در نشست دبیران جشنواره تلویزیونی جام‌جم اعلام شد:

اسم و رسم ملاک داوری‌ها در جشنواره جام‌جم نبوده است

در نشستی که با حضور دبیران دومین جشنواره تلویزیونی جام جم عصر روز گذشته (چهارم بهمن ماه) در ساختمان تولید جام جم برگزار شد، هر یک از دبیران، تعداد آثار راه یافته به دومین جشنواره‌ی تلویزیونی جام جم را اعلام کردند.

در نشستی که با حضور دبیران دومین جشنواره تلویزیونی جام جم عصر روز گذشته (چهارم بهمن ماه) در ساختمان تولید جام جم برگزار شد، هر یک از دبیران، تعداد آثار راه یافته به دومین جشنواره‌ی تلویزیونی جام جم را اعلام کردند.

مهدی فرجی دبیر جشنواره در این نشست به بین‌المللی شدن جشنواره‌ی سوم اشاره کرد و گفت: در جشنواره سوم تمرکزمان بر روی کشورهای جهان سوم خواهد بود.

عدم حضور آثار مهران مدیری از دیگر مباحثی بود که خبرنگاران در این نشست جویای پاسخ آن بودند که مجید زین‌العابدین، دبیر بخش سریال‌های طنز و مدیر شبکه سه اعلام کرد: شاید برای مخاطب اسامی موضوعیت داشته باشد اما زمانی که آثاری به نظارت فنی می‌رود، اسامی موضوعیت ندارد و ملاک اسم و رسم نبوده است.

دبیر جشنواره همچنین با سوال نقش انتخاب مردمی در این جشنواره روبه‌رو شد که در پاسخ گفت: هنوز مکانیزم قطعی برای انتخاب مردمی پیدا نکرده‌ایم. به عقیده‌ی ما پیامک معیار لازمی برای این انتخاب نیست، در نتیجه به دنبال مکانیزم جدیدی برای راه‌اندازی هستیم که در سال‌های آینده خواهید دید.

***

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تعداد آثار ارسال شده در چهار بخش سریال‌های طنز،‌ فیلم‌های تلویزیونی،‌ مسابقات و سرگرمی و کودک و نوجوان داوری و اعلام شدند. در این میان از 120 عنوان آثار ارسالی در بخش مسابقات و سرگرمی 60 اثر به دبیرخانه ارسال و داوری شد که از این 60 اثر پنج اثر برگزیده خواهند شد. 28 اثر متعلق به بخش سریال‌های طنز، ‌34 اثر از بخش فیلم و 47 اثر از بخش کودک و نوجوان به مراحل داوری و دبیرخانه راه پیدا کردند.

در ابتدای این نشست، مهدی فرجی، دبیر دومین جشنواره تلویزیونی جام جم ضمن اعلام اینکه امروز (پنجشنبه) آخرین جلسه داوری آثار خواهد بود، گفت: نامزدهای اصلی در بخش‌های مختلف نیز اعلام خواهند شد.

***چرا آثار ارسالی از سال 83 انتخاب می‌شوند؟

در ادامه‌ی این نشست سعید مقیسه، دبیر بخش مسابقات و سرگرمی توضیحاتی را درباره‌ی آثار ارسالی، معیار و ملاک انتخاب آثار و اسامی هیات داوران ارائه داد.

او گفت: در بازه زمانی دریافت آثار مسابقات و سرگرمی، از سال 83 تاکنون هر چه تولید شده است به دبیرخانه ارسال شده است.

او علت اینکه چرا آثار ارسالی از سال 83 انتخاب می‌شوند؟ توضیح داد: سازمان یک برنامه افق رسانه دارد و یکی از بندهای افق رسانه این بوده است که سازمان به قالب‌های جدید و جذاب توجه داشته باشد. به این دلیل آثار از سال 83 مطابق با بند افق رسانه می‌توانند حضور داشته باشند.

مدیر شبکه تهران از 120 عنوان مسابقه طی هشت سال توسط شبکه‌های مختلف 60 اثر را مورد قبول اعلام کرد و گفت: از این میان سه اثر مربوط به شبکه یک، ‌12 اثر شبکه دو، ‌19 اثر شبکه سه، سه اثر شبکه چهار، 12 اثر شبکه پنج، چهار اثر شبکه آموزش و دو اثر شبکه جام جم و شش اثر به شبکه قرآن و معارف اختصاص دارد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: 42 عنوان از این آثار به صورت مسابقات حضوری و 18 عنوان جزو مسابقاتی بوده است که پیامکی و تلفنی و غیرحضوری است و که در نهایت پنج اثر برگزیده خواهند شد.

او درباره‌ی ‌معیارهای آثار انتخاب شده، گفت: استحکام محتوایی برنامه، میزان انتقال مفاهیم و افزایش سطح اطلاعات، طراحی مناسب پرسش و نحوه ارائه، میزان خلاقیت در طراحی کلی، ضرباهنگ کلی برنامه، ریتم و هیجان برنامه، رعایت در امتیاز، بدیهی بودن و منطقی بودن طراح و توانمندی مجریان از جمله معیارهای آثار بخش مسابقات و سرگرمی در انتخاب داوران بوده است.

به گزارش ایسنا، داوران بخش مسابقات و سرگرمی مجید مروت‌پور، نورالدین سبحانی، علی‌اکبر مهریزی، جمشید کلانتری، علیرضا غفاری، دکتر پورحسین و محمد احسانی‌زاده بودند.

*** در ارتباط با سریال‌های مهران مدیری هیچ ابلاغ و دیکته‌ای از بالا به شبکه‌ها نشده بود

زین‌العابدین که دبیر بخش سریال‌های طنز سیما است، در بخش دیگری از این نشست گفت: 28 اثر از پنج شبکه توسط هیات‌های داوران انتخاب شده‌اند که از میان آن‌ها شش اثر از شبکه یک، شش اثر از شبکه دو،‌ شش اثر از شبکه تهران، ‌9 اثر از شبکه سه،‌ یک اثر از شبکه چهار ارسال شده است.

او خاطرنشان کرد: قرار است بهترین کارگردان،‌ بهترین فیلمنامه، بهترین سریال،‌ بهترین بازیگر مرد و زن،‌ بهترین بازیگر مکمل زن و مرد، بهترین تدوین، بهترین موسیقی و بهترین دستاورد فنی که شامل چهار حوزه تکنیکی، تصویربرداری، گریم،‌جلوه‌های ویژه و صدابرداری است در این رقابت انتخاب شوند.

بر اساس این گزارش،‌ مرضیه برومند، ‌امیر بکان، یدالله صمدی، شهرام شکیبا، مسعود نقاش‌زاده داوران بخش سریال‌های طنز بودند.

زین‌العابدین در صحبت‌های خود در پاسخ به این پرسش که چرا آثاری از مهران مدیری در جشنواره دیده نمی‌شود؟ توضیح داد: برای اینکه آثار به مراحل فینال برسد ملاک‌هایی از نظر فرم،‌ محتوا و ضوابط سازمانی پیش رو بوده است و همه داوران مطابق آن پیش رفتند. هر شبکه با توجه به ضوابط کلی که داشته است و به آن توجه کرده است آثاری را فرستاده است که در حال حاضر رقابت بیشتری داشته باشند.

او با بیان اینکه اسم و رسم ملاک‌های این داوری نبوده است، تصریح کرد: شاید برای مخاطب اسامی موضوعیت داشته باشد در حالی که زمانی که سریالی به نظارت فنی رفت اسامی دیگر موضوعیت ندارد.

دبیر بخش طنز همچنین با اعلام اینکه در ارتباط با سریال‌های مهران مدیری هیچ ابلاغ و دیکته‌ای از بالا به شبکه‌ها نشده بود چه معاونت سیما و چه سطح دبیر جشنواره، خاطرنشان کرد: در بخش داوری جدیتی در ملاک‌ها وجود داشت و این موضوع مربوط به آثار مهران مدیری نیست. هیات داوران بر اساس ملاک‌های موجود این آثار را انتخاب کردند.

او حتی برای واضح‌تر شدن موضوع اعلام کرد: در 28 اثری که به دبیرخانه ارسال شده است، مشاهده خواهید کرد خیلی از افراد مشهور و معروف حضور دارند که نتوانسته‌اند ملاک‌های هیات داوری را کسب کنند.

او در پایان خاطرنشان کرد: نگاه ما به اسامی نیست، بلکه نگاهمان به کارگردانان جوانانی است که کارشان بیشتر درخشیده است. هدفمان این بوده است که این افراد معرفی شوند و در کنار پیشکسوتان بدرخشند.

*** تله‌فیلم‌ها برخلاف فیلم‌های سینمایی در سازوکار مطبوعات دیده نمی‌شوند

در بخش دیگری از این نشست، حسن اسلامی مهر، دبیر بخش فیلم‌های تلویزیونی، میزان آثار ارسالی به دبیرخانه را در جمع خبرنگاران اعلام کرد و درباره‌ی تله‌فیلم‌هایی که در این چند سال اخیر رشد کرده‌اند، توضیح داد: بخش تله‌فیلم‌ها در این چند سال اخیر رشد و ارتقایی پیدا کرده است و متناسب با آن رشد و اعتلا باید بررسی شود. انگیزه‌ی اولیه ابتدا ایجاد رقابت بود اما نکته‌ای که وجود داشت اهل تله‌فیلم‌ها متذکر می‌شدند که در داوری‌ها باید این مساله یادآوری شود که اینگونه نیست که تله‌فیلم‌ها برخلاف فیلم‌های سینمایی در سازوکار مطبوعات دیده شوند. بر همین اساس کارگردانان علاقمند بودند کار ارائه شود و سپس مورد ارزیابی قرار گیرد که این اتفاق افتاد.

وی خاطرنشان کرد: در جشنواره‌های فجر قبلی، اعلام شده بود که بخشی از تولیدات فیلم سینمایی درسطح تله‌فیلم هستند و یا اینکه تله‌فیلم‌هایی که ارسال شده بودند در سطح فیلم‌ سینمایی قلمداد شده بودند.

او در پایان از 131 اثر ارسال شده دو اثر را از شبکه قرآن، هفت اثر از شبکه تهران، هشت اثر از شبکه چهار، 20 اثر از شبکه سه، 20 اثر از شبکه دو، 19 اثر از شبکه یک و 56 اثر از سیمافیلم را اعلام کرد و گفت: از این میان 34 فیلم انتخاب شدند و مورد داوری قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، احمدرضا معتقد، ضیا‌الدین دری، مسعود رایگان، رویا تیموریان، شهره لرستانی، انتظامی، از جمله داوران بخش فیلم‌های تلویزیونی بودند.

*** ارزیابی آثار کودک و نوجوان در دو بخش عروسکی و ترکیبی

در پایان این نشست، علی بخشی‌زاده، دبیر بخش کودک و نوجوان جشنواره جام جم میزان آثار ارسال شده به دبیرخانه را اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط جشنواره، آثار در دو ساختار ترکیبی و عروسکی ارزیابی می‌شوند.

او گفت: 19 اثر از شبکه یک، 47 اثر از شبکه دو، 11 اثر از شبکه تهران، دو اثر از شبکه قرآن، سه اثر از شبکه آموزش و 24 اثر از شبکه جام جم به دبیرخانه برای داوری انتخاب شدند و در مجموع 100 اثر، 15 اثر انتخاب و جایزه به آن‌ها تعلق خواهد گرفت.

او همچنین گفت: به بهترین اجرا ،بهترین بازیگر، بهترین نویسنده،‌ بهترین عروسک‌گردان، بهترین صداپیشه، بهترین موسیقی، بهترین تیتراژ، بهترین دکور و بهترین کارگردانی جایزه تعلق می‌گیرد.

بر اساس این گزارش داوران بخش کودک و نوجوان، میرکیانی،‌علایی، دکتر حاتمی، دکتر حبیبی، پوران درخشنده، ابراهیم فروزش، محمد میرزمانی، چینی‌فروشان، و وحید نیکخواه‌زاده بودند.

***

به گزارش ایسنا در پایان دومین جشنواره تلویزیونی جام جم اعلام شد که در آیین نکوداشت قرار است از 17 هنرمند تقدیر شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 91110503127
  • خبرنگار : 71442