مرکز کم داریم.

رییس مرکز توسعه پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با بیان اینکه استاندارد دسترسی به مراکز مشاوره ژنتیک برای هر 150 هزار نفر، یک مرکز است، گفت: با توجه به جمعیت 75 میلیون نفری کشور، باید 500 مرکز ژنتیک در سطح کشور موجود باشد که هم‌اکنون 318 مرکز کم داریم.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کاظم نظم‌ده در نشست «پیشگیری از معلولیت‌های مادرزادی و ژنتیک» که امروز در محل سازمان بهزیستی برگزار شد از لایحه اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج خبر داد و گفت: فردا در جلسه‌ای با هیات دولت، برای بررسی موضوعات مختلف این لایحه جلسه‌ای خواهیم داشت.

وی ادامه داد: این دومین جلسه‌ای است که با هیات دولت در این زمینه برگزار می‌کنیم، هر چند که بعضی از کارشناسان وزارت بهداشت و درمان با ارائه این لایحه به دلایل عدم دسترسی کامل مردم و نیز هزینه‌بر بودن آن مخالف هستند.

نظم‌ده، فعالیت‌های سازمان بهزیستی در بحث ژنتیک را کاملا قانونی دانست.

وی با اشاره به قوانین مصوب مجلس و همچنین قانون مصوب هیات دولت که به ترتیب در مورد قانون پیشگیری، تشخیص و جلوگیری از شدت معلولیت‌ها، قانون تاسیس مراکز خدمات مشاوره ژنتیک و قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی که در بند 1 آن به تامین خدمات پیشگیری از بروز یا تشدید معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی در گروه‌های هدف و قانون برنامه پنجم توسعه با تاکید بر "مشاوره ژنتیک" به عنوان وظیفه برای سازمان بهزیستی، ورود و ارائه خدمات در این حوزه را کاملا قانونی دانست.

رییس مرکز توسعه پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی همچنین در ادامه در مورد معلولیت‌های مادرزادی و ژنتیکی نیز خاطر نشان کرد: همانگونه که برای پیشگیری از معلولیت‌های اکتسابی، "الزام" ایجاد شده است، بنابراین باید برای معلولیت‌های مادرزادی و ژنتیکی نیز این پیشگیری اتفاق بیفتد و بر همین مبنا ما این فرآیند را وظیفه سازمان بهزیستی می‌دانیم.

وی تصویب این لایحه را باعث تسریع در روند صدور مجوزها و تاسیسات مراکز مشاوره ازدواج دانست و گفت: بهتر است در این زمینه وارد شویم، چرا که هم برای سازمان بهزیستی قانون مصوب شده و هم این سازمان دارای سابقه در این زمینه است.

وجود بیش از 4000 نوع اختلال ژنتیکی در کشور

نظم‌ده از وجود بیش از 4000 نوع اختلال ژنتیکی در کشور خبر داد و بیان کرد: سازمان بهزیستی از سال 76 نسبت به پیشگیری از معلولیت‌های ژنتیکی و مادرزادی اقدام عملیاتی خود را آغاز کرده است و تاکنون 182 مرکز مشاوره‌ ژنتیک در کشور تاسیس و بیش از 7000 نفر در سطح کشور تحت پوشش و دریافت خدمات قرار گرفته‌اند.

رییس مرکز توسعه پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با اعلام تاسیسی 2 بنیاد ژنتیک در کشور، اظهار کرد: سومین بنیاد ژنتیک نیز در استان فارس در حال تاسیس و قرار است پنج قطب کشور را از این بابت تجهیز کنیم. در این زمینه آغاز به افزایش رشد دانش، آگاهی و علم اعضای سازمان بهزیستی کرده‌ایم که در این راستا بیش از 10 نفر PHD ژنتیک در گرایش‌های خاص ژنتیک، مجوز دریافت کرده‌اند.

وی با این گفته که هم‌اکنون در کشور خانواده‌هایی داریم که سه، چهار یا پنج ناشنوا، نابینا و یا افراد با انواع معلولیتها در خانه‌هایشان زندگی می‌کنند، عنوان کرد: در عین حال فعالیت‌های سازمان بهزیستی به هیچ وجه موازی‌کاری با فعالیت‌های دیگر سازمان‌ها نیست، چرا که اگر سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌ها در این زمینه خوب عمل کرده بودند، شاهد این نتایج نبودیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 91110804948
  • خبرنگار : 71469