در گفت‌وگو با ایسنا

فلاحت‌پیشه: سیاست ترکیه در قبال عراق، اشتباه است

یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه رفتار ترکیه در عراق مداخله‌گرایانه است، گفت: نوع سیاست دخالت بازیگران منطقه و فرامنطقه‌ای باعث شده است که عراقی‌ها بیش از پیش به نقش مثبت ایران در کشور خود پی ببرند.

یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه رفتار ترکیه در عراق مداخله‌گرایانه است، گفت: نوع سیاست دخالت بازیگران منطقه و فرامنطقه‌ای باعث شده است که عراقی‌ها بیش از پیش به نقش مثبت ایران در کشور خود پی ببرند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اعتراض دولت عراق نسبت به رفتارهای مداخله‌گرایانه ترکیه در این کشور گفت: در حال حاضر مثلثی از کشورهای قطر، ترکیه و عربستان سعودی در مورد مسائل مختلف منطقه جریانی را دنبال می‌کند. ترک‌ها از سنی‌ها، عربستانی‌ها، از سلفی‌گری حمایت می‌کنند و قطر بخش مالی و سیاسی این امور را برعهده دارد.

وی ادامه داد: سرجمع این تصمیمات در جهت به انحراف کشاندن تحولات خاورمیانه از بیداری اسلامی و مسیر واقعی‌اش است. همانگونه که در بحرین، انحرافاتی ایجاد کردند و در سوریه تلاش کردند این کشور را به محلی برای فعالیت شبه‌نظامیان تبدیل کنند.

این استاد دانشگاه افزود: در قبال عراق نیز ترکیه کشوری است که به دنبال ایجاد سیاست فشار علیه دولت مالکی است و تلاش می‌کند سیاست این کشور را به سمت ترکیه سوق دهد و رابطه ایران و عراق را تعدیل کند و در موضوع سوریه تلاش می‌کند که عراق بیشتر با جریان‌های ضدبشری همراه شود و از سوی دیگر به عنوان نماینده سیاست لائیسم در منطقه به دنبال گسترش این سیاست است.

وی با تاکید بر اینکه مبادلات تجاری میان ترکیه و عراق بالغ بر 13 میلیارد دلار است، افزود: ترکیه با پناه دادن به طارق الهاشمی که در اقدامات تروریستی دست داشته است، درواقع اقدامی علیه دولت این کشور انجام داده و در قبال کمک به سیاست‌های مذهبی تلاش می‌کند که تغییر قانون اساسی به نفع

اقلیت سنی عرب انجام شود و با حمایت از لابی ترکمن‌ها در عراق می‌خواهد استفاده لازم را انجام دهد.

فلاحت‌پیشه خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات ترکیه باعث شده است که این کشور نقش یک مداخله‌گر را در عراق بازی کند که حتی مردم این کشور نیز با سیاست‌های دولت مخالف هستند. به طور طبیعی دولت عراق نیز در برابر این اقدامات مداخله‌گرایانه ترکیه به سمت تعدیل قراردادهای خود با این کشور رفته و برخی از کشورهای اروپای شرقی را جایگزین ترکیه کرده است.

وی با اشاره به اینکه عراقی‌ها نسبت به مداخله خارجی بسیار حساس بودند، اضافه کرد: سیاست ترکیه در قبال عراق، سیاست اشتباهی است. در واقع این نوع سیاست دخالت بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در عراق باعث شده است که عراقی‌ها بیش از پیش نسبت به نقش مثبت ایران در کشور خود پی ببرند و قدردان ایران باشند، زیرا ایران تلاش می‌کند که زیرساخت‌های مرزی به شکلی باشد که در جهت توسعه روابط دو کشور شکل گیرد.

این استاد دانشگاه در پایان اظهاراتش خاطرنشان کرد: عراقی‌ها این واقعیت را درک کرده‌اند که ترکیه حاضر است به قیمت نهادینه‌سازی بی‌ثباتی در عراق سیاست‌های خود را در قبال این کشور در پیش گیرد و این مساله باعث بی‌اعتمادی عراقی‌ها به ترکیه شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91110402533
  • خبرنگار : 71089