یک نماینده اصولگرای مجلس گفت: احساس ما این است که توافق سه نفره توده مردم متدین را تا حدی خوشحال کرده و عقلا و دلسوزان انقلاب نیز آرامشی پیدا میکنند ما امیدواریم بتوانیم الگوی جدیدی از تعامل در عرصه سیاست به جامعه عرضه کنیم ضمانت اجرا نیز همان تعهد شرعی و اخلاقی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامعلی حدادعادل طی سخنانی در سومین گردهمایی بزرگ حقوقدانان بسیجی سراسر کشور با تاکید بر اهمیت حقوق و جایگاه حقوقدان اظهار کرد: هر سیاستمداری در هر جایی کار میکند باید دائما جنبه حقوقی کار خود را در نظر داشته باشد.
وی ادامه داد: کاری که مجلس میکند در درجه اول کاری حقوقی است. احکامی که قضات و دادگاهها صادر میکنند بر مبنای قانون است. مگر میشود که مجلس از نظر حقوقدان قوی نباشد و پس از آن مصوبات مجلس مستند دادگاهها شود.
وی با اشاره به اینکه «حقوق در عرصههای مختلف مورد استفاده و حائز اهمیت است» یادآور شد: یکی از نیازها در این رابطه چالشهایی است که دشمنان در موضوع حقوق بشر ایجاد کردند، اینجا عرصهای است که حقوقدان مسلمان، مسلط و متفکر باید وارد شود و از نظام دفاع کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «احساس میکنم در مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص حقوقدان کم داریم» گفت: ما در نظام،،حقوقدانان متخصص و حرفهای کم داریم و باید به این کمبود و فقدان توجه کرد. در اکثر کشورها دانشآموختگان علوم سیاسی اغلب دیپلمات میشوند و حقوقدانان رهبر کشورها میشوند.
به گزارش ایسنا، حدادعادل در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در خصوص وحدت در انتخابات گفت: وحدت امری عقلایی، دینی و شرعی است. هر جا که از وحدت فاصله گرفتیم چوبش را خوردیم، امام و رهبری نیز همواره به این موضوع در همه زمینهها تاکید کردهاند.
وی در خصوص ائتلاف 1+2 با بیان اینکه «انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس متفاوت است» گفت: انتخابات ریاست جمهوری شخص محور است، ما با تجربهای که داشتیم گفتیم چرا جریانات تصمیمگیری کنند ما خودمان شاید راحتتر بتوانیم قضیه را حل کنیم. از دو سه ماه پیش وقتی در نظرسنجیها معلوم شد که نزدیک به 60 درصد آرا برای این سه نفر است گفتیم یکبار هم برای خدا بیایم دور هم بنشنیم و با هم وحدت کنیم. فعلا دو سه ماهی است که حول این محور با هم گفتوگو میکنیم. امیدواریم این تجربه ناموفق نباشد و یک ساز و کاری پیدا کنیم تا بتوان از این ائتلاف به وحدت رسید.
این نماینده مجلس ادامه داد: قبول داریم که رقبای اصولگرایان مایل به تکثر اصولگرایان هستند. وقتی قرار باشد که در میان اصولگرایان به 10 نفر رای داده شود، احتمال شکست اصولگرایی بالا میرود، ما اگر نمیخواهیم تجربههای تلخ تکرار شود، اینجا میدان امتحان است.
وی افزود: اکنون یک موضوعی که وجود دارد و جبهه پایداری بر سر آن اصرار دارد این است که این جبهه به دنبال اصلح است. اما اگر فردی اصلح بود ولی رای نیاورد چه کار میتوان کرد و خدای ناکرده باعث شود هیچ اصولگرایی در هیچ سطحی از اصولگرایی با هیچ درجهایی موفق نشود. در سیاست، تصمیمگیری میان خوب و بد نیست. گاهی ممکن است این اشکال داشته باشد و آن یکی نیز اشکال داشته باشد، ولی اشکال یکی کمتر از دیگری باشد.
حدادعادل خاطرنشان کرد: همانطور که قبلا گفته شد درب ائتلاف بسته نیست، اگر فرد دیگری در نظرسنجی اصولگرایان ممکن است رای قابل توجه داشته باشد، چه اشکالی دارد. نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ارث پدر کسی نیست. این اضلاع 1+2 را نیز ما درست نکردیم، رسانهها درست کردند.
به گزارش ایسنا، حدادعادل در پاسخ به این سوال که در خصوص جلسه دیروز مجلس و رییسجمهوری توضیح دهید با لبخند گفت: بخیر گذشت. بیشتر از این از من نخواهید.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی در مورد ایجاد رابطه با کشورهای 1+5 گفت: ما با هیچ کسی دعوا نداریم، گناه ما این است که شاه را از مملکت بیرون کردیم و کشورمان را میخواهیم خودمان اداره کنیم سر هر میزی که بنشنیم حرف آنها این است که شما چه کسی بودید که انقلاب کردید و باعث شدید که ما در کشور شما تصمیمگیرنده نباشیم. البته ما مذاکره میکنیم برای اینکه حداکثر منافع ملی محقق شود.
حدادعادل در پاسخ به این سوال که با توجه به بیانات رهبری مبنی بر اینکه توانمندی یکی از شرایط ضروری کاندیداهای انتخابات است آیا این توانمندی را در خود احساس میکنید؟ گفت: بارها گفتهام که نه آمدنم قطعی است و نه نیامدنم. در مجموع باید کسی انتخاب شود که خیر و صلاح مملکت تامین شود مشکل من بیشتر این است که مراقب باشم و نلغزم.
حدادعادل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اصلاح قانون انتخابات قبل از دوره یازدهم عملیاتی میشود؟ گفت: قانون انتخابات خیلی تغییر کرد قانونی که اخیرا در مجلس مطرح شد خیلی تغییر نگرانکنندهای ایجاد نکرده است، پیشنویس اولیه آن بحثانگیز بود ولی بعدا که چند ماده حذف و اصلاح شد.
انتهای پیام