نارضایتی مردم ترکیه از استقرار موشک‌های پاتریوت در کشورشان

سربازان آمریکایی در حالی برای کار با سیستم‌های ضد موشکی پاتریوت وارد ترکیه شده‌اند که مردم این کشور از ورود این نظامیان ناراضی هستند.

سربازان آمریکایی در حالی برای کار با سیستم‌های ضد موشکی پاتریوت وارد ترکیه شده‌اند که مردم این کشور از ورود این نظامیان ناراضی هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه واشنگتن پست، در حالی که سربازان آمریکایی وارد ترکیه شده و برای کار با سامانه‌های ضد موشکی پاتریوت آماده می‌شوند، برخی از مردم ترکیه که قرار است از چتر حمایتی این سیستم دفاع موشکی برخوردار شوند اظهار می‌دارد که این لایه دفاعی اضافی، لازم نیست و حضور نیروهای خارجی ممکن است باعث وارد شدن ترکیه به جنگ با کشور همسایه شود.

علی ییلماز، 49 ساله، تبعه ترکیه‌ای که در یک فروشگاه تلفن همراه کار می‌کند اظهار می‌دارد: ما به این سپر بین خود و همسایگانمان احتیاجی نداریم؛ این کار اشتباه است و تنها مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد.

مردم ترکیه انتظار دارند این سپر دفاع موشکی از آنها در مقابل گلوله‌ها و موشک‌هایی که گاها از مرز منحرف شده و یا به شکل مستقیم به سوی ترکیه شلیک می‌شوند مراقبت کند اما آنها این سئوال را نیز مطرح می‌کنند که چرا این سطح از حمایت شامل افرادی که در داخل سوریه زندگی می‌کنند نمی‌شود.

تاکنون 400 سرباز آمریکایی از ایالت اوکلاهما وارد پایگاه، نظامی انجرلیک در جنوب ترکیه شده‌اند. نخستین دور از سربازان و محموله‌های نظامی آمریکا روز جمعه وارد ترکیه شده‌اند و تعداد بیشتری نیز قرار است در روزهای آینده به این کشور وارد شوند.

برای ترک‌هایی که در نزدیکی مرز ترکیه و سوریه زندگی می‌کنند صدای نزدیک شدن جنگ بخشی از زندگی آنها شده است. ساکنان روستای 3000 نفری "حکیپاسا" در مرز ترکیه و سوریه هر روز صدای جنگنده‌ها و آتش توپخانه‌ها را در آن سوی مرزهای کشورشان و در خاک سوریه می‌شوند.

در شهر انتاکیه که دورتر از مرز است، انتقادات گسترده‌ای علیه استقرار موشک‌های پاتریوت در ترکیه مطرح می‌شود. این شهر تاکنون شاهد چندین تجمع در حمایت از دولت سوریه بوده است. بسیاری از ساکنان این شهر گفته‌اند که خواهان صلح و ثبات در سوریه هستند نه انقلاب. برخی از آنها اظهار نگرانی می‌کنند که استقرار سربازان خارجی در مرز با سوریه قدمی به سوی یک جنگ گسترده‌تر است، آنها می‌پرسند چرا ارتش ترکیه نیاز به کمک دارد؟

جمیک یوچه، 60 ساله از ساکنان انتاکیه می‌گوید: آنها مدعی هستند این سیستم دفاع موشکی برای مقاصد دفاعی است اما من نیازی به آن نمی‌بینم. من تصور نمی‌کنم اتفاقی بیافتد یا موشکی از سوریه به ترکیه بیاید. هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ دی ۱۳۹۱ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91101911747
  • خبرنگار : 71415