رییس سازمان حفظ نباتات به ایسنا خبرداد:

خبری از مگس مدیترانه‌ای در باغ‌های مرکبات نیست

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: آفت مگس مدیترانه‌ای در سال گذشته با مبارزه بیولوژیک از بین رفته و امسال خبری از این آفت در باغ‌های مرکبات کشور نبوده است.

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: آفت مگس مدیترانه‌ای در سال گذشته با مبارزه بیولوژیک از بین رفته و امسال خبری از این آفت در باغ‌های مرکبات کشور نبوده است.

رضا فتوحی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به ورود آفت مگس مدیترانه‌ای در سال‌های 52 و 53 به کشور اظهار کرد: امسال با مدیریت، کنترل و پیش‌آگاهی، هیچ خسارتی ناشی از وجود این آفت در باغ‌های مرکبات گزارش نشده است.

بررسی محصولات تراریخته وارداتی وظیفه وزارت بهداشت است

وی با بیان اینکه بررسی و تحلیل خطر قرنطینه‌ای محصولات تراریخته وارداتی وظیفه سازمان حفظ نباتات نیست، عنوان کرد: نهادهایی همچون سازمان حفظ نباتات، سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد وظیفه کنترل و تحلیل خطر آزمایشگاهی محصولات کشاورزی را بر عهده دارند اما بررسی خطرات و بیماری‌هایی که به دلیل مصرف محصولات کشاورزی مانند محصولات تراریخته متوجه انسان می‌شود، در حیطه اختیارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

مختار مهدی‌زاده - نائب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی - علی‌رغم تأیید مشاهده نشدن آفت مگس مدیترانه‌ای در با‌غ‌های نارنگی به ایسنا گفت: نارنگی‌های تولید شده در استان‌های شمالی به دلیل نداشتن واریته‌های مناسب، کیفیت چندان مطلوبی برای صادرات ندارند.

کاهش رقابت‌پذیری نارنگی در بازار‌های جهانی

وی افزود: رقابت‌پذیری نارنگی در بازار‌های جهانی کاهش یافته به دلیل آنکه نهال‌ها و انواع آن از سال‌ها پیش تاکنون تغییری نکرده اما مرکبات و نارنگی تخم‌دار با پوست‌های زخیم دیگر مرسوم نبوده و مشتری ندارد.

به گفته نایب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در سالی که مرکبات بسیاری در داخل با کیفیت مناسب به تولید رسید، مرکبات مصری، ترکیه‌ای و آفریقایی به کشور وارد شده و باعث شد بازارهای صادراتی برای این محصولات از بین برود.

مهدی‌زاده یکی دیگر از مشکلات مرکبات ایرانی برای عرضه در بازارهای جهانی را کاهش رقابت‌پذیری آن‌ دانست و عنوان کرد: هنگامی که پرتقال با کیفیت، یونیفرم شده و یک اندازه در دوبی کیلویی هزار تومان به فروش می‌رسد چگونه مرکبات ایرانی که هزینه بسته‌بندی و حمل و نقل آن بیش‌تر از قیمت تمام شده آن است و برای عرضه در کشوری مانند امارات کیلویی حدود هزار تومان به قیمت آن افزوده می‌شود، توانایی رقابت با دیگر نمونه‌های خارجی را دارد.

وی همچنین صادرات مرکبات ایرانی را شامل محصولاتی مانند نارنگی، لیمو شیرین و گریپ فروت دانست و اظهار کرد: مرکبات ایرانی غالبا از شمال کشور به آسیای میانه ترکمنستان و کشورهای CIS صادر می‌شود که از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ دی ۱۳۹۱ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91102615049
  • خبرنگار : 71214