دکتر میرعابدین کابلی گفت: وقتی در کمتر از دو سال، سازمان میراث فرهنگی ریاست سه نفر را به خود دیده است، دربارهی خوب بودن وضعیت محوطهای مانند شوش چه انتظاری میتوان داشت؟
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کابلی یکی از باستانشناسانی است که در محوطهی تاریخی شوش کاوش کرده و قرار بود، پاییز یا زمستان امسال هم برنامهی باستانشناسی دیگری در شوش داشته باشد که هنوز خبری از آغاز آن نیست.
این روزها که خبرهایی دربارهی وضعیت ناخوشایند این محوطهی تاریخی و از سوی دیگر، تهیهی پروندهی ثبت جهانی آن به گوش میرسد، بهنظر میرسد کابلی هم از شرایط موجود گلایه دارد.
این باستانشناس پیشکسوت به خبرنگار ایسنا گفت: فقط شوش نیست که چنین وضعیتی دارد؛ اصلا کجا را در ایران میتوان پیدا کرد که وضعیتش خوب باشد؟ وقتی پشت سر هم و با فاصلهای کم، رییس سازمان میراث فرهنگی تغییر میکند، چه انتظاری میتوان داشت؟ همین حالا هم معلوم نیست آقای ملکزاده تا کی رییس سازمان باقی میماند.
او ادامه داد: در کنار شرایطی که در شوش شاهد آن هستیم، میشنویم که قرار است شوش ثبت جهانی شود و پروندهی آن در حال تهیه شدن است؛ اما گویی موضوع ثبت جهانی و تهیهی پرونده برای آن، به یک دکان تبدیل شده است. من در گذشته، پروندهای را برای این محوطه تهیه کردم و به آقای گلشن که در آن زمان مسئولیت داشت، دادم. شهریار عدل هم که در تهیهی پروندههای ثبت جهانی نقش داشت، آن را تأیید کرد؛ اما پس از آن باز هم دیدیم که افراد دیگری به تهیهی پروندهی ثبت جهانی برای شوش مشغول شدند.
کابلی با بیان اینکه قرار بود ابتدای دیماه برای کاوش باستانشناسی به شوش بروم، ولی تا به امروز خبری از کاوش نشده است، افزود: یک نکتهی مهم این است که پژوهشکدهی باستانشناسی رییس ندارد و رییس آن پس از برگزاری کنگرهی باستانشناسی تغییر کرد. با وجود چنین اوضاعی، معلوم نیست چه شرایطی در شوش و همچنین برای کاوش در آن وجود خواهد داشت.
انتهای پیام