جمعی از مسوولان و مدیران خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز دوشنبه با حضور در بیوت تعدادی از علما و مراجع قم با ایشان دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دیدار که به منظور کسب مشاوره و ارشاد از این علما و مراجع بود، با آیات عظام محمدعلی علویگرگانی، عبدالله جوادیآملی و آیتالله محیالدین حائری شیرازی انجام شد.
در پایان نیز اهالی ایسنا با حضور در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و زیارت حرم ایشان نماز مغرب و عشاء را به امامت آیتالله شبیریزنجانی مرجع تقلید اقامه کردند.
آیتالله علوی گرگانی
این مرجع تقلید با تشکر از اهالی رسانه به خصوص ایسنا، خاطرنشان کرد: هر سمت و کاری، مسوولیت مخصوص و متفاوت دارد و کار خبرگزاری از خطیرترین کارهاست؛ چه در اثبات و نفی و چه در نتیجه خوب و بد گرفتن.
وی با اشاره به حضور مسوولان ایسنا در این نشست و همچنین کلیه کسانی که در رشته خبری مشغول به کار هستند، خواهان دقت بیشتر در ارائه اخبار بدون تصرف و بیان عین واقعه شد و اظهار کرد: اگر این رسالت را به احسن وجه پیش ببرید، به وظیفه خود عمل کردهاید و رسالت خود را انجام دادهاید.
آیتالله حائریشیرازی
این استاد حوزه گفت: اینکه به دنبال اخلاق خبرنگاری باشیم یعنی اینکه به دنبال اخلاق «کابینی» و کاربردی هستیم تا بر این اساس دین و خود را از بین نبرده و بازنده نباشیم.
وی با اشاره به قیام امام حسین(ع) و قعود امام حسن(ع)، دوران 8 سال دفاع مقدس و پس از آن، واکنش مردم نسبت به پذیرش قطعنامه و تبعیت از امام را یادآور شد و گفت: مردم ما امتحان خوبی در این دوران پس دادند.
حائریشیرازی گفت: خبرنگاران باید بصیرت داشته باشند و نباید آلت دست اجانب شوند.
وی ادامه داد: امروز برخی در مورد انتخابات آزاد صحبت میکنند و با طرح این عنوان اینگونه به ذهن متبادر میشود که گویی تاکنون انتخابات ما اینگونه نبوده است و انتخابات برگزار شده در کل این 30 سال را زیر سوال میبرند و شما خبرنگاران باید بدانید در این زمان وظیفهتان چیست.
این استاد حوزه اظهار کرد: در حال حاضر شما میتوانید اخبار مختلفی را به جامعه انعکاس دهید و میدانید که مردم نیز خریدار اخبار شما هستند و اگر در این عرصه بصیرت نداشته باشید نمره شما صفر خواهد بود.
این استاد حوزه در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه «تا زمانی که افراد از ولایت دفاع میکنند در مقام مژه در پلک هستند، ولی به مجرد خروج از جایگاه خود از پلک میافتند و به کناری گذاشته خواهند شد» به جایگاه میرحسین موسوی در زمان نخستوزیری و پس از انتخابات سال 88 اشاره کرد و گفت: هر کس از ولایت جدا شد از دل مردم نیز جدا شد.
آیتالله جوادیآملی
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: اگر یک انسان هم خودش راستگو بود و هم اینکه خبر درستی داشت مجاز است، آن خبر را بگوید اما باید دانست که دروغ گفتن حرام است و راست گفتن واجب نیست.
وی افزود: ما پیش خداوند مکلف هستیم که دروغ نگوییم، اما نباید اینطور باشد که هر خبری را بگوییم.
جوادیآملی دانستن معنای صدق خبری، صادق بودن یک گزارشگر، حرام بودن گزارش دروغ و واجب نبودن هر گزارش راست را جز در موارد ایجاب مصلحت نکاتی حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: در صورت رعایت این موارد است که جامعه ما همیشه آرام است و ملتهب نخواهد بود و این تکذیبهایی که به طور روزانه رواج دارد ایجاد نمیشود.
مشروح این دیدارها متعاقبا ارسال میشود.
انتهای پیام