اگر مسوولان برای واردات میوه دلایل قانعکننده دارند، مطرح کنند اما اکنون این واردات به بهانه ایجاد تعادل در بازار صورت میگیرد که با توجه به اشباع بودن انبارها از میوه ایرانی، واردات لطمهی جدی به تولید میزند لذا مجلس به عنوان حامی منافع مردم و تولیدکننده باید به این موضوع رسیدگی کند.
مجتبی شادلو - رییس اتحادیه باغداران - گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: واردات میوه در شرایطی صورت میگیرد که امسال با فراوانی تولید مواجه بودهایم و با وجود افزایش هزینههای تولید، تقریبا قیمتها ثابت مانده است.
وی افزود: اگر مسوولان برای واردات این محصولات دلایل قانعکنندهای دارند، مطرح کنند اما در حال حاضر این واردات که بعضا به بهانه ایجاد تعادل در قیمت میوه صورت میگیرد.
رییس اتحادیه باغداران با بیان اینکه هیچ نیازی به واردات میوه و مرکبات نیست گفت: تولید محصولات کشاورزی و میوه به گونهای بوده که علیرغم تامین نیاز داخلی، باید برای ایجاد تعادل در بازار به دنبال بسترسازی صادراتی باشیم اما خبرهای واردات به گوش تولیدکنندگان میرسد.
شادلو با تاکید بر اینکه مسوولان باید واکنشها و اقداماتی برای ممنوعیت واردات میوه و مرکبات داشته باشند گفت: در حال حاضر پرتقال و نارنگی از کشورهایی مانند پاکستان در بازار وجود دارد که بدترین تهدید برای مرکبات ایرانی است.
به گفته عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی واردات بیش از حد موز نیز میتواند چالشهایی برای دیگر محصولات کشاورزی تولید داخل ایجاد کند.
وی با تأکید براینکه مسوولان و نهادهای متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی باید وضعیت میوه را در کشور ساماندهی کنند، از مجلس شورای اسلامی به عنوان حامی منافع مردم خواستار شد: این مساله را به طور جدی پیگیری کرده و از منافع تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند.
با وجود اعلام وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر عدم صدور مجوز واردات میوه، طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه امسال بیش از 361 هزار تن انواع میوه به ارزش تقریبی 265 میلیون دلار شامل پرتقال، گلابی، نارنگی، سیب و کیوی که تولید مناسبی نسبت به سال گذشته داشته وارد شده است.
همچنین میوههای فانتزی مانند انبه، نارگیل، آناناس و... وارد شده است که به اعتقاد برخی از دستاندرکاران میوههای خارجی با ثبت و سفارشهایی که تا حدود یکسال اعتبار دارند، به کشور وارد شده است.
انتهای پیام