در گفت‌وگو با ایسنا

یک کارشناس مسائل خاورمیانه: تنش های اخیر عراق، محور تشیع را هدف گرفته است

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تنش‌های اخیر عراق، گام‌هایی از پیش طراحی شده برای هدف قرار دادن محور تشیع است.

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تنش‌های اخیر عراق، گام‌هایی از پیش طراحی شده برای هدف قرار دادن محور تشیع است.

عبدالعظیم غبیشی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تنش‌های اخیر در عراق عنوان کرد: کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در راس آن‌ها عربستان سعودی و هم‌چنین همسایه شمالی عراق یعنی ترکیه با قدرت گرفتن شیعیان در این کشور طرح خود را علیه عراق کلید زدند.

او افزود: تحولات اخیر استان الانبار، حمله به دولت نوری مالکی و تلاش برای برکناری او بیش از این که به مسائل داخلی عراق و عملکرد سیاسی دولت این کشور مربوط باشد، به حملات فجیع تروریستی بازمی‌گردد که در سال‌ها گذشته زخم‌های عمیقی بر پیکر عراق به جا گذاشته است.

غبیشی جنس تحولات اخیر عراق را از جنس حملات تروریستی دانست است وگفت: همه می‌دانند که اگر قرار باشد در این کشور اعتراضی مسالمت‌آمیز برگزار شود، این علما هستند که در صف اول آن خواهند ایستاد و به طور کلی در عراق هر تجمعی که در صف اول آن علما نباشند، آن تجمع بوی فتنه داده و با شک و ابهام همراه خواهد بود.

وی با بیان این که برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن عراق اشتراک منافع دارند، خاطرنشان کرد: از یک سو عربستان سعودی به‌دلیل کینه‌ای که نسبت به تشیع و عراق قدرتمند دارد و از سوی دیگر ترکیه هم با هدف تحت سلطه نگه‌داشتن عراق با رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن امنیت و ثبات این کشور اشتراک منافع پیدا کرده‌اند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: تاکنون هر بلوک‌بندی بین‌المللی و منطقه‌یی با خواست آمریکا و یا موافقت دستگاه سیاست‌گذاری این کشور اجازه شکل‌گیری پیدا می‌کرد البته قبل از آن باید تضمین می‌داند که این اتحاد، بلوک یا تشکل علیه منافع ایالات متحده نخواهد بود، اما کشورهای شیعی به رهبری جمهوری اسلامی ایران، محور مقاومت را تشکیل دادند که در این محور، جمهوری اسلامی ایران، عراق، سوریه و گروه‌های مقاومت لبنانی و فلسطینی قرار دارند، و مهم‌ترین دستاورهای آن شکست‌های پی در پی است که در این مدت بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرده‌اند.

غبیشی با تاکید بر این که این محور نه تنها به خواسته و میل دستگاه سیاستگذاری جهان در واشگتن تشکیل نشد، بلکه به طور مستقیم منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و قلب آن‌ها را هدف گرفت، گفت: طبیعی است که در این شرایط جبهه مخالف تمام تلاش خود را به‌کار گیرد تا محور مقاومت را متلاشی کند و آن چه اکنون در عراق رخ می‌دهد، رویداد تازه‌ای نبوده و اتحاد رژیم صهیونیستی، عربستان و ترکیه برای هریک از اجزای محور مقاومت طرح ویژه خود را دارند.

وی ادامه داد: برای مثال آن‌ها قصد دارند گروه‌های فلسطینی را با دلارهای نفتی عربستان و قطر به سمت سازش و دست کشیدن از مقاومت هدایت کرده و جریان وهابی المستقبل و حریری‌ها را نیز علیه حزب الله لبنان تحریک کنند؛ هم‌چنین تلاش می‌کنند ابزار تروریسم را با بی‌رحمی تمام علیه سوریه و مردم آن به‌کار می‌گیرند و عراق را هم درگیر اختلافات قومی و قبیله‌یی کرده و مجموعه‌ای از این ابزارها را علیه جمهوری اسلامی ایران نیز استفاده کنند.

غبیشی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان این که نباید بدون تحقیق، همه چیز را به تئوری توطئه ربط دهیم عنوان کرد: من برای گفته‌های خود به گزارش‌های مراکز استراتژیک اسراییل که در ماه‌های اخیر و به طور ویژه پس از شروع بحران سوریه ارائه شده استناد می‌کنم.

او افزود: نمونه اخیر این گزارش‌ها، گزارش مرکز مطالعات سیاسی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بود که اویل هفته گذشته در جمع نمایندگان دیپلماتیک این رژیم، ارائه و در آن از تضعیف محور مقاومت توسط بحران سوریه ابراز خرسندی شدیدی شده بود همان طور که مرکز مطالعات امنیتی عراق در گزارش محرمانه‌ای اخیرا متن طرحی را به‌دست آورده بود که در آن استراتژیست‌های صهیونیست به صراحت می‌گویند که باید همزمان با سوریه، به تدریج طرح بی‌ثبات‌ کردن عراق را به‌کار انداخت تا امکان تجزیه این کشور فراهم شود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطرنشان کرد: آن چه جمهوری اسلامی ایران را از تمام حملات سربلند بیرون آورد، نیروی اعتقاد یا قدرت نرم این کشور بود. به همین دلیل هم هست که در مورد عراق، حمله‌کنندگان به این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین راه ضربه زدن به آن، تجزیه اعتقادی عراق از درون و تحریک اهل سنت و قومیت کرد، علیه دولت شیعی این کشور است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91102917066
  • خبرنگار : 71405