آخرین حواشی تئاتر پرحاشیه‌ی نیما دهقان

حرف‌های جنجالی حسین پاکدل در شب پایانی اجرای «ترن»

آخرین اجرای نمایش دفاع مقدسی «ترن» در حالی شامگاه 3 بهمن ماه در قالب یکی از آثار جشنواره تئاتر فجر به صحنه رفت که با حاشیه‌هایی همراه بود؛ حاشیه‌هایی که از ازدحام ورود تماشاگران تا سخنان حسین پاکدل در پایان اجرا را به همراه داشت.

آخرین اجرای نمایش دفاع مقدسی «ترن» در حالی شامگاه 3 بهمن ماه در قالب یکی از آثار جشنواره تئاتر فجر به صحنه رفت که با حاشیه‌هایی همراه بود؛ حاشیه‌هایی که از ازدحام ورود تماشاگران تا سخنان حسین پاکدل در پایان اجرا را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالی که قرار بود این نمایش که در ماه گذشته پس از طی کردن حاشیه‌هایی در مرحله نظارت و درنهایت با حذف بخش‌هایی از آن به روی صحنه رفته بود، آخرین اجرا و دومین اجرای جشنواره‌ای خود را از ساعت 20 آغاز کند، در ابتدا با ازدحام تماشاگران پرشماری که بلیت مهمان در دست داشتند، در مقابل ورودی اصل ساختمان تئاتر شهر و اعتراض‌های گاه گاه آن‌ها همراه شد.

این مساله به تاخیر نیم ساعته در آغاز اجرا انجامید و درنهایت نیما دهقان - کارگردان تئاتر - با حضور بر روی صحنه، گفت: نمی‌خواهم گله کنم که از این کار هیچ حمایتی نشد یا توضیح دهم که چه مشکلاتی داشتیم. شاید مشکلات هم دلایلی داشته ولی به هر حال برای ما که تئاتر کار می‌کنیم دیگر خیلی مهم نیست. اما در همین فراز و نشیب‌ها درحالی که فکر می‌کردم بهترین جایزه زندگی‌ام، گرفتن جایزه کارگردانی در جشنواره فجر است که البته آن را به دست آوردم، اما امشب می‌خواهم اعتراف کنم که اشتباه کردم.

دهقان با اشاره به پروسه سه ماهه تمرین و دو ماهه اجرای نمایشش، توضیح داد: امشب می‌خواهم کاری را انجام دهم که خیلی رایج نیست و اجرای امشب را به گروهی تقدیم کنم که بدون هیچگونه ادعای مالی برای من و به عشق شما پای این کار ایستادند.

از دیگر نکات قابل توجه اجرای «ترن» زمانی بود که یک ساعت از آغاز کار گذشته بود و هنگام بیان یکی از دیالوگ‌ها از زبان امیر جعفری - از بازیگران اثر - تماشاگران حاضر در سالن اصلی تئاتر شهر و بالکن، او را تشویق کردند. این امر در مقاطعی دیگر از زمان باقیمانده، بویژه در پایان برخی اپیزودها یا برخی دیالوگ‌های طنز، تکرار شد.

نمایش ترن که در بخش‌هایی از آن، بیت‌هایی از شعرهای محمدکاظم کاظمی – شاعر افغانستانی مقیم ایران – از زبان شخصیت کارگر افغانستانی ادا می‌شد، به جای ذکر نام صاحب اثر در اعلان‌ها و بروشور کار، ذکر نام او را در دل متن نمایشنامه داشت که به‌نوعی تبلیغ مجموعه شعر او نیز شد، این درحالی است که ذکر نشدن نام مترجم نمایشنامه «ویتسک» در روزهای اخیر حاشیه‌هایی به همراه داشت.

در پایان اجرای «ترن» پس از حضور تک تک بازیگران بر روی صحنه، حسین پاکدل - از بازیگران اصلی کار -، در سخنانی پس از معرفی و دعوت از عوامل پشت صحنه، بر حرمت اجرای این نمایش بدون دریافت قرانی پول دولتی تاکید کرد.

او که در مجموعه‌ای سخن می‌گفت که زمانی مدیریت آن‌را برعهده داشت، همچنین با اشاره به حضور حمیدرضا آذرنگ - نویسنده اثر - برای نخستین‌بار در اجرای این شب، به حذف اپیزودی از کار اشاره کرد و گفت: شریف‌ترین صحنه این نمایش با کج سلیقگی و ندانم کاری حذف و درنتیجه زحمات چند ماهه سه نفر از بازیگران دیده نشد.

پاکدل با بیان آن که اپیزود مربوط به شهرام حقیقت‌دوست و ساناز بیان از «ترن» حذف شد، از ساناز بیان که در جمع تماشاگران حضور یافته بود، برای حضور بر روی سن دعوت کرد تا تماشاگران او را تشویق کنند.

این کارگردان در پایان در سخنانی با کنایه به مدیران، تاسف خود را از هراس از آن چه که شخصا فهمیده نمی‌شود، ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، از دیگر حاشیه‌های این اجرا، همهمه‌های گاه و بی‌گاه تماشاگران در شرایط ضعف صدای سالن بود.

احمد مسجد جامعی، صادق آهنگران، محسن شریف زاده، نادر برهانی مرند، کوروش نریمانی، حمیدرضا نعیمی، رضا صابری، هانیه توسلی، صابر ابر، طناز طباطبایی، ستاره پسیانی، مهری آل آقا و... از میهمانان آخرین شب اجرای نمایش «ترن» بودند.

نمایش «ترن» به کارگردانی نیما دهقان که اجرای آن از 29 آذرماه آغاز شده بود، شب گذشته و پس از پشت سر گذاشتن 26 اجرا به پایان رسید.

ازدحام تماشاگران ترن

ازدحام تماشاگران ترن

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91110402587
  • خبرنگار : 71039

برچسب‌ها