کاهش مرگ ناگهانی نوزادان با لباس هوشمند مجهز به مدارهای کششی

محققان موسسه فراونهوفر آلمان،‌ لباس هوشمندی مجهز به صفحات مداری کششی طراحی کرده اند که می تواند خطر بروز مرگ ناگهانی نوزادان را کاهش دهد.

محققان موسسه فراونهوفر آلمان،‌ لباس هوشمندی مجهز به صفحات مداری کششی طراحی کرده اند که می تواند خطر بروز مرگ ناگهانی نوزادان را کاهش دهد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکنون علت دقیقی برای بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شناسایی نشده است و محققان برای به حداقل رساندن این خطر، دستگاه های مختلفی طراحی کرده اند که ضربان قلب و وضعیت تنفس نوزاد را بصورت مستمر مورد بررسی قرار می دهند.

تیم تحقیقاتی موسسه فراونهوفر آلمان، لباس هوشمندی برای نوزادان طراحی کرده اند که با استفاده از صفحات مداری کششی، وضعیت تنفس نوزاد را کنترل می کند.

این صفحه مداری از پلی یورتان و با استفاده از فناوری های متداول تولید شده است و می تواند باعث کاهش چشمگیر قیمت لباس هوشمند در صورت عرضه تجاری شود.

پلی یورتان حالت کششی و ارتجاعی دارد و صفحات مداری درون لباس در قسمت های سینه، شکم و پشت، وضعیت تنفس نوزاد را مورد بررسی قرار می دهد؛ با توقف تنفس و ثابت ماندن وضعیت قفسه سینه نوزاد، حسگرها بلافاصله هشداری به والدین اعلام می‌کنند.

هنوز گزارشی در خصوص آزمایش این لباس بر روی نوزادان منتشر نشده است.

محققان آلمانی قصد دارند از صفحات مداری کششی در کاربردهای دیگری مانند باندهای فشار و چسب های هوشمند استفاده کنند.

چسب هوشمند با استفاده از صفحات مداری پلی یورتان با مجهز شدن به آشکارساز نور و لامپ آبی LED روی پوست قرار می گیرند؛ نور فلورسنت آلی بداخل بدن تزریق می شود که توسط آشکارساز نور قابل شناسایی است و می‌تواند نیاز به انجام آزمایش خون را مرتفع کند.

آزمایشات بالینی اولیه این چسب طی چند ماه آینده آغاز می شود، اما عرضه این محصول تا پنج سال آینده محقق نخواهد شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91102012013
  • خبرنگار : 71452