آموزش هنر در مدارس جدی گرفته نمی‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شیراز گفت: آموزش هنر در مدارس ما اصلا جدی گرفته نمی‌شود و بخش عمده‌ای از جامعه با برخی مسایل هنری به کلی بیگانه هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شیراز گفت: آموزش هنر در مدارس ما اصلا جدی گرفته نمی‌شود و بخش عمده‌ای از جامعه با برخی مسایل هنری به کلی بیگانه هستند.

علی اکبر جهانگرد در حاشیه نشست تخصصی "جایگاه آموزش آکادمیک طراحی و نقاشی در هنر امروز " در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه فارس، با اشاره به چالش‌های ارتباط هنر نقاشی با جامعه و عموم مخاطبان، اظهار کرد: آموزش هنر در مدارس ما جدی گرفته نمی‌شود. این در حالیست که در شرایط موجود دانش آموزان باید مباحث هنری را در فرایند تئوری و عملی به خوبی فرا گیرند، چراکه این هنرآموزان و دانش آموزان در آینده با هنرمندی مقایسه می‌شوند که به طور جدی به مطالعه و ممارست روی آورده و سالها آموزش تکنیکی دیده است.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های دولتی وظایف خود را در جهت ارتقای آگاهی عمومی و افزایش سطح درک مردم از آثار هنری به خوبی انجام نمی‌دهند.

مدرس دانشکده هنر دانشگاه آزاد شیراز گفت: معمولا مربیان و معلمان هنر در مدارس، تخصصی در رشته‌های خطاطی و نقاشی ندارند و کلاس‌های هنر ساده انگارانه برگزار می شود.

جهانگرد بیان کرد: در جامعه ما هنر به عنوان تفنن و سرگرمی دیده می شود و هر کسی جایز است در مورد آثار هنری اظهار نظر کند.

وی با اشاره به روند ارزیابی آثار هنری برای شرکت در نمایشگاه ها بیان کرد: هنگام برپایی نمایشگاه های آثار هنری ، ملاک معینی برای ارزیابی آثار هنری وجود ندارد و کسانی به ارزیابی می پردازند که توان و تخصص این کار را ندارند.

جهانگرد با اشاره به شکاف عمده بین آثار هنری و مخاطب تصریح کرد: این اصلا اتفاق مبارکی نیست که هنرمند، آثار خود را در سطح عامه جامعه تنزل دهد تا اثر او پرمخاطب شود . در حالی که می‌توان در برابر سبک‌های هنری مختلف به سطح بندی مخاطب پرداخت به طوری که آثاری با سبک‌های انتزاعی، مخاطبان خاص تر و سبک رئال مخاطبان عمومی تری را به خود جذب کند.

این دکترای رشته نقاشی تاکید کرد: رفع شکاف و موانع میان توده مخاطبان با آثار هنری نیاز به سیاستگذاری جدی در سطح کلان دارد ، مخاطبان ما یا خود هنرمندان، دانشجویان هنر و دوستان آنها هستند یا گالری‌داران ثروتمندی که به قصد عرضه آثار در گالری‌های خود، اقدام به خرید آثار می کنند و جای توده مردم در این میان خالی است.

وی خاطرنشان کرد: هنرمند با مخاطب همراه است اما مخاطب همراه نیست و ما امید به همراهی مخاطب داریم در حالی که مخاطب جدی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، نشست تخصصی "جایگاه آموزش آکادمیک طراحی و نقاشی در هنر امروز " با حضور دانشجویان هنر دانشگاه آزاد شیراز و جمعی از کارشناسان هنری توسط حوزه هنری فارس و جهاد دانشگاهی فارس برگزار شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 91101911155
  • خبرنگار :