یک چاروق دوز با بیان مشکلات این صنعت، گفت: صنعت چاروقدوزی رو به افول است.
"علی رضایی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، ابراز کرد: تعداد چاروق دوزان در استان روز به روز کمتر میشود و به دلیل مشکلات نقدینگی موجود و عدم فروش محصولات واحدهای موجود نیز رو به تعطیلی میروند. اولین مشکل به دلیل گران شدن مواداولیه صنعتگران قادر به تهیه مواداولیه نیستند.
وی افزود: وجود برخی محدودیتها بر صادرات کالا تاثیر گذاشته است و با وجود اینکه قبلاً به کشورهای آذربایجان و ژاپن صادرات چاقو وجود داشت ولی هماکنون به دلیل محدودیت و افزایش قیمت ارز، این صادرات متوقف شده است به گونهای که به مدت یک سال هیچ صادراتی به کشورهای دیگر وجود نداشته است.
رضایی خاطرنشان کرد: تا چند سال پیش که ورود توریست داخلی به زنجان زیاد بود فروش داخلی چاروق هم خوب بود ولی همزمان با گران شدن بنزین مسافرت و توریست داخلی در کشور کاهش یافته و فروش داخلی چاروق نیز به شدت کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: قدمت چاروقدوزی در استان زنجان به زمان صفویه برمیگردد که با تاسیس بازار زنجان و بازار چاروق دوزان این صنعت از سلطانیه به شهر زنجان وارد شده است . در گذشته 20 چاروق دوز در استان وجود داشتند که هماکنون از استادکاران این رشته فقط یک نفر باقی مانده است و باید در پی احیاء این رشته بود.
این چاروقدوز تصریح کرد: برای جلوگیری از افول این رشته باید حمایتهای ویژهای بهخصوص در رابطه با آموزش آن شود زیرا هنرآموزان این رشته به دلیل مشکلات مالی وارد بازار کار نمیشوند و فقط حدود 50 درصد هنرآموزان وارد بازار کار در این رشته شدهاند که بیشتر این تعداد نیز خانمهاست هستند.
وی اعلام کرد: از 2 سال پیش چاروق دوزان نیز در جمع مشاغل خانگی بیمه شدند به نظر میرسد با حمایت از چاروقدوزان مانند در نظر گرفتن جای ثابتی برای فروش، وضعیت فروش را بهتر میکند. ولی باید در نظر گرفت که کار کردن در یک چنین مکانی محدودیتی برای ساعات کار وجود نداشته باشد زیرا یک صنعتگر که در حوزه صنایع دستی فعالیت میکند باید حداقل 12 ساعت در روز کار کند.
رضایی افزود: از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان یک بستهبندی شکیل برای صنایع دستی از جمله چاروق در نظر گرفته شد که 6 ماه پیش وعده دادند این بسته در اختیار صنعتگران قرار داده شوند ولی با وجود ساخته شدن، این بستهها در اختیار صنعتگران قرار نگرفت.
وی گفت: برای رونق به این صنعت به سلیقه مشتری توجه زیادی شده است و این چاروقها از 4 نوع به 14 نوع افزایش یافتند و قیمت آنها بین 10 هزار تومان تا 200 هزار تومان متغیر است.
انتهای پیام